Sony FE F4.5–5.6 GM OSS 100-400mm – noul teleobiectiv superzoom pentru montura E

Sony lansează teleobiectivul cu cel mai mare zoom din gama de obiective cu montură E, FE F4.5–5.6 GM OSS de 100-400mm (modelul SEL100400GM).

poza teleobiectiv Sony 100-400mm f/4.5-5.6 OSS GM FE
Sony 100-400mm f/4.5-5.6 OSS GM FE

Noul obiectiv full-frame menține standardul de rezoluție setat de obiectivele din seria G Master™ de la Sony, oferind în același timp capabilități rapide și precise de focalizare automată, un design ușor și portabil, dar și o varietate de funcții profesionale și opțiuni de personalizare. Este un instrument foto extrem de performant, fiind ideal atât pentru fotografii amatori, cât și pentru profesioniști, în special pentru cei specializați în fotografia sportivă sau de natură.

Design și performanță fără compromisuri

Noul model FE 100-400mm GM este un teleobiectiv cu super zoom care îndeplinește cerințele exigente impuse de seria de obiective G Master de la Sony, oferind o claritate incredibilă în orice unghi în timpul focalizării și efecte frumoase de bokeh sau defocalizare a fundalului, redând cele mai mici detalii ale imaginilor imortalizate.

poza obiectiv zoom sony SEL100400GM
Sony SEL100400GM

Design-ul este complex, fiind prevăzut cu 22 elemente configurate în 16 grupuri diferite, inclusiv unul Super ED (dispersie extrem de scăzută) și două elemente din stică ED, care ajută la reducerea aberațiilor cromatice și obținerea celei mai bune rezoluții. Obiectivul este prevăzut cu un strat protector original Nano AR de la Sony, care este deosebit de util în fotografierea evenimentelor sportive sau în natură, deoarece reduce reflexiile nedorite.

Performanță AF

Pentru a ține pasul cu dinamismul acțiunii, noul teleobiectiv FE 100-400mm GM cu superzoom dispune de o combinație între un motor dublu liniar și un mecanism Direct Drive SSM, care asigură o funcționare precisă și silențioasă.

poza Sony 100-400mm f/4.5-5.6 OSS GM FE mirrorless A9
teleobiectiv zoom Sony 100-400mm f/4.5-5.6 OSS GM FE si mirrorless A9

Sistemul dublu motorizat permite o focalizare extrem de rapidă, pentru a imortaliza mișcările bruște, întâlnite adesea în timpul evenimentelor sportive sau în natură, în timp ce funcția de control al poziționării și noul algoritm AF se asigură că subiectul este ușor de găsit și focalizat. Se valorifică astfel nivelul de performanță maximă al funcției AF al noii camere foto α9.

Opțiuni de personalizare extinse

Pentru a satisface exigențele și nevoile fotografilor, care doresc teleobiective mai ușoare, mai mici și portabile, noul teleobiectiv FE 100-400mm GM cântărește doar 1.395 de grame, fiind cel mai ușor din clasa sa și combinația ideală pentru gama largă de camere compacte de la Sony.

Modelul este prevăzut cu un inel de reglare a zoom-ului – o premieră pentru camerele α de la Sony – permițându-i utilizatorului să regleze nivelul forței de rotație din inel pentru a mări mai repede sau mai încet, în funcție de stilul de fotografiere. De asemenea, teleobiectivul este dotat și cu un buton de blocare a focalizării, care poate fi utilizat pentru multiple funcții inclusiv selectarea modului de focalizare, selecția zonei AF sau populara opțiune Eye AF lock.

Teleobiectivul este rezistent la praf și umezeală, fiind prevăzut cu un strat protector de fluor pe lentila frontală, care ajută la îndepărtarea mai ușoară a prafului sau a amprentelor. De asemenea, vine cu un suport detașabil pentru trepied.

Vă recomand să citiți și: Sony A9 – noul aparat foto full-frame mirrorless

Fiabilitate și profesionalism în operare

Noul teleobiectiv FE 100-400mm GM dispune de stabilizare optică integrată a imaginii, astfel că pot fi obținute fotografii clare și în timpul fotografierii cu camera în mână. De asemenea, oferă o distanță minimă de focalizare de doar 0,98 metri, fiind extrem de versatil pe teren, și o diafragmă circulară cu 9 lamele care produce efecte bokeh omogene și frumoase.

Modelul FE 100-400mm GM este compatibil atât cu teleconvertoarele de 1.4x (modelul SEL14TC) și 2.0x (modelul SEL20TC), permițându-le fotografilor și videografilor să fotografieze până la 800mm pe camerele full-frame și aproximativ 1200mm (35mm echivalent full-frame) pe camerele foto APS-C.
De asemenea, dispune de un capac de schimb pentru obiectiv (modelul ALC-SH151).

Prețuri și disponibilitate

Noul teleobiectiv cu super zoom FE 100-400mm GM va fi disponibil în Europa începând cu luna iulie 2017, la prețul de aproximativ 2.900 de euro
UPDATE: testul meu poate fi citit aici.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.