Takeafile.com – noul site pentru transferul fisierelor prin internet

Dacă doriţi să trimiteţi cuiva prin internet fotografii sau alte tipuri de fişiere, dar fără să vă complicaţi cu servere intermediare, aşa numitele servicii de cloud, site-ul takeafile.com s-ar putea să fie cea mai facilă soluţie.

Takeafile.com site transfer gratuit fisiere
Takeafile.com

Pentru salvarea şi transferul fişierelor prin internet sunt numeroase soluţii, numite şi servicii de cloud, unele gratuite, altele contracost, din care aş amintii WeTransfer , Google Drive, Dropbox, One Drive. Acestea vă permite să partajați fişierele salvate cu unul sau mai multe persoane. Dacă însă vrei să transferi un volum mare de date fără ca acestea să fie salvate într-o locaţie intermediară, încercaţi pagină de web takeafile.com , care foloseşte tehnologia peer-to-peer (P2P).

Asta înseamnă că, prin intermediul unei conexiuni la internet, poţi transmite unui amic din altă ţară sau din România o nuntã de câţiva GB sau pozele dintr-o călătorie, concediu, deplasare în interes de servici, etc fără să mai pierzi timp căutând un serviciu de cloud care să-ţi ofere un generos volum de spaţiu gratuit.

Totuşi această soluţie are şi câteva dezavantaje. Primul ar fi faptul cã transferul se realizează cu fiecare persoană în parte în timp real, iar dacă vrei sã transmiţi aceleşi documente mai multor persoane trebuie să reiei procedura de transfer, asta implică o vitezã decentă de upload pentru a nu pierde foarte mult timp, având în vedere că transferul este în timp real (adică destinatarul trebuie să fie conectat şi să preia fişierele în aceeaşi zi, de preferat imediat ce primeşte link-ul de download). Dacă destinatarul este în altă ţară trebuie să ţineţi cont de diferenţa de fus orar, astfel să fiţi online la aceaşi ora.

Takeafile.com review test
test take a file

Alt aspect de care trebuie ţinut cont este că nu poţi închide fereastră de browser prin intermediul cãreia se realizeazã transferul pânã când nu s-a finalizat. Şi apropo de browser, momentan website-ul takeafile.com funcţioneză doar cu Chrome sau Firefox, inclusiv versiunile de Android.
În cazul în care nu puteţi ţine deschisa fereastră takeafile vă pune la dispoziţie un spaţiu de stocare pînă la 500MB, iar fişierele sunt păstrate doar 7 zile.

Takeafile.com cloud fisiere
cloud

Takeafile (“Ia un Fişier” am spune noi pe româneşte) este uşor de folosit. După ce ai intrat pe respectivă pagină web, prin intermediul drag and drop sau folosind butonul +, poţi ataşa unul sau mai multe fişiere pentru a fi trimise. Dacă este vorba de mai multe fişiere, selectează-le simultan cu tasta CTRL apăsată, astfel acelea vor fi transformate în mod automat într-un fişier ZIP pentru a fi descãrcate mai uşor de destinatar. Nu trebuie să îţi faci un cont pe Take a file şi conform dezvoltatorilor paginii, întregul transfer se realizeazã în mod anonim.

Vă recomand să citiți: Recomandari: solutii stocare imagini foto-video

Imediat după ce ai transferat documentele, vei primi un link pe care trebuie sã-l trimiţi destinatarului. Poţi trimite acel link prin email sau printr-o aplicaţie de messenger.
În momentul în care destinatarul va deschide respectivul link va găsi un buton de download şi va începe descãrcarea direct din computerul tãu.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.