Sony NEX-VG900E, cameră Full Frame cu obiective interschimbabile

Sony lansează prima cameră video Handycam cu senzor full-frame de 35mm: NEX-VG900E

camera video full frame
Sony NEX-VG900E

Sony a lansat camera video Handycam NEX-VG900E Full HD cu obiective interschimbabile pentru realizatorii de clipuri video pasionaţi. Modelul vine împreună cu NEX-VG30E, succesor al camerei NEX-VG20E, care s-a bucurat de mare succes, având acelaşi senzor de imagine APS-C, plus câteva îmbunătăţiri.

Handycam NEX-VG900E
NEX-VG900E este prima cameră cu senzor de 35mm exploatând la maxim potenţialul obiectivelor interschimbabile marca Sony şi Carl Zeiss pentru o calitate extraordinară a imaginii.

Cu o rezoluție de 24,3 megapixeli efectivi, senzorul CMOS Exmor dezvoltat de Sony regăsit în camera NEX-VG900E este de aproximativ 40 de ori mai mare decât echivalentul său din camerele video obișnuite. De asemenea, este de două ori mai mare decât senzorul APS-C, disponibil în alte modele Handycam cu obiective interschimbabile.

Gama largă de obiective α permite realizarea de efecte „bokeh” (defocalizare), iar sensibilitatea ridicată asigură imagini clare, cu zgomot de fond redus. Dimensiunea mare a senzorului asigură reproducerea fidelă a celor mai fine variaţii de ton, răspunzând cerinţelor celor mai pretenţioşi cineaşti.

De asemenea, senzorul permite camerei NEX-VG900E să fotografieze full-frame la o rezoluţie de 24 megapixeli efectivi, la o calitate de DSLR din clasa profesională. Pozele pot fi făcuteîn format RAW ceea ce asigură o mare libertate de procesare ulterioară .

Clipuri video la calitate de film pot fi obţinute prin înregistarea în modul progresiv 25p/24p, cu ajutorul Cinema Tone Gamma™ şi Cinema Tone Colour™, care asigură un control precis asupra efectelor de clasificare a culorilor. În plus, este permisă înregistrarea AVCHD versiunea 2.0 standard 50p, maximizând gama de opţiuni creative pentru utilizatori. O şi mai mare flexibilitate este asigurată prin modurile Picture Effect care permit aplicarea de efecte artistice din cameră atât pentru poze, cât şi pentru filme HD.

camera video full frame sony
NEX-VG900E

Filmarea video este îmbunătățită printr-o manetă “balansoar” care permite controlul fin al zoom-ului. Maneta ajustează zoom-ul optic atunci când sunt utilizate obiective cu montură E compatibile. Controlează, de asemenea, zoom-ul electronic, atunci când camera este utilizată cu obiectivele cu distanţă focală fixă.

Pentru un plus de rafinament, NEX-VG900E comută automat de pe full-frame pe APS-C în momentul în care un obiectiv cu montură E sau cu montură A este atașat. Acest lucru permite utilizatorilor să pună în valoare obiectivele DT, optimizate pentru camere cu un senzor de imagine APS-C.

Camera video vine cu un adaptor LA-EA3 care permite fotografilor să folosească obiective DSLR full-frame cu montură A la distanţa focală prestabilită.

Sunetul de înaltă calitate este o componentă esenţială a experienţei video HD cu NEX-VG900E. Un microfon Quad Capsule Spatial Array unic dispune de patru capsule omnidirecţionale care pot fi pornite pentru înregistrare stereo sau surround 5.1ch. Nivelurile de înregistrare sunt reglabile, cu o confirmare vizuală exactă oferită de aparatul de măsurat nivelul audio de pe ecranul LCD. De asemenea, camera dispune de o mufă pentru căşti pentru monitorizarea directă a sunetelor în timpul înregistrării.

Adaptorul Multi Interface Shoe oferă compatibilitate cu accesoriile produsului, respectiv kitul de adaptor opţional XLR-K1M care adaugă un microfon mono shotgun de înaltă calitate şi conexiuni pro-standard XLR.

Sony Handycam NX-VG900E va fi disponibilă în Europa începând cu luna noiembrie, iar preţul estimativ este de 3400 euro.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.