Apple depaseste Nikon ca marca de aparate foto folosite pentru Flickr

Pe la inceputul anului, cei care administreaza site-ul Flickr au facut publice citeva statistici, conform carora Apple a reusit sa depaseasca Nikon, devenind al doilea cel mai popular brand/marca – aparat de fotografiat folosit de utilizatorii siteului Flickr.

iphone popular flickr
iPhone

Analiza a cuprins perioada ianuarie 2013 – decembrie 2014 si este structurata pe mai multe categorii sub forma unor topuri; eu ma opresc la marcile – brandurile care ocupa primele trei locuri.

Daca anul trecut primele doua locuri erau ocupate de bine cunoscutii producatori japonezi Canon (locul I) si Nikon (locul II), anul acesta Apple a trecut pe locul II.

top flickr 2014
clasament 2014 flickr

Canon ramane pe primul loc cu 13.4% din pozele postate pe Flickr, iar Apple cu 9.6% a depasit Nikon, care are doar 9.3%.

Dintre produsele Apple, locul I revine modelului iPhone 5 cu o pondere de 3.1%, iar locul II este ocupat de iPhone 5S cu 2.6%.

Sunt mai multi factori care au contribuit la cresterea Apple, dar probabil cel mai evident este integrarea foarte buna intre sistemul de operare iOS si Flickr. Adica, practic, este mult mai usor, comod si rapid sa postezi (sa “sharuiesti”) pe Flickr o poza realizata cu un smartphone, nu neaparat iPhone, decit o poza realiazata cu un aparat de fotografiat Nikon. In plus sa nu uitam ca “cel mai bun aparat foto” este cel pe care il avem la noi, iar aici din nou smartphonurile isi arata suprematia. In clasamentul pozelor realizate cu smartphone-ul, din nou produsele Apple, ocupa primele 3 locuri.

Desi in trecut Nikon a lansat pe piata un model dedicat utilizatorilor de site-uri de socializare si de selfie: S6900, totusi am impresia ca japonezii abia de anul acesta au luat in serios conexiunea Wi-Fi si NFC prin lansarea noilor modele de aparate foto, ca de exemplu COOLPIX S3700 sau D5500.

Topul detaliat poate fi vazut pe blogul Flickr.

In final va (re)amintesc ca termenul limita pentru inscrierea la concursul international de fotografie realizata cu telefonul mobil “Mobile Phone Award 2015” organizat de Sony impreuna cu World Photography Organisation este 27 februarie 2015.

2 thoughts on “Apple depaseste Nikon ca marca de aparate foto folosite pentru Flickr”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.