Din culisele spionajului – inelul camera spion

Din ”profunzimile” vintage a ebay vine o cameră spion super-rară și unică din epoca sovietică, ascunsă într-un inel de aur ornamentat și cu formă curioasă.

poza inelul camera spion
inelul camera spion

Din culisele spionajului – inelul camera spion

Inelele cu camera spion au fost un instrument popular de supraveghere folosit în trecut de agenții secreți ai KGB-ului și au ajutat la obținerea informațiilor vitale în timpul Războiului Rece. Aceste inele mici și discrete, ascundeau o cameră de dimensiuni reduse, care putea captura imagini și sunete fără ca cineva să observe. Astăzi, inelele cu camera spion sunt disponibile pentru cei care dispun de buget de achiziție.

fotografie istorie tehnica foto spionaj aparatura
buton

Bijuteriile și accesoriile spion au făcut de multă vreme parte din operațiuni ascunse, dar această cameră inel este cu siguranță una dintre cele mai rafinate din timpurile moderne.

Conform listării hit-camera-ltd-7569 , cu sediul în Canada, această cameră spion subminiaturală unică făcea parte din colecția unui anume domnul Shibata.
Una dintre camerele cu inel de spionaj produse de agenția de informații sovietică Komitet Gosudarstvennoy Bezopasnosti (KGB), o versiune placată cu aur, a fost vândută la Christie’s în 1991 pentru aproximativ 25.000 de dolari.
Vânzătorul ar fi avut camera în posesie încă de la începutul anilor 1970.

f64.ro

Această cameră, totuși, nu este placată cu aur, ci este făcută din aur solid de 14K și cântărește aproximativ 44 g. Un prim-plan arată ștampila 585 care îi certifică caratajul.
Inelul este decorat cu gravuri detaliate și are o lunetă în formă de coroană care ascunde obiectivul camerei. Are o deschidere variabilă, un obturator ghilotină funcțional și un suport de film care preia film de 8 mm.

poza obiectiv aparat foto spionaj kgb
obiectiv – inelul camera spion

Vânzătorul precizează, de asemenea, că partea optică nu are ciuperci, zgârieturi sau alte defecte, iar diafragma funcționează fără probleme.

Citește și: 5 gadgeturi utile pentru calatorii

Potrivit submin.com, camerele cu inel KGB au început să apară pe piață la mijlocul anilor 1980 în Polonia. Vin într-o serie de modele, dar toate sunt realizate cu același mecanism.

fotografie parti componente aparat foto spion spionaj servicii secrete
componente

Un inel interior care servește drept suport pentru benzi de film se potrivește în inelul exterior pentru a forma corpul camerei. Pe partea laterală a inelului exterior este un buton de glisare care avansează filmul.

poza film foto aparat fotografiat miniatura kgb
film 8 mm

Pentru a face o fotografie, pur și simplu strângeți degetele împreună pentru a apăsa butonul alăturat care acționează declanșatorul.

Imagini din lista ebay de la hit-camera-ltd-7569

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.