Workshop de fotojurnalism

zicala

proverb modern

Nikon, alaturi de una dintre cele mai mari agentii foto din Europa, NOOR, au ales Romania pentru a organiza workshop-ul anual NOOR-Nikon Masterclass in Documentary Photography. Termenul limita de inscriere este 27 februarie 2011.

Workshop-ul este gratuit (costurile de cazare vor fi rambursate) si se adreseaza tinerilor fotografi care aspira sa devina fotojurnalisti. Seria de workshop-uri Masterclass a fost organizata din dorinta NOOR si Nikon de a ajuta tinerii fotojurnalisti din pietele emergente care nu au posibilitatea de a isi face cunoscut talentul. Masterclass 2011 se va desfasura in Bucuresti in perioada 21-25 Martie 2011.

In timpul celor cinci zile de workshop, 15 participanti vor primi informatii pretioase din parte a trei fotografi profesionisti membrii ai agentiei foto NOOR, din partea directorului NOOR, precum si din partea unui expert din partea Nikon Europe. Participantii vor invata in acest rastimp cum sa isi impartaseasca experientele prin intermediul imaginilor, cum sa isi aleaga fotografiile de portofoliu, cum sa isi imbunatateasca tehnicile de editare si cum sa aleaga si sa urmareasca un subiect de fotoreportaj. In fiecare zi se va comunica intens cu fotografii profesionisti pentru a putea intelege particularitatile pietei foto internationale. Este deci o oportunitate unica de a acumula noi cunostinte, de a strange contacte, de a invata limbajul fotografic pentru expunerea a unei povesti si de a dezvolta propria viziune.

Pentru a va inscrie aveti nevoie de:

– Cunostinte de limba engleza

– Intelegerea elementelor tehnice ale aparaturii foto (participantii vor folosi propriul echipament foto)

– Experienta de baza in fotografia documnetara sau fotojurnalism

– Un nivel inalt de motivare

– Documentul de aplicare in format PDF

Documentul de inscriere in format PDF trebuie sa aiba maximum 6MB si sa contina:

– CV sau un text de maximum o pagina care sa explice proiectele in care aplicantul a fost implicat si datele lui de contact

– Scrisoare de intentie

– Un portofoliu de maximum 30 de fotografii cu introducere si legenda (participantii trebuie sa isi demonstreze capacitatile de buni povestitori prin relatarea a minimum o povestire ilustrata care sa contina 8 imagini).

Aplicarile trebuie trimise pana cel tarziu duminica, 27 februarie 2011 la adresa masterclass_2011@noorimages.com. In cazul in care aveti probleme in crearea unui fisier PDF, sunt acceptate link-uri si documnete Word sau formate alternative.

Pentru informatii suplimentare puteti contacta partenerul NOOR din Romania in ceea ce priveste organizarea, Eidos Foundation, la adresa tatiana@cristianmovila.com sau telefon +40 720 00 87 46.

In cazul in care un aplicant este selectat pentru a participa la workshop, va fi rugat sa realizeze un scurt proiect la care sa lucreze inainte de inceperea propriu-zisa a workshop-ului.

fotostefan

One thought on “Workshop de fotojurnalism”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.