Sony premiat pentru „Inovație Foto” in cadrul TIPA Awards 2020

Sony anunță că prestigioasa instituție Technical Image Press Association a recunoscut, încă o dată, inovația și performanța Sony în industria imaginii digitale, oferind companiei patru premii TIPA la ediția din 2020.

Sony A7R IV poza aparat foto mirrorless 61 megapixeli
Sony A7R IV

Printre acestea se numără și prestigioasa distincție la categoria „Inovație Foto”, pentru tehnologia Real Time Tracking, integrată pe mai multe modele din segmentul dedicat imaginii digitale.

CEA MAI AVANSATĂ INOVAȚIE FOTO: Tehnologia Real-Time Tracking

Tehnologia Sony Real-Time Tracking duce Auto Focalizarea la un nou nivel. Imediat ce fotograful localizează subiectul apăsând la jumătate butonul de declanșare, sistemul îl urmărește cu precizie, indiferent de zona în care se deplasează pe toată suprafața cadrului. Datorită funcției Real-time Eye AF (pentru oameni și animale), camera va detecta automat ochii subiectului atunci când aceștia sunt vizibili în cadru. Sistemul utilizează inteligența artificială și „învățarea” informațiilor despre subiect, inclusiv cele referitoare la culori, strălucire, distanță sau chiar tipare faciale și ale formei ochilor, pentru a menține focalizarea, oferind astfel autofocalizare reală și continuă, fără necesitatea de a comuta între diferite moduri AF. Sistemul dezvoltat de Sony este unul remarcabil care schimbă regulile jocului atunci când vine vorba despre viteza și precizia tehnologiei AF.

CEA MAI BUNĂ CAMERĂ PROFESIONALĂ FULL FRAME: α7R IV

poza aparat foto mirrorless profesionist microfon
Sony A7R IV – microfon extern

Sony α7R IV (prezentare) are un sensor full frame CMOS de 61.2MP[i] care rivalizează cu senzorii de pe camerele de format mediu, într-un design mai compact, la care se adaugă modul de fotografiere Pixel Shift care combină până la 16 imagini cu rezoluție completă, oferind fotografii detaliate de 240 Megapixeli. Funcționalitatea care oferă imagini de rezoluție foarte înaltă nu implică niciun compromis atunci când vine vorba despre capabilitățile de captare a imaginilor statice sau a clipurilor video: camera oferă fotografiere rapidă în rafală cu până la 10 cadre pe secundă[ii] și posibilitatea filmării 4K cu citire a pixelilor pe întreaga suprafață a senzorului. De asemenea, A7R IV încorporează și sistemul Sony Real-Time AF Tracking[iii] și două sloturi media compatibile UHS-II.

vanzare terenuri intravilane valea doftanei traisteni prahovaintravilane pret negociabil

CEA MAI BUNĂ CAMERĂ APS-C DEDICATĂ EXPERȚILOR: α6600

Sony A6600 poza aparat foto mirrorless
Sony A6600

Camera foto mirrorless Sony α6600 este ideală pentru fotografii care își doresc un produs compact, portabil, de o versatilitate spectaculoasă, integrând în același timp funcții creative potrivite atât pentru captarea de imagini statice, cât și pentru înregistrarea de clipuri video. Camera este o soluție potrivită și pentru creatorii de conținut 4K[iv], datorită sistemului de stabilizare optică pe 5 axe in-body (IBIS). Aceasta poate imortaliza până la 11 cadre pe secundă și este alimentată de o baterie puternică, din seria Z, care oferă camerei cea mai mare autonomie din clasa sa[v], încorporând, de asemenea, și cele mai noi tehnologii Sony precum: Real-Time Tracking AF[vi], care ajută la realizarea unei tranziții fluide, de la urmărirea subiectului la detectarea facială și chiar a ochilor.

Citește și: Sony A6400 in test – fotografii, filmari 4K si slow-motion

CEA MAI BUNĂ CAMERĂ COMPACTĂ DEDICATĂ EXPERȚILOR: RX100 VII

Sony RX100 VII poza aparat foto compact performant
Sony RX100 VII – vizor electronic pop-up

Camera Sony RX100 VII este dedicată celor care își doresc o cameră de buzunar cu obiectiv integrat care încorporează o gamă largă de opțiuni dedicate imortalizării de imagini digitale, rivalizând cu aparatele foto profesionale. Modelul suportă stabilizare optică a imaginii și oferă fotografiere continuă în rafală la 20 de cadre pe secundă[vii]. Numeroasele moduri dedicate diverselor scenarii de fotografiere și filmare, alături filmarea la calitate 4Kiv precum și posibilitatea filmării cu încetinitorul cu până la 1000[viii] de cadre pe secundă, fac din RX100 VII și un partener video excelent. Senzorul Exmor R™ CMOS și memoria DRAM asigură camerei o magistrală de date extrem de rapidă.

f64.ro

[i] Aproximativ, efectiv

[ii] Până la 10 cadre pe secundă în modul „Hi+” și până la 8 cadre pe secundă în modul continuu „Hi”. Numărul maxim de cadre pe secundă depinde de setările camerei

[iii] Opțiunea „tracking” din meniu. Această funcție nu localizează ochii animalelor în modul de înregistrare video

[iv] 3840×2160 pixeli. Este necesar un card de memorie SDHC/SDXC clasa 10 sau superioară pentru înregistrarea filmelor în format XAVC S. Un card UHS-I (U3) SDHC/SDXC este necesar pentru 100Mbps

[v] În rândul camerelor digitale mirrorless cu lentile interschimbabile cu un senzor de imagine APS-C. Începând din august 2019, pe baza studiilor Sony

[vi] Această funcție nu urmărește ochii animalelor în modul de înregistrare video

[vii] La utilizarea declanșatorului electronic, împreună cu modul „Fotografiere continuă: Hi”. Eficient atunci când viteza de fotografiere este de 1/60 sau superioară

[viii] Înregistrarea audio nu este disponibilă. Este necesar un card de memorie SDHC/SDXC de clasa 10 sau superioară

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.