5 aplicatii gratuite pentru planificarea calatoriilor

Descoperă cinci aplicații gratuite pentru planificarea călătoriei cu ghiduri și recomandări de itinerarii. Cum mai spuneam aici pe blog internetul și telefoanele mobile ne permit accesul la numeroase surse de informare despre călătorii și vacanțe.

planificare calatorie vacanta dolomites italia europa revista turistica digitala
aplicatii gratuite pentru planificarea calatoriilor

Acum vă prezint doar 5 aplicații care te vor ajuta atât în planificarea călătoriei cât și în timpul ei.

poza roti cascaval bicicleta
roti

Cu ajutorul celor cinci aplicații pentru smartphone veți găsi atracții interesante, tururi și recomandări de obiective turistice pe care ghidurile tradiționale le-ar putea trece cu vederea.

Aceste aplicații gratuite presupun că ați ales deja destinația vacanței, așa că acum cercetați ce să faceți odată ce ajungeți acolo.

apus sunset amsterdam A’DAM tower aplicatii gratuite pentru planificarea calatoriilor
Amsterdam apus

De la branduri renumite care oferă ghiduri urbane până la experți locali care oferă informații, există un mixt pentru fiecare tip de călător. În plus, nu trebuie să faceți cercetări în avans de fiecare dată. Unele dintre aceste instrumente vă vor recomanda în mod dinamic articole în funcție de locația dvs. curentă.

Înaite de a pleca în vacanță

Nu trebuie uitat câteva amănunte, ca de exemplu este recomandat să aveți un smartphone ceva mai performant, nu neapărat ultimul model, dar și faptul că bateria se va descărca mai repede dacă folosiți GPS-ul și/sau conexiune de date. Această problemă poate fi rezolvată cu un acumulator extern, un încărcător auto, un cablu doar pentru încărcare pentru a evita porturile USB din spațiile publice (detalii aici).

Aplicații pentru planificarea vacanței – ghiduri, obiective turistice, itinerarii și multe alte informații utile

1. Spotted By Locals (Web, Android, iOS): Ghiduri oferite de localnici, mai puțin turistice

aplicatii gratuite pentru planificarea calatoriilor ghiduri locale itinerare
aplicatii gratuite pentru planificarea calatoriilor – Spotted by Locals

Spotted By Locals are în prezent ghiduri pentru doar 79 de orașe, răspândite în Europa, părți din Asia și America de Nord. Dar dacă un oraș pe care îl vizitați este prezentat pe site-ul web, atunci veți primi un ghid util.

Dacă ați avut ocazia să faceți pe ghidul pentru un turist, știți că există locuri obligatorii pe care fiecare agent de turism le va recomanda dar și câteva secrete locale pe care doriți să le arătați. Asta face Spotted By Locals special. Ghidurile fiecărui oraș sunt scrise de localnici care au locuit acolo de ceva timp.

Veți găsi articole dintr-o serie de categorii sau le puteți vizualiza cronologic. Acestea din urmă ar putea fi mai util, deoarece veți primi o recomandare recentă a unui local, decât un loc pe care l-au vizitat cu mult timp în urmă.

Spotted By Locals are și versiune pentru mobil (AndroidiOS). În timp ce aplicația este gratuită, ghidul fiecărui oraș costă descărcare de 3,99 USD. În schimb, primiți hărți și informații offline, dar le puteți vedea pe site gratuit.

2. Visit A City (Web, Android, iOS): Itinerare pregătite până la o săptămână

aplicatii gratuite pentru planificarea calatoriilor vizitare oras harta itinerar android ios
Visit a City

Fiecare oraș are mai multe ghiduri care acoperă obiective turistice majore, tururi și activități. De exemplu, dacă alegeți Barcelona, veți primi un ghid de 3 zile pentru atracții de top sau un ghid de 5 zile pentru a vizita Barcelona cu copii, etc.
Pe site-ul web există o multe și variate sugestii, permițându-vă să alegeți exact tipul de călătorie dorit.

Orice itinerariu ales se va deschide cu o hartă și un program de zi cu zi. Puteți elimina sau adăuga articole și puteți cumpăra bilete în avans. Alte pagini recomandă lucruri alternative de făcut și atracții. Itinerarul complet poate fi tipărit gratuit sau îl puteți descărca pentru a fi utilizat offline în aplicația Visit A City (AndroidiPhone)

Site-ul și aplicația sunt ușor de utilizat și sunt detaliate. Chiar dacă sunteți cineva care iubește să îșă planifice propriile călătorii, folosiți unul dintre itinerariile Visit A City ca punct de plecare pentru a vă face vacanța mai ușoară.

Citește și: Google Maps va prelua functii din Translate, devenind si mai util in calatorii

3. WhatsHere (Android, iOS): Harta obiectivelor turistice din apropiere

android iphone aplicatii gratuite pentru planificarea calatoriilor harta obiective turistice
WhatsHere – aplicatii gratuite pentru planificarea calatoriilor

WhatsHere este un ghid de călătorie bazat pe hartă. Căutați un loc sau lăsați aplicația să mărească harta în locația voastră actuală, iar WhatsHere vă va recomanda numeroase atracții turistice. Pe cât de simplu pare, există câteva funcții care o fac și mai bună.

Pentru început, WhatsHere are o listă de categorii pentru a restrânge obiectivele turistice care vă interesează: istoric, muzeu, atracție turistică, reper, traseu, locuri de patrimoniu UNESCO și așa mai departe. Alegeți unul sau pe toate și vedeți-le sub formă de listă. Fiecare loc are mai multe etichete și puteți vedea cât de departe este de locația voastră.

În mod alternativ, deschideți vizualizarea Hartă, opțiunea care face din WhatsHere o aplicație foarte utilă. Fiecare pin are o culoare și pictogramă diferită, în funcție de categoria sa. Atingeți-l pentru a obține un pop-up cu o scurtă descriere despre motivul pentru care este important și pentru a vedea cât de departe este de voi. Puteți marca locul respectiv, vizualiza imagini de la alții utilizatori și chiar obține un link rapid la articolul său de pe Wikipedia.

Descarcă gratuit WhatsHere – AndroidiPhone

4. CityBook (Android, iOS): Booking.com ghid de călătorie

Din recomandarea de aplicații gratuite pentru organizarea vacanței nu putea lipsi ghidul de călătorie realizat de cunoscutul site Booking.com. În prezent, găzduiește ghiduri doar pentru Londra, Amsterdam și Paris, dar numărul orașelor va crește cu timpul.

În funcție de ora zilei, CityBook vă va sugera activități. De exemplu, dacă verificați aplicația dimineața, veți găsi recomandări pentru micul dejun. Mai târziu, vă va oferi activități de seară, spectacole sau baruri. Este un amestec interesant de locuri istorice și culturale, mâncare și băuturi și evenimente.

perfect-tour.ro

Aplicația CityBook este o combinație de recomandări pentru locuri de vizitat, precum și un birou de ticketing pentru locuri precum muzee. Puteți adăuga locuri de interes la „bucket list” și bifați-le în timp ce parcurgeți călătoriile.

5. Awayn (Android, iOS): Ghiduri vizuale interesante și revistă gratuită

revista turistica digitala gratuita awyn aplicatie smartphone
Awayn

Awayn este o aplicație cu un mix bun de funcții pentru a găsi inspirație de călătorie. Printre cele mai importante se află revista digitală gratuită Awayn, care abordează un tip de călătorie sau regiune și include și un interviu.

Pe pagina principală a aplicației, puteți căuta un oraș, navigați după țară sau puteți privi „aventuri” recomande de comunitatea Awayn. Aceste aventuri sunt de fapt destul de mișto și un loc bun pentru a descoperi ceva nou. De asemenea, mi-a plăcut ideea de a naviga pe țară în locul unui oraș, deoarece s-ar putea să întâlniți o activitate care vă modifică itinerariul.

Citește și: Sfaturi si ponturi cum sa gasesti o toaleta publica cand calatoresti

Dacă doriți să navigați după locație, mergeți la Hartă pentru a găsi coordonatele GPS actuale. Awayn va evidenția punctele de interes și atracțiile turistice din apropiere. Aplicația (AndroidiOS) merită aici credit pentru recomandarea locurilor pe care nu le veți găsi în majoritatea celorlalte ghiduri de călătorie.

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil

Bonus – cum să te ferești de țepe!
Planificarea călătoriei ar trebui să includă o vizită pe travelscams.org. Site-ul este o vastă colecție de situații neplăcute în care s-au aflat turiștii din întreaga lume și de sfaturi sau trucuri pentru a le evita.

În ceea ce privește călătoriile nu știu dacă extistă o rețetă de succes (eu încă nu am găsit), dar pe cât posibil, merită să căutăm, să analizăm, să adunăm experiență. Încearcă să planifici cât mai atent, adună aminitiri și încearcă să lași review-uri corecte și explicite ca și alții să poată beneficia de pe urma experienței tale.
Vacanță plăcută, drum bun și nu uita să te interesezi de asigurarea de călătorie !

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan
Latest posts by fotostefan (see all)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.