Google Maps arata in cat timp mijloacele de transport STB ajung in statie

Călătorii care folosesc mijloacele de transport în comun din București pot vedea în aplicația Google Maps în cât timp autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul STB va ajunge în stație.

stb google maps poza autobuz burduf
Google Maps arata in cat timp mijloacele de transport STB ajung in statie

Cum funcționează STB pe Google Maps?

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) a creat prin resurse proprii o aplicație care transmite în timp real datele referitoare la pozițiile vehiculelor, acestea fiind acum disponibile în format deschis. Astfel, începând cu data de 29 martie 2023, călătorii pot vedea în aplicația Google Maps atât timpul rămas până la sosirea vehiculelor în stație, cât și diferența față de timpul programat.

ggogle maps bucuresti transport public stb
Bucuresti transport public Google Maps

STB era afișat pe Google Maps, dar acum timpul pe care îl fac autobuzele, tramvaiele și troilebuzele până în stație este estimat mai precis. Deocamdată, pe Google Maps nu vezi pe unde este mijlocul de transport în comun STB pe care îl aștepți în stație sau dorești să-l iei, ci doar scrie “întârziat 3 minute”, “întârziat 10 minute”, “on time”, samd.

bucuresti transport public timp asteptare aplicatie
timpi asteptare STB Google Maps

STB Google Maps – Scurt video:

Datele de localizare de pe GPS-ul mijloacelor de transport în comun ale operatorilor din regiunea București – Ilfov sunt transmise în timp real către Google, iar orice utilizator al aplicației Maps le poate accesa.
Aplicația Google Maps este disponibilă pe majoritatea telefoanelor mobile, fiind foarte ușor accesibilă de către utilizatori.

Cum poți să vezi pe unde se află tramvaiul, autobuzul, troleibuzul STB pe care-l aștepți

poza autobuze bucuresti transport public pozitie infostb
Cum poți să vezi pe unde se află tramvaiul, autobuzul, troleibuzul STB pe care-l aștepți

Dacă dorești să vezi cam pe unde se află tramvaiul, autobuzul, troleibuzul STB pe care-l aștepți în stație trebuie să folosești aplicația InfoSTB disponibilă pentru Android și iPhone, de vreo 4 ani.

f64.ro

O metodă în 4 pași să vezi cam pe unde se află tramvaiul / autobuzul / troleibuzul pe care vrei să-l iei:

➤ Deschizi aplicația InfoSTB
➤ Selectezi din menu “Lines” sau poți sa dai tap pe numele stației STB în care aștepți
➤ Selectezi numărul mijlocului de transport în comun și ți se afișează traseul
➤ Selectezi capătul liniei ca să-i spui în ce direcție mergi și apoi o să vezi afișată poziția acestora în timp real (destul de precis

Citește și: Zambiti la…inel!

InfoSTB – localizare autobuze, tramvaie, troilebuze – scurt video:

Eu unul nu înțeleg de ce s-a ajuns la Google Maps în loc să se investească în aplicația InfoSTB, să fie mai precisă, mai ales că aceasta îți permite să cumperi bilete sau abonamente STB.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.