Autobuzele turistice Bucharest City Tour aglomerate de 1 mai

Autobuzele turistice Bucharest City Tour au iesit pe traseu de 1 mai cind cei interesati au putut sa se plimbe gratuit cu acele autobuze supraetajate.

linia Bucharest City Tour
Bucharest City Tour 1 mai

Dar ca la orice eveniment gratuit si autobuzele double decker de pe linia Bucharest City Tour au fost luate cu asalt si practic doar un numar mic de persoane s-au bucurat de acest eveniment organizat de Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB).

Parerea mea este ca de fapt aglomeratia respectiva s-a produs din cauza a doua probleme: prima problema a fost lipsa bunului simt al celor care au reusit sa prinda loc la “etajul” autobuzului. Cei de acolo nu au coborit la capat de statie, preferind sa ramana in continuare in autobuz; frumos din partea lor ar fi fost sa coboare si sa lase si alte persoane sa ia loc acolo sus la etaj, caci asta este farmecul respectivului autobuz.
Abia au reusit cei doi angajati ai unei televiziuni sa se urce si ei pentru un reportaj de la fata locului:

reporter tv autobuz turistic bucuresti
reporteri tv

autobuz turistic Bucharest City Tour
aglomerat

Halal spirit civic!

aglomeratie autobuz turistic supraetajat
aglomeratie autobuz turistic

Cea de a doua problema a fost numarul mic de autobuze aflate pe traseu; sper ca nu gresesc daca spun ca au fost doar trei autobuze (daca voi aveti alte informatii despre numarul autobuzelor puteti sa lasati un mesaj la rubrica Comentarii).

Ca si anii trecuti, linia va functiona pe un traseu cu o lungime de aprox. 16 km, ce cuprinde 14 statii si poate fi parcurs in aproximativ 50 minute:
Piata Presei,
Muzeul Satului,
Arcul de Triumf,
Piata Victoriei,
Calea Victoriei,
Palatul Parlamentului,
Piata Unirii,
Universitate,
Piata Romana,
Piata Victoriei,
Piata Charles de Gaulle,
Sos. Kiseleff si Piata Presei.

Incepand cu data de 2 mai pentru un bilet veti plati 25 lei pentru adulti si 10 lei pentru copiii cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani. Copiii cu varsta de pana la 7 ani, insotiti de adulti, beneficiaza de transport gratuit.

Cardul de calatorie este valabil 24 de ore de la prima validare si se poate procura din autobuzele turistice.

In plus, turistii au la dispozitie ghiduri audio in limbile romana, engleza, franceza si italiana, harti si pliante, cu informatii despre obiectivele turistice de pe traseu, precum si conexiune la internet prin sistem wireless, gratuit.

Alte informatii gasiti si pe site-ul oficial si cum va spuneam anul trecut cind m-am plimbat si am testat obiectivul Nikon 18-300mm VR, chiar merita sa faceti macar o plimbare cu autobuzul supraetajat.

fotostefan

2 thoughts on “Autobuzele turistice Bucharest City Tour aglomerate de 1 mai”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.