Review trepied foto-video Giottos YTL9254

Deoarece uneori imi place sa filmez cu aparatul de fotografiat, a trebuit sa gasesc un trepied mai potrivit pentru acest nou hobby.

trepied Giottos YTL9254
Giottos YTL9254

Dupa ceva cautari am ales si mi-am cumparat trepiedul Giottos YTL9254 cu cap video fluid SLIK 504 QF II.

Acum am sa va spun citeva pareri despre trepiedul Giottos YTL9254, iar dupa ce voi mai dobindii experienta in folosirea capului video SLIK 504 QF II, am sa va “vorbesc” si despre el.

Giotos YTL9254
Giotos YTL9254

Eu am ales trepiedul Giottos YTL9254, deoarece am vrut un trepied compact si usor, dar in acelasi timp stabil pentru filmare.Am deja un trepied ce indeplineste primele doua conditii, anume trepiedul SLIK Sprint Pro II 3Way BK (review-ul poate fi citit aici), dar din pacate acesta nu este potrivit si pentru filmari.Nu am vrut nici trepied video deoarece pentru mine filmarea este mai mult un hobby; plus ca trepiedele video sunt mai grele si nu sunt chiar compacte.

Giotos YTL9254
YTL9254

Acest Giottos YTL9254 face parte din noua serie de trepiede Giottos Silk Road YTL, care foloseste un design nou pentru coloana centrala. Coloana are profil in Y, privit in sectiune transversala, ceea ce permite dimensiuni cu 30% mai compacte pentru trepiedul pliat.Acest design face ca trepiedul sa fie usor 1.44 kg si foarte compact (49 cm strans la o inaltime maxima de 1,66m).

trepied foto giottos
inaltime

Acest lucru il face foarte potrivit si pentru drumetii in natura si nu numai.

coloana trepied foto
coloana trepied

Greutatea sustinuta este de maxim 5 kg, momentan suficient pentru aparatura mea (am testat trepiedul cu un Nikon D5100 si Nikon D90 impreuna cu cel mai greu obiectiv din dotare, adica un Nikon 70-300mm VR si pentru fotografie nu sunt probleme, stabilitatea fiind foarte buna).

trepied si nikon 70-300mm
trepied

Giottos YTL9254 este confectionat din aliaj de aluminiu, are un design placut si versatil, coloana centrala are un cirlig pentru atasarea unei greutati, care va mari stabilitatea trepiedului.

cirlig trepied giottos
cirlig

Trebuie sa aveti grija sa nu agatati o greutate prea mare de acel cirlig.

Giottos YTL9254 greutate
greutate

In plus coloana centrala poate fi montata si invers sau puteti sa o schimbati cu coloana scurta (Giottos YTC251), pentru macrofotografie la “firul ierbii”.

cu capul in jos
invers
inaltime minima trepied foto
minim

Din dotarea acestui YTL9254 nu lipseste nici nivela cu o bula:

nivela cu bula trepied
nivela cu 1 bula

Tot ca accesorii trebuie mentionat ca acele picioare de cauciuc pot fi inlocuite cu unele de tip de spike (teapa) utile cand trepiedul este folosit pe suprafete moi pentru a impiedica destabilizarea trepiedului.

picior trepied foto
picior cauciuc

Executia tehnica este foarte buna, cu finisaj placut. Ceva joc la extinderea picioarelor, dar fixarea clemelor este ferma, iar manevrarea trepiedului este usoara.Picioarele sunt reglabile independent si pot fi orientate in destul de multe unghiuri, iar pentru filmare se poate improviza chiar un fel de suport de umar, asa cum am vazut la el (trepiedul din imaginea de mai jos nu este YTL9254, dar si Giottos-ul este capabil de asa ceva):

solutie suport umar filmare
solutie

Trepiedul nu este livrat cu husa, acesta poate fi cumparata separat, in schimb in cutie veti gasi 3 inbusuri, care pentru mine sunt mai utile decit husa (eu prefer sa transport trepiedul prins de rucsacul prezentat aici).

Vezi si: Trepied foto SLIK Sprint Pro II 3Way BK

Pret
La data scrierii acestui articol trepiedul Giottos YTL9254 costa 550lei si aici se oferea cadou Giottos MH-5011 (cap trepied).
Daca sunteti in cautarea unui trepied acest Giottos YTL9254 poate fi o alegere buna, dar cel mai bine mergeti la magazin cu aparatul si obiectivul cel mai greu si testati-l.

photosetup.ro

Detalii tehnice Giottos YTL9254:

• Diametru maxim picioare: 25mm
• Numar segmente: 4
• Greutate: 1.44 kg

• Material: Aliaj de aluminiu
• Greutate suportata: maxim 5 kg

• Inaltime pliat: 49 cm
• Inaltime minima: 13 cm
• Inaltime maxima: 166 cm

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Accesorii recomandate (se vand separat):
• husa Matin M-6655 pentru trepied
• Coloana scurta Giottos YTC251
Giottos FP1021 – picior cauciuc cu spike

fotostefan

9 thoughts on “Review trepied foto-video Giottos YTL9254”

  1. ”La data scrierii acestui articol trepiedul Giottos YTL9254 costa 550lei si aici se oferea cadou Giottos MH-5011 (cap trepied).”

    Ma bate gandul sa iau acest pachet cu 550 lei. Se merita? Sau sa mai pun ceva si sa iau: Manfrotto MK294A3-D3RC2 kit trepied foto (la 672,60 lei)??

  2. Nu am avut ocazia sa testez acest kit Manfrotto MK294A3-D3RC2, asa ca ca nu pot compara cele doua trepiede pe baza experientei ca sa zic asa.Dar ambele firme, Manfrotto si Giottos, sunt cunoscute ca buni fabricanti de trepiede.
    Daca nu te grabesti mai asteapta citeva zile poate trepiedul Giottos YTL9254 intra din nou la promotie (a avut o reducere de 150 lei la 10 zile dupa ce l-am cumparat eu!).Daca nu intra la promotie este o alegere buna, mai ales daca iti doresti un trepied compact, stabil dar nu greu, iar inaltimea de 166cm este suficienta pt tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.