Castigurile fotografilor profesionisti

Dupa ce v-am anuntat ca se apropie weekend-ul nikonistilor la care o sa participe si un fotoreporter al AFP m-am intrebat daca pot gasi pe internet informatii despre salariile fotoreporterilor si fotografilor ce lucreaza pentru publicatiile straine si am gasit proiectul initiat de fotograful Theodore Kayne:

cit cistiga un fotograf
WhoPaysFotogs

Lansat anul acesta proiectul, Who Pays Photographers, fotografului Theodore Kayne a strans deja cateva zeci de postari, mai mult anonime, referitoare la remuneratia fotografilor colaboratori ai diverselor agentii de presa internationale.
Iata si citeva exemple:

Germania: (Deutsche Presse-Agentur – DPA): 260 Euro / zi + 0.30 Euro/km in deplasari

Marea Britanie (The Guardian): 400 USD (echivalent) / zi pentru deplasarile in afara tarii, in zone de conflict (Syria)

Belgia (Associated Press – AP): un fotograf primeste 225 Euro/zi

Asia (Bloomberg News): un fotograf castiga pana la 250 USD (echivalent) pentru un assignment de jumatate de zi sau 400 USD pentru o zi intreaga

Asia ( Reader’s Digest): 350 Euro/zi (echivalent)

SUA (New York Times): 200 USD/zi + 0.53 USD /km (in cazul deplasarilor). Pentru deplasari in alte state fotograful primeste 250 USD/zi

Mai multe informatii gasiti pe blogul WhoPaysFotogs si trebuie sa tinem cont de faptul ca aceste informatii fiind anonime nu pot fi considerate 100% sigure ci orientative.
Cred ca ar fi interesant sa aflam si cat castiga un fotograf in cadrul unei redactii de stiri din Romania.Daca aveti informatii puteti lasa un comentariu.

fotostefan
Latest posts by fotostefan (see all)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.