Doi români au ajuns în finala Sony World Photography Awards

Printre finaliştii Sony World Photography Awards, cea mai mare competiţie de fotografie din lume, se numără anul acesta şi doi fotografi români: Cosmin Bumbuţ şi Daniel Necula.

cosmin bumbut sony world photography
Cosmin Bumbuţ, seria „Camera Intimă”

Copyright: ©Cosmin Bumbuț, Romania, SHORTLIST, Architecture, Professional, 2015 Sony World Photography Awards

Cosmin Bumbuţ, seria „Camera Intimă”, înscrisă la secțiunea Arhitectură în categoria pentru profesionişti, o serie de imagini copleşitoare realizate în celulele a 35 de închisori din România

camera intima inchisoare romania
camera intima

Copyright: ©Cosmin Bumbuț, Romania, SHORTLIST, Architecture, Professional, 2015 Sony World Photography Awards

Daniel Necula, lucrarea „Wrong Way”, înscrisă la secțiunea Enhanced în categoria Open, o fotografie alb negru cu un detaliu inedit:

Daniel Necula poza alb negru
Daniel Necula

Copyright: ©Daniel Necula, Romania, Shortlist, Enhanced Open, 2015 Sony World Photography Awards

Ediţia de anul acesta a adunat cel mai mare număr de concurenţi din istoria de opt ani a prestigiosului eveniment. Finaliştii au fost aleşi dintr-un număr record de 173.444 de înscrişi proveniţi din 171 de ţări, o creştere de 24% în comparaţie cu numărul de participanţi de anul trecut.

Fotografii înscrişi în categoria Open au fost jurizaţi pe baza unei singure fotografii, în timp ce competitorii din categoria destinată profesioniştilor au concurat cu un portofoliu de fotografii.

Premiile competiției constau în sume de bani şi în echipamente de fotografie digitală Sony. Cei 10 câştigători din categoria Open vor fi anunţaţi pe 31 martie, iar cei 13 căştigători din categoria dedicată profesioniştilor vor fi anunţaţi pe 23 aprilie în cadrul unei festivităţi de premiere la Londra.

În cadrul aceleiaşi ceremonii, va fi decernat şi premiul L’Iris d’Or pentru Cel mai bun fotograf profesionist al anului, care, pe lângă titlu, va câştiga şi premiul cel mare de 25.000 de dolari. Alături de el vor fi anunţaţi şi câştigătorii categoriei destinate profesioniştilor, a categoriei pentru tineri şi studenţi, respectiv căştigătorul titlului de Fotograful anului din categoria Open, care va fi răsplătit cu 5.000 de dolari.

Fotografiile realizate de cei doi finalişti români vor fi expuse în cadrul expoziţiei 2015 Sony World Photography Awards Exhibition, găzduită de Somerset House din Londra, în perioada aprilie – 10 mai.

Concursul Sony World Photography Awards premiază cei mai buni fotografi contemporani ai anului trecut. Fiind adresat tuturor pasionaţilor de fotografie, competiţia include cinci categorii diferite: unul adresat profesioniştilor (Professional), unul deschis tuturor pasionaţilor de fotografie (Open), unul pentru tineret (Youth), unul pentru studenţi (Students) şi unul pentru fotografiile realizate cu telefonul mobil (Mobile Phone). Mai multe informaţii despre eveniment se găsesc la adresa www.worldphoto.org

fotostefan

One thought on “Doi români au ajuns în finala Sony World Photography Awards”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.