Rezultatele concursului de fotojurnalism World Press Photo 2014

Juriul international al editiei cu numarul 57 al competitiei anuale de fotografie de presa World Press Photo si-a anuntat castigatorii pentru cele 9 categorii tematice inscrise in concurs. In competitie s-au inscris fotojurnalisti, fotografi profesionisti de presa si fotografi de documentare din intreaga lume.

John Stanmeyer
John Stanmeyer – World Press Photo

Fotografia a unui grup de imigranti africani care isi tin telefoanele lor mobile ridicate spre cer, in speranta de a capta mai bine semnalul retelei la care erau abonati, a castigat premiul I la cel mai prestigios concurs de fotojurnalism din lume, au anuntat organizatorii, World Press Photo.

Fotograful John Stanmeyer (SUA pentru National Geographic) este castigatorul World Press Photo of the Year. Acesta a castigat competitia cu o fotografie in care mai multi migranti africani se afla pe malul orasului Djibouti noaptea si incearca sa prinda semnal mai ieftin la telefon, de la vecinii din Somalia.
Fotografia lui John Stanmeyer, care lucreaza pentru agentia VII, a fost realizata pentru revista National Geographic.

Printre fotografiile premiate in concursul World Press Photo pentru 2014 se regaseste si una realizata in Maramures. Aceasta a fost realizata in 2012, pentru revista „National Geographic“ si prezinta obiceiurile si pe oamenii locului sub titlul „Transilvania: construit pe iarba“.

Fotografa Rena Effendi si Adam Nicolson au vizitat satul Breb din Maramures in 2012, pentru un articol care urma sa fie inclus in numarul aniversar al revistei „National Geographic“. Sub titlul „Fân. Frumos.“ a fost publicata povestea acestui tinut cu obiceiurile si oamenii sai, iar Effendi a furnizat fotografiile. Fotografia „Transilvania: construit pe iarba“ a primit premiul III la categoria „Observed Portraits“.

Transilvania: construit pe iarba
Rena Effendi – Transilvania: construit pe iarba

Fotografiile au putut fi trimise pana in luna ianuarie si au fost inscrise 98671 de imagini de la 5754 de fotografi din 132 de tari diferite.
Mai multe detalii, precum si lista completa a castigatorilor, poate fi consultata pe site-ul World Press Photo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.