5 minute despre fotografie

Deşi videoclipul se numeşte “Istoria fotografiei” cred că un titlu mai potrivit ar fi fost “Fragmente din istoria fotografiei”, deoarece 5 minute cât durează clipul nu sunt suficiente pentru o prezentare mai coerentă şi cât mai completă a istoriei fotografie. Cu toate aceste, eu cred că merită să urmăriţi prezentat mai jos.

istoria fotografiei in 5 minute
istoria fotografiei in 5 minute

camera obscura
camera obscura

Clipul de 5 minute şi în limba engleză, realizat de COOPH:

joseph niepce istoria fotografiei
Joseph Niepce

După cum se observă, în cele 5 minute, anumite aspecte din istoria fotografiei au fost trecute cu vederea; ca de exemplu Polaroid, Victor Hasselblad, aparatele foto digitale medium format, etc. iar anumite date istorice nu par chiar corecte; ca de exemplu Talbot a anunţat Calotype în ianuarie 1839 la câteva zile după ce Daguerre a anunţat Daguerreotype, Peter Houston a inventat rola de film în 1881 şi câţiva ani mai târziu a vândut patentul lui George Eastman, care George Eastman (Kodak) nu a inventat nici primul aparat foto portabil, etc.

Henry Fox Talbot calotype camera
Henry Fox Talbot

Cu toate aceste deficienţe, sper că v-a plăcut încercarea lor de prezentare “comprimată” a istoriei fotografie şi poate în viitor cei de la COOPH vor face un videoclip de 10-15 minute, care va fi mai corect şi mai cuprinzător.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.