Castigurile fotografilor profesionisti

Dupa ce v-am anuntat ca se apropie weekend-ul nikonistilor la care o sa participe si un fotoreporter al AFP m-am intrebat daca pot gasi pe internet informatii despre salariile fotoreporterilor si fotografilor ce lucreaza pentru publicatiile straine si am gasit proiectul initiat de fotograful Theodore Kayne:

cit cistiga un fotograf
WhoPaysFotogs

Lansat anul acesta proiectul, Who Pays Photographers, fotografului Theodore Kayne a strans deja cateva zeci de postari, mai mult anonime, referitoare la remuneratia fotografilor colaboratori ai diverselor agentii de presa internationale.
Iata si citeva exemple:

Germania: (Deutsche Presse-Agentur – DPA): 260 Euro / zi + 0.30 Euro/km in deplasari

Marea Britanie (The Guardian): 400 USD (echivalent) / zi pentru deplasarile in afara tarii, in zone de conflict (Syria)

Belgia (Associated Press – AP): un fotograf primeste 225 Euro/zi

Asia (Bloomberg News): un fotograf castiga pana la 250 USD (echivalent) pentru un assignment de jumatate de zi sau 400 USD pentru o zi intreaga

Asia ( Reader’s Digest): 350 Euro/zi (echivalent)

SUA (New York Times): 200 USD/zi + 0.53 USD /km (in cazul deplasarilor). Pentru deplasari in alte state fotograful primeste 250 USD/zi

Mai multe informatii gasiti pe blogul WhoPaysFotogs si trebuie sa tinem cont de faptul ca aceste informatii fiind anonime nu pot fi considerate 100% sigure ci orientative.
Cred ca ar fi interesant sa aflam si cat castiga un fotograf in cadrul unei redactii de stiri din Romania.Daca aveti informatii puteti lasa un comentariu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.