Murat Yazar castiga concursul de eseu foto montan organizat de Banff Mountain

Câștigătorul Banff Mountain Photo Essay Competition 2020 a fost anunțat. Marele premiu a revenit fotografului Murat Yazar pentru eseul foto “Shadows of Kurdistan”.

Murat Yazar eseul foto Shadows of Kurdistan Banff Mountain Photo Essay Competition 2020
Murat Yazar autorul eseului foto “Shadows of Kurdistan” este castigatorul Banff Mountain Photo Essay Competition 2020

Originar dintr-un mic sat kurd din apropierea râului Eufrat, în Kurdistanul turc, Murat Yazar a fost educat în Turcia și Cipru.
Yazar a început să lucreze ca fotoreporter în 2011, când refugiații sirieni au început să curgă în orașul natal din Urfa, lângă granița cu Siria. Această experiență a informat toate proiectele sale ulterioare, inclusiv cele privind refugiații din Croația în 2016 și Bulgaria în 2020, și mersul cu Paul Salopek pe 1.200 de kilometri prin Anatolia și Georgia în proiectul său Out of Eden în 2014.

fotografie montana alb negru Shadows of Kurdistan
Shadows of Kurdistan

“În 1916, acordul Sykes-Picot a separat Kurdistanul în patru părți. Această diviziune încă există pentru aproape 30 de milioane de kurzi astăzi. M-am născut într-un sat kurd din sud-estul Turciei și, la fel ca milioane de kurzi din Turcia, Iran, Irak și Siria , am întâmpinat probleme în încercarea de a-mi exprima identitatea și cultura mea kurdă. Trăim în țara noastră ca niște umbre, fără culoare, motiv pentru care am decis să numesc acest proiect Umbre din Kurdistan / Shadows of Kurdistan. Am vrut să includ imagini din viața de zi cu zi, alături de muncă care abordează situația politică din orașele și satele noastre. De asemenea, a fost important pentru mine vibrația culturii kurde. În cele din urmă, sper să creez o arhivă a culturii și patriei mele, unind cele patru părți ale Kurdistanului. “

Fotografia lui Yazar se întreabă dacă granițele sunt impuse sau granițele sunt marca umanității noastre. Proiectele sale fotografice încearcă să reunească oamenii, cu detalii și diferențe sărbătorite într-o singură publicație sau o sală de expoziții.

Acum, cu sediul la Roma, Italia, Murat Yazar și-a expus lucrările la Paris, Milano, Roma și Barcelona. Lucrarea sa a fost prezentată la Festivalul Zoom Photo Saguenay din Canada în 2018, iar activitatea inițială în cadrul proiectului „Shadows of Kurdistan” în curs de desfășurare a fost recunoscută de premiile Sony World Photography Awards din 2020 pe Lista scurtă a categoriei Discovery în competiția profesională. Fotografiile sale au fost publicate în revista National Geographic, Now Magazine, The Times of London, IZ Magazine, Le Courrier și The New York Times.

Citește și: Despre Regulile si Etica fotojurnalismului in era digitala

O mențiune specială a juriului se adresează lui Mauro Cironi pentru eseul său de fotografie ”The Last Shepherd” (Ultimul păstor). Imaginile pot fi văzute pe acest site

powerlaptop.ro

Scopul competiției este de a arăta cele mai bune din eseurile foto tematice montane – de a recunoaște cele mai bune povești spuse printr-o serie de imagini statice.
Fotografii au fost invitați să trimită imagini pentru a ilustra poveștile lor legate de munte, fie că sunt cultură, aventură, animale sălbatice, sport, mediu sau istorie naturală.
Juriul a cautat o secvență de imagini care să transmită o poveste sau un mesaj convingător – fiecare imagine suficient de puternică pentru a sta pe cont propriu în timp ce transmite o narațiune mai mare atunci când este privită în secvența dorită a fotografului.

vanzare terenuri intravilane valea doftanei traisteni prahovaintravilane pret negociabil

Voi publica și alte articole, așa că poți să urmărești blogul sau să te abonezi cu un click aici și nu uita să confirmi abonarea (uneori trebuie să verifici și folderul Spam).

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.