Sony lansează noi obiective cu montură E

Alături de noile aparate foto mirrorless A3000 şi NEX-5T Sony a lansat şi noi obiective pentru acestea.

obiectiv de E 50mm F1.8
Sony E 50mm F1.8

Este vorba despre:
Carl Zeiss Vario-Tessar T* E 16-70mm F4 ZA OSS – obiectiv zoom compact cu stabilizare destinat utilizării zilnice
E PZ 18-105mm F4 G OSS – primul obiectiv din seria G cu montură E – zoom puternic și focalizare fluentă
E 50mm F1.8 – acum disponibil și în variantă neagră

Noua gamă de obiective este ideală pentru utilizarea împreună cu aparatele foto mirrorless NEX-3, NEX-5, NEX-6 și NEX-7, dar și cu noul α3000, Handycam NEX-VG900E1 și camera video digitală full HD NEX-VG30EH.

Carl Zeiss Vario-Tessar T* E 16-70mm F4 ZA OSS (SEL1670Z)

Carl Zeiss Vario-Tessar T E 16-70mm F4 ZA OSS SEL1670Z
Carl Zeiss Vario-Tessar T E 16-70mm F4 ZA OSS

Utilizatorii de camere foto ce folosesc obiective cu montură E interschimbabile pot experimenta obiectivul cu zoom Carl Zeiss integrat într-o cameră foto compactă, ușor de transportat. O rază de acțiune a zoom-ului de 4x (24-105mm în echivalent 35mm full-frame) transformă SEL1670Z în dispozitivul ideal pentru utilizare în orice situație, de la peisaje și portrete, până la instantanee.

Contrastul și rezoluția impresionantă la toate setările de zoom reprezintă un semn distinctiv al acestui obiectiv portabil. Tehnologia avansată de lentile asferice (lentile AA) combină o lentilă AA și trei elemente asferice normale, reducând astfel dimensiunea și greutatea obiectivului, fără să sacrifice calitatea imaginilor. Renumitul strat T*, specific tehnologiei Carl Zeiss, reduce efectul de strălucire, precum și reflexiile, totul pentru o reproducere naturală a culorilor.

Spre deosebire de obiectivele zoom de buget redus care micşorează diafragma pe măsură ce distanţa focală este crescută, dimensiunea maximă a diafragmei rămâne F4 la orice distanţă focală. Acest fapt reduce nevoia unei valori crescute a ISO pentru distanţe focale mari şi permite folosirea unui timp de expunere redus pentru a surprinde cu claritate subiectele aflate în mişcare. O îmbunătăţire suplimentară este diafragma circulară ce permite obținerea unui efect bokeh foarte fin şi plăcut în zonele de fundal.

Sistemul de stabilizare optică a imaginilor de la Sony, permite realizarea imaginilor mai clare, chiar și în cazul fotografierii la viteză mai lentă sau a iluminării slabe.

Performanțele optice sunt completate de construcția premium specifică Carl Zeiss, un finisaj metalic elegant, pentru un aspect exterior plăcut și o senzație distinctivă.

E PZ 18-105mm F4 G OSS (SELP18105G)

E PZ 18-105mm F4 G OSS SELP18105G
E PZ 18-105mm F4 G OSS

Sony prezintă primul obiectiv de tip G, creat special pentru camerele cu montură de tip E și camerele de filmat cu obiective interschimbabile.

Modelul SELP18105G acoperă o arie generoasă pentru un zoom 5.8x – echivalent cu distanța 27-157.5mm (conform echivalentului full frame de 35mm) – ideal pentru fotografia de călătorie și fotografia generală.

Design-ul optic al SELP18105G este generat de modelele anterioare de obiective cu montură G. Două elemente ED de sticlă sunt combinate cu trei elemente asferice pentru o rezoluție ridicată și contrast puternic pentru întreaga zonă de acoperire a zoom-ului. Distorsiunile și aberațiile cromatice sunt minimizate, pentru o randare de efect a imaginilor, indiferent de distanța focală. Apertura circulară permite obținerea efectului profesionist de bokeh, indiferent că fotografiezi sau filmezi Full HD.

Acest obiectiv premium pentru uz general este dedicat în special filmărilor Full HD. Tehnologia dezvoltată pentru Handycam® asigură filmarea cu autofocus și schimbarea fluidă a zoom-ului, silențios, fără a deranja subiectul filmat.

Obiectivul permite un control foarte bun al zoom-ului, printr-un switch aflat pe partea laterală a obiectivului. Pentru un control mai bun, focalizarea independentă și schimbarea inelelor de zoom permit ajustarea manuală a focalizării, în timpul schimbării zoom-ului. Lungimea obiectivului rămâne neschimbată pe durata acestor schimbări, pentru o manevrare confortabilă a camerei.

Ca și noul SEL1670Z, modelul SELP18105G menține o deschidere constantă de F4 a aperturii, pentru un grad ridicat de iluminare, indiferent de setările de zoom. Stabilizatorul de imagine reduce efectele de mișcare în cazul fotografierii din mână, chiar și în condiții de iluminare slabă sau de schimbare a distanței focale.

E 50mm F1.8 (SEL50F18)

Obiectivul fix cu montură tip E de 50mm F1.8 este disponibil acum și în varianta de culoare neagră, pentru a se asorta cu camerele cu montură E și obiective interschimbabile. Acest model cu apertură largă este ideal pentru fotografiile de portret și efect de defocalizare a fundalului (bokeh). Stabilizatorul de imagine încorporat reduce efectele de mișcare a imaginilor chiar și în condiții de iluminare slabă. Autofocalizarea se face lin, silențions, fără a deranja subiectul, indiferent că este fotografiat sau filmat Full HD.

Noile modele de obiective cu montura E SEL1670Z, SELP18105G și SEL50F18 vor fi disponibile în Europa din octombrie 2013, iar despre preţuri pot să vi le spun pe cele din alte ţări: $1000 pentru E SEL1670Z, $600 pentru SELP18105G şi $300 pentru SEL50F18

fotostefan

One thought on “Sony lansează noi obiective cu montură E”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.