Vernisaj expozitia foto “Hidden Reality”

Fotografiile realizate de participantii la workshopul de fotografie documentara “Hidden Reality” au fost expuse la Biblioteca Metropolitana Bucuresti (Str.Tache Ionescu, Nr.4, Sect.1, Bucuresti).

fotografie documentara
hidden reality

Sustinatorul workshop-ului Andreea Balaga, ne-a facut o scurta prezentare a proiectului dupa care au urmat cateva explicatii din partea fotografilor participanti la workshop.

hidden reality
andreea blaga

Proiectul Hidden Reality este coordonat de Asociatia Maquina de Somar din Portugalia, in parteneriat cu Asociatia Euroarte din Romania si ReFoto din Letonia, fiind finantat de Comisia Europeana prin intermediul Programului de invatare pe tot parcursul vietii, Parteneriate Grundtvig.

expozitie de fotografie
vernisaj
fotografie documentara
hidden reality

Despre proiectul “Hidden Reality” s-a mai spus ca:

“este un demers international de fotografie documentara cu o durata de 2 ani, concentrat pe identificarea si crearea unui stoc de imagini puternice, cu scopul de a prezenta publicului larg elemente noi, nerevelate pana acum, interesante, legate de problemele sociale de actualitate din Romania, Letonia si Portugalia.”

si din acest punct de vedere cred eu ca cel mai sugestiv sunt fotografiile Patriciei Todoran:

bus stop
patricia todoran

statie autobuz
Patricia Todoran

Ceilalti participanti au abordat teme destul de facile, nu atat de hidden 🙂
Statiile de autobuz, surprinse fara calatori, imi sugereaza acea expresie “ascuns la vedere”.

Expozitia se gaseste la Biblioteca Metropolitana Bucuresti pana 31 martie 2012 si daca aveti timp sa o vizitati sa-mi spuneti si mie, printr-un comentariu, ce parere aveti despre fotografiile vazute. Care v-au placut si de ce? 🙂

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.