WikiShootMe sursa pentru verificarea obiectivelor turistice sau planificarea calatoriei

Planificarea călătoriei aduce mult entuziasm, dar trebuie ținut cont de câteva aspecte. Din fericire avem la dispoziție numeroase metode (siteuri, aplicații, etc) care pot ajuta la pregătirea vacanței, inclusiv verificarea obiectivelor turistice. În această postare vă prezint site-ul WikiShootMe.

planificarea calatoriei obiective turistice harta WikiShootMe
planificarea calatoriei

De fapt WikiShootMe este un instrument care ne arată ce articole Wikipedia au nevoie de fotografii. Dacă doriți puteți contribui și voi adăugând respectivele fotografii.

Deși sunt și alte site-uri care pot ajuta la planificarea călătoriei (de exemplu Google Street View), WikiShootMe poate fi și el folosit când plănuiești vacanța și dorești să vezi cât mai multe obiective turistice.

Cred că WikiShootMe este util deoarece are numeroase fotografii, destul de multe sunt actuale, chiar prezentând situația reală de pe teren. Nu vi s-a întâmplat să ajungeți la un obiectiv turistic, iar în zonă sunt diverse lucrări de reparații sau contrucții de noi clădiri, care strică sau reduc farmecul obiectivului vizitat? Nu doriți să descoperiți locuri noi, atractive, dar mai puțin vizitate de puhoiul de turiști? Ei bine, pentru astfel de situații și nu numai, cred că merită să încercăm și harta realizată de Wikipedia

Citește și: 7 sfaturi despre cum sa faci fotografii de calatorie cu un smartphone

Pe hartă, cercurile verzi, galbene și albastre sunt zonele care au fotografii, iar cercurile roșii nu au fotografii. Cum am amintit deja, dacă doriți și voi puteți contribui cu fotografii pentru a completa acele cercuri roșii.

WikiShootMe acces locatie broser web planificare calatorie
WikiShootMe
WikiShootMe detalii fotografii planificare vacanta obiective turistice
sursa fotografii WikiShootMe

Trebuie să aveți un cont pe MediaWiki, iar fotografiile vor fi sub licența Attribution-ShareAlike 3.0 Unported (CC-BY-SA-3.0)

Eu am folosit WikiShootMe pentru planificarea unui city break în Praga. Voi revenii cu informații despre alte site-uri sau aplicații care vă pot ajuta la întocmirea planurilor de călătorie, așa că poți să urmărești blogul sau să te abonezi cu un click și nu uita să confirmi abonarea (uneori trebuie să verifici și folderul Spam).

harta fotografii obiective turistice parag city break
harta – fotografii – obiective turistice Praga

WikiShootMe wikipedia planificare calatorie praga city break
planificarea calatoriei – WikiShootMe Praga

drmax.ro/

poza carusel praga harta obiective turistice city break cehia
carusel

De asemenea proiectul inițiat de Wikipedia poate fi folosit și pentru documentare, fiind prezente imagini istorice. De exemplu în Praga a exista cel mai mare monument dedicat lui Stalin, dar a fost demolat în 1962, folosindu-se 800 kg de explozibil!

praga monument stalin planificarea calatoriei city break cehia
monumentul lui Stalin – Praga – WikiShootMe

De multe ori fotografiile sunt însoție de informații Metadata, astfel puteți afla cu ce aparat au fost realizată imaginea și care au fost setările (timp de expunere, diafragmă, ISO, etc).

Bonus – cum să te ferești de țepe!
Planificarea călătoriei ar trebui să includă o vizită pe travelscams.org. Site-ul este o vastă colecție de situații neplăcute în care s-au aflat turiștii din întreaga lume și de sfaturi sau trucuri pentru a le evita.

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil

În ceea ce privește călătoriile nu știu dacă extistă o rețetă de succes (eu încă nu am găsit), dar pe cât posibil, merită să căutăm, să analizăm, să adunăm experiență. Încearcă să planifici cât mai atent, adună aminitiri și încearcă să lași review-uri corecte și explicite ca și alții să poată beneficia de pe urma experienței tale.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Vacanță plăcută, drum bun și nu uita să te interesezi de asigurarea de călătorie!

fotostefan
Latest posts by fotostefan (see all)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.