6 idei pentru a sarbatori Ziua Internationala a Fotografiei

În fiecare an pe data de 19 august este celebrată Ziua Internațională a Fotografie. Chiar dacă anul acesta pandemia a complicat lucrurile, totuși cred că cei pasionați de fotografie pot sărbători cumva Ziua Internațională a Fotografie. Ți-am pregătit mai jos 6 idei cât mai simple, ușor de pus în practică.

poza fotografe fotografiind flori fete
la fotografiat

Iată cele șase idei care să te inspire în sărbătorirea fotografiei, chiar și în anul pandemiei COVID-19!

1. Urmărește un documentar sau un film despre fotografie

Am prezentat deja câteva sugestii de filme în această postare sau documentare aici sau aici

2. Editează pozele pe care le-ai făcut anul trecut

Probabil cu toții avem o mulțime de fotografii pe care nu am reușit încă să le edităm. Profită de Ziua Internațională a Fotografiei! Nu trebuie să stai în fața calculatorului / laptopului timp de 24 de ore, poți alege câteva fotografii mai vechi pe care ți-ai dorit de mult timp să le editezi.

3. Realizează un colaj din fotografiile tale preferate

Poți să alegi câteva dintre cele mai bune fotografii pe care le-ai făcut de la începutul anului până pe 19 august și creează un colaj. Poți alege o anumită tematică (portrete, peisaj, obiecte, etc) sau poți face serii alb-negru sau anumite culori.

Citește și: Sugestii pentru fotografia de studio acasa la tine

4. Printează-ți fotografiile preferate

Am mai spus și cu alte ocazii că merită să printați din fotografiile care vă plac cel mai mult. Ba mai mult, dacă vreți, desigur, puteți chiar să le oferiți cadou! În definitiv Ziua Internațională a Fotografiei nu ar trebui să fie doar despre noi.
Dacă nu ai imprimantă foto poți folosii un serviciu de printig, ca de exemplu F64 Printing

5. (Re)Descoperă fotografii vechi

Poate fi vorba de propriile fotografii sau de imagini care ți-au rămas în memorie, de când pasiunea a pus stăpânire pe tine. De la fotografii clasici la cei din ziua de astăzi, de la primele tale apăsări pe butonul declanșator al aparatului foto, la imaginile de acum.

photosetup.ro

6. Începe un proiect de 365 de zile

La prima vedere pare o idee simplu de realizat, dar trebuie să fiți cu adevărat perseverenți! Cu siguranță vor fi exista și provocări, dar la final vei rămâne cu toate acele fotografii creative.

19 august – Ziua Internațională a Fotografiei – puțină istorie

Ziua marchează inventarea de către Louis Jacques Mande Daguerre (1787—1851) și Joseph Nicéphore Niépce (1765-1833) a unui procedeu de realizare a fotografiei, denumit „daghereotipie”.

Cea mai veche fotografie care a supraviețuit zilelor noastre datează din 1826: „View from the window at Le Gras”, realizată de către francezul Joseph Nicéphore Niépce. Ceva mai pe larg am scris aici

Niépce a încercat să perfecționeze procedeul și a început și o colaborare cu Louis Jacques Mandé Daguerre, din păcate însă se stinge din viață în iulie 1833, nereușind să ducă la capăt ce și-a propus. După decesul lui Niépce, Daguerre a continuat să experimenteze, reușind să pună la punct un procedeu care reducea timpul de expunere de 8 ore la numai 10-20 de minute. Dar și acest procedeu se preta pentru imagini statice, timpul de 10-20 de minute fiind mult prea lung pentru realizarea de portrete.

Invenția a fost prezentată Academiei Franceze de Științe la 19 august 1839 și Louis Daguerre a obținut brevetul.

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil

Cu siguranță, acestea sunt doar șase din multe alte idei. Tu cum te-ai gândit să sarbătorești Ziua Internațională a Fotografiei 2020?

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.