Concurs national ” FOTOGRAFUL ANULUI ”

Asociatia Artistilor Fotografi din Romania invita toti fotografii profesionisti sau amatori din Romania sa participe la salonul Fotograful anului, editia I.

Fotograful anului este organizat ca un concurs si are ca obiectiv gasirea si recunoasterea celor mai buni fotografi din diferite genuri ale fotografiei si desemnarea fotografului cu cea mai interesanta si bogata prezenta in concurs.

SECTIUNILE SALONULUI

1. Portret
2. Natura
3. Nud
4. Fotojurnalism
5. Sport
6. Fine art
7. Fotografie de nunta
8. Fotografie de publicitate
9. Fotografie de moda
10. Multimedia

CONDITII DE PARTICIPARE
Participarea
Salonul este deschis participarii tuturor fotografilor profesionisti sau amatori, indiferent de apartenenta la AAFR sau alte organizatii. Sunt excluse persoanele afiliate cu sponsorii concursului precum si cele afiliate conducerii AAFR.
Inscrierea fotografiilor
• Participantii pot trimite un numar de maxim 36 de fotografii, monocrom sau color, care vor fi incadrate la fiecare sectiune in parte si maxim 4 creatii multimedia. La fiecare sectiune se admite un numar maxim de 10 fotografii pe autor (cu exceptia sectiunii multimedia), dar in total nu mai mult de 36 de fotografii/autor.
• Distributia pe sectiuni este la alegerea autorului.
• Lucrarile vor fi inscrise on-line, pe situl concursului cu ajutorul unui formular de inscriere/borderou. Toate lucrarile vor avea titlurile inscrise in borderou numai in limba romana.
• Dimensiunile imaginii vor fi de maxim 1024 pixeli latura lunga, indiferent de orientarea verticala sau orizontala. Comprimarea imaginii va fi facuta in asa fel incat marimea fisierului sa nu depaseasca 1Mb. La sectiunea multimedia participantii vor trimite formatul executabil cu fereastra de vizionare intre 320 si 450 puncte.
• La sectiunea fotojurnalism, fotografie de publicitate si fashion autorii fotografiilor trebuie sa certifice pe proprie raspundere dreptul de utilizare a imaginilor in scopuri persoanle (nu este nevoie de acceptul proprietarului de drept: agentii de presa, agentii de publicitate, etc)
Taxa de participare
– 5 lei pentru fiecare imagine inscrisa,
– 4 lei pentru mai mult de 10 fotografii,
– 3 lei pentru mai mult de 30 de fotografii.
– 2 lei/imagine indiferent de numarul de fotografii inscrise pentru membrii AAFR.
– Membrii de onoare ai AAFR sunt scutiti de taxa de participare
Plata se va face prin mandat postal in contul AAFR. Fiecare autor va primi documente de plata pentru taxa de participare. Evidenta platii taxei de participare va fi vizualizata pe site pentru o mai buna comunicare cu autorii.
• Toti participantii care vor achita taxa corspunzatore, vor primi gratuit catalogul salonului.
• Se considera ca participantii care trimit la timp lucrarile si taxa de participare,insotite de borderoul respectiv, au recunoscut prezentul regulament si conditiile stipulate.

Sunteti invitati sa va inscrieti lucrarile pe site-ul concursului www.fotografulanului.aafr.ro in perioada 15 septembrie – 1 noiembrie 2009.

fotostefan

3 thoughts on “Concurs national ” FOTOGRAFUL ANULUI ””

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.