Trotinete electrice Bolt – pareri despre noul serviciu de inchiriere din Bucuresti

Bolt a lansat în București propriul serviciu pentru închiriere de trotinete electrice.

poza trotinete bolt bucuresti calea victorie mobilitate urbana
trotinete Bolt

Iată că după Citylink și Lime, disponibile și din contul Uber, pe străzile Bucureștiului au apărut și trotinetele electrice Bolt.
Din câte am aflat trotinetele electrice Bolt sunt contruite după un design propriu. Destul de comod în folosire, poate frâna de mână trebuia amplasată cumva mai bine.

foto trotinate electrica bolt bucuresti mobilitate urbana
trotineta electrica Bolt

ro.kvantumsport.com/

fotografie trotineta electrica bolt verde pareri review
Bolt – trotineta electrica – Bucuresti

Trotinetele electrice Bolt pot fi închiriate direct din aplicația lor, au un buton dedicat trotinetelor electrice.

Trotineta poate fi deblocată prin scanarea codului QR. La prima utilizare, aplicația va arăta instrucțiunile de folosire a acesteia și cum să fie parcată în siguranță la final.

Trebuie apreciat că Bolt te pune să selectezi mai întâi vârsta înainte de a porni la drum. Un alt lucru interesant este “modul începător”, prin care poți limita viteza trotinetei la maximum 15 kmph. Dacă nu ați mai mers până acum pe o trotinetă electrică, vă sfătuiesc să-l folosiți, că-i util. Mie trotinele Bolt mi se par fâșnețe, parcă o idee mai rapide la demaraj decât Lime.

foto trotineta electrica lime bolt bucuresti inchiriere
Trotineta Lime vs. Bolt – Bucuresti – mobilitate urbana

Conform Bolt, trotinetele pot avea o viteza maximă de 25 km / h și pot merge până la 40 km cu un ciclu de încărcare. Autonomia reală depinde de utilizare.

Citește și: Review Garmin VivoSmart HR bratara fitness cu functii smartwatch

Tarif trotinete Bolt

Trotinetele electrice Bolt pot fi deblocate gratuit, iar costul pentru plimbare este de 0.60 lei UPDATE: 0,40 de lei, per minut Aici poate merită făcută și observația că totuși autonomia trotinetei este exprimată în kilometri, dar Bolt taxează la minut, probabil, că-i mai profitabil pentru ei. La fel procedează și Lime, care, în plus de cei 0,6 lei/minut, au și taxă de deblocare, în valoare de 3 lei.

Din câte am observat Lime oferă prin aplicație informații ceva mai detaliate despre cum ai folosit trotineta. Mai exact, în aplicație ai istoric (Ride history) detaliat, cu distanța parcursă, traseul și durata. Mie mi se par utile astfel de informații și de asta sper ca și Bolt să urmeze exemplul acesta.

Dacă vrei să încerci și tu pentru prima dată o trotinetă Bolt poți folosi acest link și vei primi un discount (codul promoțional este valabil până la 19 august 2020 – citește regulmaentul pe această pagină)

Trotinetele sunt amplasate în hub-uri de transport și în alte locuri frecventate precum Piața Unirii, Cișmigiu, Piața Romană, Piața Universității, zona Pipera-Aurel Vlaicu, zona Herăstrău.

Sper ca zonă de folosire să se extindă. Deocamdată este acoperit doar zona centrală a Bucureștiului, ceea ce mi se pare puțin.

harta trotinete electrice bolt inchiriere bucuresti
harta trotinete Bolt – dreapta imaginii detaliu Bucuresti

Dacă utilizatorul lasă trotineta Bolt în afara zonei desemnate, va fi amendat cu suma de 100 de lei.

Trotinetele Bolt sunt dotate cu trackere GPS încorporate pentru a furniza date despre locațiile de preluare și ridicare. În fiecare dimineață, Bolt va redistribui trotinetele către locurile desemnate.

Eu cred că deși este posibil să vedem genul ăsta de sharing ca o bună șansă de a ne distra și de a petrece vremea agreabil, în realitate foloasele utilitare sunt indiscutabile.
Eu mă bucur de fiecare dată când apare un serviciu nou de închiriat trotinete, biciclete sau vehicule mici. Sper că vor și rezista în timp. Trotienetele Flow, Melc și Wolf-e nu prea le-am mai văzut pe străzile Bucureștiului.

E mai simplu ca niciodată să te repezi de ici-colea cu bicicleta și cu trotineta de închiriat!

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.