Cele 3 fotografii premiate la concursul foto Nikon International Small World 2017

În timp ce Nikon celebrează aniversarea a 100 de ani în acest an, concursul World Small a anunțat câștigătorii celei de-a 43-a competiții anuale. Au primit peste 2.000 de fotografii din 88 de țări din întreaga lume: Statele Unite, Canada, Europa, Australia, America Latină, Asia și Africa. Câștigătorii nu includ numai fotografi profesioniști, ci și pasionați. Astfel locul I a revenit doctorului Bram van den Broek de la Netherlands Cancer Institute (NKI).

poza celula microscop nikon small world
Dr. Bram van den Broek, Andriy Volkov, Dr. Kees Jalink, Dr. Nicole Schwarz & Dr. Reinhard Windoffer
The Netherlands Cancer Institute, BioImaging Facility & Department of Cell Biology
Amsterdam, The Netherlands
Immortalized human skin cells (HaCaT keratinocytes) expressing fluorescently tagged keratin
Confocal
40x (objective lens magnification)

Dr. Bram van den Broek a realizat fotografia unei celule de piele care prezintă o cantitate excesivă de keratină, în timp ce el și asociații studiau dinamica filamentelor de keratină.

Locul doi a revenit Dr. Havi Sarfaty de la Yahud-Monoson din Israel. El a fotografiat un subiect pe care îl vedem în fiecare zi, dar dintr-o perspectivă microscopică. Este partea înflorită a plantei, de altfel destul de neatinsă, cruciuliță (groundsel – senecio vulgaris). El spune că “a trimis această fotografie din cauza faptului că reprezintă complexitatea nevăzută a unei presupuse flori de grădină simple”.

poza microscop floare craciunita nikon small world
Dr. Havi Sarfaty
Eyecare Clinic
Yahud-Monoson, Israel
Senecio vulgaris (a flowering plant) seed head
Stereomicroscopy
2x

f64.ro

Fotografia premiată cu locul III a fost realizată de Jean-Marc Bablian din Nantes, Franța și deși seamnă cu jocul Pacman , este totuși alga volvox care eliberează coloniile fiică.

poza microscop nikon small world joc pacman
Jean-Marc Babalian
Nantes, France
Living Volvox algae releasing its daughter colonies
Differential Interference Contrast
100x

Dacă doriţi să vedeţi toate fotografiile premiate şi să aflaţi mai multe informaţii despre tehnicile folosite pentru realizarea pozelor premiate sau despre concursul foto Nikon Small World vizitaţi site-ul oficial

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.