Cum a aratat Palatul Parlamentului la concursul de video-mapping iMapp Bucharest 2016

A treia ediţie a festivalului iMapp Bucharest, unul dintre cele mai mari spectacole de video mapping din lume, a atins punctul culminant sâmbătă, 24 septembruie 2016, în Piaţa Constituţiei, unde peste 104 proiectoare au fost folosite pentru a acoperii cei 20.000 de metri pătraţi ai suprafeţei de proiecţie, schimbând, pentru o seară, faţada celei mai mari clădiri administrative din Europa — Palatul Parlamentului.

poze video iMapp Bucharest 2016
iMapp Bucharest 2016

poze iMapp Bucharest 2016 casa poporului
Palatul Parlamentului

Imagini 3D complexe au personalizat şi reinterpretat clădirea printr-un spectacol de sunet, lumină şi culoare, “relieful” acesteia devenind o adevărată iluzie optică.

poze video mapping iMapp Bucharest 2016
video-mapping
poze festival iMapp Bucharest 2016 mindscape studio
festivalul iMapp Bucharest 2016

Începând cu ora 22,30 actorul Dragoş Bucur a dat startul competiţiei de video-mapping. Conceptul creativ al concursului de la această ediţie a fost “dialoguri”.

poze spectacol iMapp Bucharest 2016
spectacol multimedia

Echipele finaliste din Muntenegru, Spania, Turcia, România, Rusia şi Ungaria şi-au prezentat lucrările, câştigătorul competiţiei fiind desemnat de un juriu format din personalităţi marcante din industria audiovizuală:

directorul Festivalului Signal din Praga — Martin Posta,
directorul artistic al Festivalului Mapping din Geneva — Ana Ascencio,
directorul Festivalului Light din Gent — Kaat Heirbrant,
directorul artistic al Festivalului Lux din Helsinki — Ilkka Paloniemi
şi fondatorul, organizatorul şi directorul creativ al Festival of Lights din Berlin — Birgit Zander.

De asemenea publicul a avut la dispoziţiei un număr la care putea trimite SMS pentru a-şi exprima alegerea.

Recomand şi: Limelight – echipa castigatoare a iMapp Bucharest 2016

poze video iMapp Bucharest 2016 romania
fatada Casei Poporului
poze video iMapp Bucharest 2016 Romania
spectacol video

Proiecţiile, care au durat fiecare în jur de 4 minute şi 30 de secunde au folosit rezoluţia 8K, pentru a materializa formele dialogului într-o grafică aparte, care a prins formă şi culoare pe faţada Palatului Parlamentului (Casa Poporului), accentul fiind pus pe interacţiune, conţinut 3D animat şi storytelling.
Tehnologia de ultimă oră a fost prezentă şi în software-ul special, folosit pentru a integra cele 104 proiectoare într-un ansamblu unitar şi coerent.

poze concurs foto iMapp Bucharest 2016
still map
poze video mapping iMapp Bucharest 2016
video mapping Parlament
poze iMapp Bucharest 2016 casa poporului
lumini

Romera Diseño e Infografia SL, echipă specializată în lucrări grafice şi de post-producţie din Spania, o referinţă în industrie, a prezentat la iMapp Bucharest lucrarea “Chaos2Understanding” – o trecere în revistă a lumii, de la origini până în zilele noastre.

“Chaos2Understanding” – Romera Diseno e Infografia SL (Spania):

Mindscape Studio din România, studio de multimedia şi tehnologie creativă specializat în video mapping, a propus pentru cea de-a treia ediţie a evenimentului lucrarea “We Are Them”, o conversaţie filosofică între doi oameni şi spectatori, prin imagini, care se vor regăsi în povestea lor, experimentând emoţii puternice.
“We Are Them” – Mindscape Studio (România):

Illuminarium3000, un studio din Sankt Petersburg, Rusia, a proiectat la iMapp Bucharest lucrarea “Close Encounters Of The Thirty Third Kind”:

Filip Roca, director artistic, artist vizual şi new media din Muntenegru a venit cu un spectacol de video mapping inedit, numit “Dislexia”.

VOID, un grup independent de creaţie din Istanbul, Turcia, a prezentat show-ul audio-video “Lines”

Anul acesta, competiţia din România este finalistă în categoria “Live Event of the Year”, la premiile AV Awards Londra, care vor fi decernate pe 30 septembrie 2016.

Ana Cohuţ a câştigat concursul de fotografie iMapp Still în valoare de 1000 de Euro. În videoclipul de mai jos vedeţi toate fotografiile înscrise în concurs, dar nu ştiu care este imaginea realizată de Ana Cohuţ, pentru că nu ne-a spus nimeni.

iMapp Bucharest a fost organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie, 360 Revolution – Event Production, Maxin10sity – Curator.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.