Recomandari: solutii stocare imagini foto-video

In ziua de astazi rezolutiile mari ale aparatelor foto-video face ca spatiul de stocare al unui hard disk sa se consume destul de rapid. Astfel va propun doua solutii de stocare a imaginilor si daca aveti noroc poate le gasiti cu pret redus de Black Friday, Cyber Monday si alte campanii de promotii ce vor urma pina la sfarsitul anului 2016.

poza graffiti foto
graffiti

Solutiile de stocare a imaginilor sunt variate, dar acum va prezint o varianta simpla si una ceva mai complicata.

Varianta simpla se rezuma la achizitionarea unui hard disk extern. Ofertele sunt numeroase, eu va prezint doar cateva hard disk-uri externe cu interfata USB 3.0, care ofera viteze mari de transfer. Hard disk-urile externe cu interfata USB 3.0 sunt compatibile si cu USB 2.0, doar ca viteza de transfer va fi mai mica, 25-30 MB/secunda fata de aproximativ 100 MB/secunda.

Western Digital (WD) Elements si Passport cu preturi de la 240 lei (deja au reduceri de pret de pina la 29%).

poza wd elemnts hdd extern
WD Elements portabil 2TB

WD Elements este gama de baza a celor de la Western Digital, unul dintre principalii producatori de HDD-uri externe. Cum spuneam modelele se conecteaza prin USB 3.0 si au dimensiuni destul de reduse.

Silicon Power cu preturi incepand de la 315 lei

poza hdd extern silicon power armor a80
Silicon Power hdd extern Armor A80 antisoc

Acest producator ofera hard disk-uri externe rezistente la socuri, lovituri, cazaturi, unele sunt chiar rezistente la apa. Aceste modele sunt recomandate celor care se deplaseaza mult si au nevoie de o solutie de stocare sau back-up la indemana.

Recomand si: Sony HD-SP1: hard disk extern de 1TB rezistent la socuri

Pentru ca fotografiile stocate pe hdd-ul extern sa fie in siguranta este bine sa cumparati chair doua hdd-uri externe, mai ales daca le gasiti la promotie sau sa aplicati a doua solutia, ceva mai complicata, dar care va scuteste de munca sincronizarii celor doua hdd-uri externe.

Solutia ceva mai complicata si care nu prea este portabila, dar in schimb ofera protectie suplimentara a datelor se bazeaza pe un rack ce ofera RAID 1.
Rack-ul cu functie Raid1 nu este altceva decat o cutie unde se pot monta doua hard disk-uri de aceeasi capacitate, iar pe unul din HDD se face automat o copie a datelor de pe celalalt HDD. Daca unul din hdd-uri se defecteaza pozele si filmarile voastre sunt in siguranta pe cealalt HDD. Unele rack-uri au si functia Hot Swap, care va permite sa schimbati unul din hdd-uri fara sa opriti calculatorul si implicit rack-ul extern.
Ca si recomandare ar fi acest model Raidsonic Icy Box IB-RD3662U3S, care din pacate nu prea se afla prin stocurile magazinelor de la noi sau Synology DiskStation DS216se

Ca sa fie clar, cutia – rack-ul respectiv se vinde fara hard disk-uri; aceste le cumparati separat, de preferat aceeasi capacitate, iar unii IT-isti recomanda sa fie marci diferite, dar mai bine va interesati de compatibilitate hdd-urilor cu rack-ul care va intereseaza.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Va reamintesc ca se apropie si luna cadourile, iar toate aceste hard disk-uri pot fi oferite drept cadou unei persoane pasionate de fotografie sau videofotografie!

Pentru a sustine acest blog achizitionati produsul din magazinele semnalizate (preturile erau valabile la data publicarii acestui articol). Va multumesc si noroc la promotii.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.