Concurs de fotografie SAFO

SAFO este un concurs de fotografie cu expozitie cu vinzare organizata in interesul fotografilor, a carei tinta este aceea de a incuraja atit talentele emergente cit si artistii recunoscuti sa expuna si sa isi vanda lucrarile.

salon de fotografie
safo

Concursul de fotografie a fost initiat de Salonul de fotografie inca de la prima sa editie (2010).

Expozitia va avea loc in perioada 21-24 iunie 2012 la Muzeul Taranului Roman din Bucuresti, Şoseaua Kiseleff nr. 3, desfasurandu-se in acelasi timp cu a treia editie a Salonului de Fotografie.

Concursul este deschis tuturor fotografi, profesionisti sau amatori, recunoscuti sau mai putin cunoscuti, pasionati si a caror creatie reveleaza un univers original, coerent din punct de vedere tehnic si estetic.

Concursul are doua teme: miscare si tema libera. De data aceasta organizatorii au facut un lucru bun oferind si definitia cuvantului miscare! Sper ca in aceste fel participanti vor elimina ei insasi pozele care nu se incadreaza la tema miscare, avand “libertate de miscare” cu tema libera!

[Definitie DEX:
MIȘCÁRE, mișcări, s. f. Acțiunea de a (se) mișca și rezultatul ei. 1. 1. Ieșire din starea de imobilitate, de stabilitate, schimbare a locului, a poziției; deplasare a unui obiect sau a unei ființe. ◊ Mișcare seismică = cutremur de pământ. Mișcări tectonice sau mișcările scoarței = deplasări ale scoarței solide care constituie scoarța pământului, produse de forțele interne sau de gravitație și care duc la modificarea structurii geologice a scoarței. ◊ Expr. Nici o mișcare = liniște! tăcere! A (se) pune în mișcare = a începe sau a face să înceapă să se deplaseze. ♦ Schimbare a poziției corpului, a membrelor etc.; exerciții sau parte a unui exercițiu sportiv executate prin schimbarea poziției corpului, a membrelor etc.; p. ext. gest. ◊ Expr. (Fam.) În doi timpi și trei mișcări = foarte repede. ♦ Fiecare dintre mutările unei piese la o partidă de șah, de tabie etc. ◊ Expr. (Fam.) A prinde (sau a surprinde) mișcarea = a înțelege repede desfășurarea unei acțiuni sau rostul ei ascuns. ♦ Viteză cu care se execută o bucată muzicală sau o parte a ei; tempo. ♦ (Concr.) Parte dintr-o compoziție muzicală de dimensiuni mai mari, executată într-un anumit tempo. 2. Activitate, acțiune, faptă. ◊ Loc. adv. In mișcare = într-o stare de agitație, de tulburare, de încordare. ◊ Expr. A (se) pune în mișcare = a intra (sau a determina pe cineva să intre) în acțiune; a face să se agite, să acționeze. ♦ (Fam.) Plimbare (pe jos). 3. Deplasare în spațiu, înaintare, circulație; p. ext. animație, agitație, forfotă. ♦ Serviciu care dirijează circulația trenurilor. ♦ (La pl.) Deplasare organizată, strategică, a unei unități militare. 4. Schimbare intervenită în repartizarea personalului sau a bunurilor dintr-o unitate; mutare dintr-un post în altul. 5. Acțiune sau curent care grupează un număr mare de oameni în jurul unei activități de interes (mai) general, al unei idei sau al unei concepții. ♦ Acțiune (organizată) de masă cu caracter revendicativ; agitație, revoltă, revoluție. 6. Fig. Îndemn, impuls, imbold, pornire. ♦ (Rar) Sentiment, emoție. II. Categorie filozofică înglobând toate schimbările și procesele care au loc în Univers; p. gener. schimbare, transformare.]

Conditii de participare

Cei interesati sa participe, sunt rugati sa trimita pe adresa expo@salonfoto.ro un email cu subiectul “Concurs SAFO” continind:
– un nr. max. de 10 fotografii pentru fiecare tema (20 in total), in format jpeg, latura mare de 800px la 72 dpi
– un link catre site-ul personal, blog sau un alt site unde se pot viziona alte lucrari
(numarul de fotografii pe care doresc sa-l expuna din cele selectate – juriul isi rezerva dreptul de a decide numarul de lucrari exponabile )

Fiecare artist poate expune minimum 2 si maximum 10 lucrari. Fotografiile trebuie trimise sub forma “nume_prenume_[tema1 sau 2]_[titlu].jpg”. Exemplu: cinca_stefan_tema1_miscare.jpg

Organizatorul va pregati pentru expunere fotografiile alese de juriu, cu urmatoarele coordonate: dimensiune 50 x 70 cm, print digital pe hartie si caserat pe capafix/foam si inramat rama aluminiu culoare neagra.
Fotografiile alese de juriu spre a fi expuse vor trebui trimise de catre artisti organizatorului tot la adresa expo@salonfoto.ro cu subiectul “Expo SAFO” in format jpeg/tiff, la rezolutia de 200dpi scara 1:1 si latura lunga de 70cm

Juriul este format din urmatoarele trei persoane: Dragos Galgotiu (regizor de teatru), Cornel Lazia (fotograf), Serban Mestecaneanu (fotograf, director SAFO).

Exista si o taxa de participare ce se plateste doar pentru numarul de fotografii pe care artistul doreste sa le expuna, acceptate in urma jurizarii.
Aceasta taxa de participare este de 150 RON + TVA si se va plati dupa ce juriul a deliberat, la primirea facturii din partea organizatorului Salonului de Fotografie. Fotografiile tiparite si inramate se returneaza autorului dupa expunerea la SAFO si expozitia ulterioara la Librariile Carturesti din Verona.

Premii

Bicicleta SCOTT Aspect 60 oferita de SAFO in colaborare cu Cyclopedia
Imprimanta Epson Photo L800 oferita de Epson Romania
Camera foto Benq GH700 oferita de Benq Romania
Camera foto Nikon oferita de SKIN
Camera foto Fisheye One Black oferita de Lomography Romania
Doua invitatii la intilnirea cu fotograful Magnum Nikos Economopoulos organizata impreuna cu Scoala de Poetica Fotografica Francisc Mraz ce va avea loc pe 31 iulie la MTR .

Fotografiile trebuie trimise spre jurizare cel mai tirziu pina la data de 19 mai 2012 orele 24:00. Jurizarea va avea loc in perioada 22-31 mai 2012.

Si mai multe informatii la www.salonfoto.ro

fotostefan
Latest posts by fotostefan (see all)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.