Rezultatele concursului foto organizat de FC Barcelona

Au fost anunțați câștigătorii concursului foto organizat de FC Barcelona. Astfel Marele Premiu al categoriei O singură fotografie a revenit fotografului scoțian Craig Easton, iar la categoria Proiect Foto a fost premiată fotografă spaniolă Cristina de Middel.

poza tanar portar imigrant iranian anglia
©Craig Easton – Arshia Location: Toxteth, Liverpool, UK
Date: 12/03/2016
Format: Shot on a 1952 large format Deardorff V8 10×8″ field camera using Kodak Porta 160 film
Print: 150cm x 94cm C-type print on Fuji Crystal Archive

Imaginea ni-l arată pe Arshia, un tânăr solicitant iranian de azil, care locuiește în Liverpool, așteptând evaluarea statutului său de refugiat. Nu numai că încearcă să se integreze în noul său mediu, învățând limba engleză și continuând educația școlară, dar și jucând pentru echipa Kingsley United din Toxteth, cunoscută sub numele de “cea mai diversă” echipă a lui Liverpool, care îl ajută să găsească noi prieteni și să se simtă acceptat.
Arshia își spune propria poveste într-un text scris de mână în limba sa maternă, Farsi, care este prezentată în imaginea de lângă portretul său.

Fotografia realizată de Craig Easton, face parte din seria ”Sixteen” , care abordează viețile, visurile, ambițiile și temerile copiilor de 16 ani din diverse medii sociale din Marea Britanie.

Cristina de Middel a fost premiată pentru seria “Variations on the podium” , care explorează ideea, forma, conotațiile și istoria obiectului “podium”. Prin această explorare, lucrarea reflectă paradoxul sportului, unde echilibrul dintre auto-îmbunătățire și concurența profesională este fundamental.
Proiectul va fi dezvoltat sub supravegherea lui Ayperi Karabuda Ecer și urmează să fie gata până în decembrie 2017.

FCBarcelona Photo Awards 2017 a premiat imaginile care prezintă impactul pozitiv al sportului. Atât Craig Easton cât și Cristina de Middel au primit câte 40.000€ (Euro) fiecare, iar la categoria O singură fotografie s-au acordat 29 de premii a câte 1.000€.

Celelate fotografii premiate la FC Barcelona Photo Awards pot fi văzute pe siteul oficial:
https://photoawards.fcbarcelona.com/thewinners/?lang=en

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.