Sony ZV-1 II noua camera de vlogging cu obiectiv wide si senzor 1 inch

Sony a lansat o nouă camera de vlogging cu obiectiv wide cu zoom, ZV-1 II.

Sony ZV-1 II camera vlogging vlog vlogger
Sony ZV-1 II – camera compacta de vlogging

Sony completează seria de camere ZV dedicate vlogging-ului și lansează ZV-1 II, cea de-a două generație a camerei ZV-1, care include caracteristici foarte solicitate și populare pe piață.

Sony ZV-1 II – Caracteristici complexe dedicate vloggerilor și creatorilor de conținut video

poza descrire tehnica caracteristici camera vlogging Sony ZV-1 II
Caracteristici camera vlogging – Sony ZV-1 II

Cu un unghi de vizualizare mai larg decât cel al modelului anterior ZV-1 (review), camera Sony ZV-1 II ajută vloggerii să realizeze povești mai interesante și mai captivante, la o calitate ridicată a imaginii.

Sony ZV-1 II dispune de o serie de funcții noi și populare care le vor permite creatorilor să capteze conținut mai bun.

Obiectivul superangular cu zoom – unghiul de vizualizare de 18mmii facilitează captarea de imagini atractive care să cuprindă întreagă scenă– mai ales atunci când sunt realizate selfie-uri din mâna.

Zoom-ul optic de 18-50mm și funcția Clear Image Zoom măresc fără probleme imaginile, minimizand în același timp pierderea calității pentru a crea varietate în videoclipuri prin schimbarea unghiului de vizualizare. Diafragmă variabilă f/1.8-4 și acest obiectiv nu mai are și stabilizare optică. Dar, din fericire, apare o stabilizare digitală mai performantă, care face însă un crop pe senzor.

ishoot.ro

Cu senzorul de imagine Exmor RS de 1.0 inch (aproximativ 20.1 megapixeli efectivi), motor de procesare a imaginii BIONZ X și obiectivul ZEISS Vario-Sonnar T 18-50mm F1.8-4, camera ZV-1 II le permite creatorilor aflați în diferite stadii ale drumului lor în lumea creativă să se bucure de capabilități sofisticate.

Citește și: O solutie convenabila pentru achizitionare licentelor software

Microfonul lui ZV-1 II este la fel de performant precum cel de pe modelul original, însă primește funcții care permit captarea din față, din spate sau din tot mediul înconjurător, iar filmarea este acum disponibilă și în „cinematic mode” care adaugă bare negre sus și jos pentru un look ultra-wide. Această funcție a debutat de curând pe camera de top a seriei, ZV-E1, cu senzor full-frame.

camera microfon inregistrare video vlog
microfon – ZV-1 II

Un upgrade foarte important este, mutarea șurubului pentru trepied de pe centru spre margine, putând acum avea acces la baterie și card, fără să fii nevoit să dai jos suportul sau trepiedul pe care este montată. Trecerea la USB-C este de asemenea apreciată.

poza camera compacta vlogging vlog sony zv-1 ii grip GP-VPT2BT
ZV-1 II si GP-VPT2BT

Funcția Cinematic Vlog Setting răspunde cerințelor de a realiza cu ușurință imagini ambientale cu ajutorul unei camere de vlogging. Aceasta permite realizarea de imagini impresionante printr-o simplă atingere. Este suficient ca utilizatorii să atingă pictograma atribuită funcției de pe ecran și camera va seta automat o dimensiune de tip CinemaScope (2.35:1) vi și o rată de cadre de 24 cadre pe secundăvii, la fel ca pentru un film de cinema.

Face Priority AE și efectul Soft Skin detectează automat și imediat fețele și ajustează expunerea pentru a optimiza luminozitatea facială, indiferent de condițiile externe de iluminare. Efectul Soft skin netezește pielea și trăsăturile feței în timpul filmărilor.

Sistemul Fast Hybrid AF – Chiar și la înregistrarea în high-definition 4K, unde este necesară o focalizare precisă, camera va păstra imaginile clare cu același sistem Fast Hybrid AF (autofocalizare) întâlnit la camerele din seria α.
Camera integrează funcția AF Transition Speed pentru a controla viteza de focalizare în timpul înregistrării video și AF Subject Shift Sensitivity pentru a controla focalizarea în funcție de mișcarea subiectului și de mediul înconjurător.

Setarea Product Showcase – care oferă posibilitatea de a filma în mod convenabil videoclipuri de prezentare a produselor, cu tranziții ușoare de focalizare de la față la articolul prezentat. Vezi videoclipul de mai jos.

Modvix de filmare S&Q, care permite o selecție de până la 5x slow motion (cu încetinitorul) sau mișcare accelerată până la 60x pentru a adăuga impact scenelor de zi cu zi. Combinația dintre filmare și ratele înregistrare a cadrelor poate fi acum setată de pe același ecran.

Filtru ND încorporat – pentru a reduce expunerea cu trei stopuri și pentru a permite obținerea unui efect bokeh frumos chiar și în condiții de lumină abundentă.

Compactul Sony ZV-1 II suportă diferite stiluri de filmare cu ajutorul ecranului cu unghi rabatabil în unghi variabil potrivit pentru selfie-uri, grip-ul ușor de manevrat (sau cu un grip opțional GP-VPT2BT).

poza grip sony GP-VPT2BT camera vlogging
Sony ZV-1 II + grip GP-VPT2BT

Utilizatorii se pot conecta unii cu ceilalți și pot partaja conținutul cu ușurință cu ajutorul platformei Creators’ Cloud de la Sony și a conexiunii ușoare cu un smartphone. Pentru un live streaming facil și de înaltă calitate, utilizatorii trebuie doar să conecteze camera ZV-1 II la un PC sau la un smartphone cu un cablu USB disponibil în comerț (nu este inclus) pentru a-l utiliza ca o cameră web.

Preț Sony ZV-1 II

Noua cameră ZV-1 II va fi disponibilă în iunie 2023 la un preț de vânzare de aproximativ 4900 LEI. Prețul este puțin mai mare decât al originalului ZV-1, iar acela pare că rămâne în ofertă, alături de modelele cu obiective interschimbabile ZV-E10 și ZV-E1.

UPDATE: Am testat Sony ZV-1 II, iar concluziile si imaginile pot fi vazute pe aceasta pagina.

Pentru preț actualizat și promoții verificați la F64 sau la Photosetup sau la eMag.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.