Red Bull Ordinul Smaranda – competitie de parasutism dedicata exclusiv femeilor

Sambata, 7 iunie 2014, Parcul Izvor din capitala, a fost din nou gazda competitiei de aterizare la punct fix dedicata Smarandei Braescu, prima femeie parasutist din Romania, multipla recordmena nationala si mondiala.

 Red Bull Ordinul Smaranda
parasutism – parcul Izvor

Ajuns deja la editia a cincea concursul Red Bull Ordinul Smaranda este singurului concurs de parasutism in oras, iar aterizarea se face la punct fix.

parasutista Red Bull Ordinul Smaranda
parasutism in oras

Sarind de la o altitudine de 1.500 de metri, concurentele urmaresc sa aterizeze in centrul discului de punctaj, cu raza de numai 2 cm (acelasi diametru pe care il are si o moneda de 10 bani).

parasutism aterizare la punct fix
aterizare la punct fix

Cei prezenti in parcul Izvor au mai avut ocazia sa vada in actiune formatia de parasutism suprapuneri (Echipa Nationala de Lucru Relativ pe Cupola) si sa il urmareasca evoluand pe campionul mondial la parasutism – aterizare la punct fix – Alexandru Nicolau. Nu a lipsit nici steagul României:

casa poporului steag romania parc izvor
parasutism parc izvor

Acest concurs de parasutism a fost o buna ocazie sa folosesc si un filtru multivision sau multi imagine, cum mai este numit. Asa cum indica si numele filtrul respectiv multiplica subiectul fotografiat:

filtru efect multi imagine
efect multi imagine
multivision lens filter
multivision lens filter

Revenind la concursul de parasutism, anul acesta vintul a creat mari probleme celor 13 concurente. De fapt si editia de anul trecut a cupei Red Bull Ordinul Smaranda Brăescu a fost aminata pentru a doua zi, tot din cauza conditiilor meteo.

parasutista Steliana Popa
Steliana Popa

In afara de vintul puternic, nici organizarea nu mi s-a parut prea eficienta, in sensul ca avionul AN decola tot de la Clinceni, iar fetele au sarit cite trei, la intervale de 12-15 minute. Este adevarat ca organizatorii au incercat sa “umple” timpii morti cu diverite activitati la sol (concert Sore, un workshop de origami unde se s-au construit avioane din hirtie, a fost aduc chiar si un balon cu aer cald de la Aeroclubul Romaniei, dar conditiile meteo nu au permit folosirea lui pentru scurte plimbari) as fi preferat ca evolutia fetelor sa fie mai bine coordonata.

regului Red Bull
reguli organizare

Nu am stat pina la finalul concursului cu aterizare la punct fix, dar salturile parasutistelor putea fi observat si din alte zone ale Bucurestiului; de exemplu de pe Calea Victoriei:

parasutism in oras aterizare la punct fix
cercul militar bucuresti

Alte imagini de la concursul de parasutism Red Bull Ordinul Smaranda pot fi vazute la Galeria Foto.

fotostefan

One thought on “Red Bull Ordinul Smaranda – competitie de parasutism dedicata exclusiv femeilor”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.