Epson Myth Busters – demonteaza prejudecatile despre imprimantele cu jet de cerneala

Epson are acum proprii „myth busters” care vor combate prejudecățile despre imprimantele cu jet de cerneală.

Rosalyn Charlie Epson Myth Busters imprimante jet cerneala prejudecati
Rosalyn și Charlie – Epson Myth Busters

Compania își propune să demonteze mituri despre imprimantele moderne cu jet de cerneală prin videoclipuri scurte și amuzante

Epson a ales doi „distrugători de mituri” din cadrul echipei din Europa. Cei doi angajați, Rosalyn Addison, cu titlul de „distrugător principal de mituri”, și Charlie de la Haye, în calitate de „distrugător de mituri adjunct”, vor demonta unele dintre cele mai vechi prejudecăți referitoare la imprimantele cu jet de cerneală. De la cerneala care costă mai mult decât o sticlă de șampanie, până la imprimante lente și perimate sau funcții WiFi greu de configurat, distrugătorii de mituri pot oferi numeroase exemple de opinii eronate despre tehnologie, încă susținute de mulți utilizatori.

Rosalyn și Charlie sunt membri ai echipei de comunicare Epson și își vor prelua atribuțiile suplimentare la finalul lunii noiembrie, devenind protagoniștii unui serial de scurtmetraje care are ca scop demontarea miturilor.

Printre miturile pe care le vor demonta se numără următoarele:

•„Conectarea la o rețea Wi-Fi și imprimarea de pe telefonul mobil sunt dificile”. Utilizatorii nu trebuie să fie specialiști în tehnologie pentru a seta o conexiune sau a deprinde un proces de imprimare, iar distrugătorii de mituri vor arăta cât de simplă este de fapt instalarea și folosirea unei imprimante.

•„Tehnologia imprimantelor cu jet de cerneală este perimată și depășită.” În realitate, tehnologia este incredibil de avansată, iar inginerii Epson au dezvoltat numeroase funcții inteligente pe care imprimantele laser nu le oferă.

•„Imprimantele cu jet de cerneală sunt destinate printării unui număr mic de pagini și nu sunt fiabile.” Acest lucru este fals, utilizatorii continuă să folosească cu succes imprimante fabricate cu mai mult de 10 ani în urmă.

•„Hârtia se blochează constant, iar capetele de printare se înfundă întotdeauna.” Astfel de erori nu se întâmplă în cazul imprimantelor Epson, iar distrugătorii de mituri vor arăta cumpot fi prevenite incidente similare.

•„Imprimanta nu mai funcționează atunci când se golește unul dintre rezervoare.” Distrugătorii de mituri vor arăta cum utilizatorii pot continua să imprime chiar și când una dintre cerneluri se epuizează.

•„Cerneala nu are un preț accesibil.” Există o mulțime de variante de cerneală la prețuri avantajoase.
•„Orice tip de cerneală poate fi folosit cu orice imprimantă.” – Roz și Charlie vor oferi explicații pertinente pentru a demonta acest mit.

f64.ro

„Încă întâlnim des astfel de preconcepții, dar sperăm că încercarea noastră de a le demonta va avea succes și că utilizatorii vor înțelege că cerneala nu trebuie să fie mai scumpă decât sticla de șampanie pe care o cumpără din magazine specializate și că imprimantele cu jet de cerneală nu sunt deloc lente, iar cerneala folosită nu se usucă,” a declarat Rosalyn Addison, distrugător principal de mituri.

„Scopul meu e să clarific câteva preconcepții și să ofer sfaturi și recomandări utile. Nu vreau să mai întâlnesc oameni care evită să folosească imprimanter cu jet de cerneală, motivând că acestea nu ar fi nici pe departe la fel de avansate precum cele care folosesc tehnologia laser. Acest lucru pur și simplu nu este adevărat”, a adăugat Charlie de la Haye, distrugător adjunct de mituri.

Citește și: Epson L7160 – Review multifunctional A4 cu imprimanta foto CISS cu 5 culori

Distrugătorii de mituri și videoclipurile acestora se încadrează în categoria conținutului de divertisment însă oferă, în același timp, informații serioase și relevante despre procesele de imprimare. Noile imprimante sunt dezvoltate cu cea mai recentă tehnologie, iar Epson investește aproximativ 1,2 milioane de dolari pe zi în cercetare și dezvoltare. De altfel, rezultatele se văd în alegerile a milioane de utilizatori din întreaga lume și în premiile de produs pe care compania le obține constant la nivel mondial.

Compania este dedicată tehnologiei heat-free pe care o folosește în imprimantele sale, tehnologie care nu folosește căldură în procesul de evacuare a cernelii și despre care Epson preconizează că va fi baza tehnologiilor viitoare de imprimare. Spre deosebire de tehnologia laser, care folosește căldură în procesul de imprimare, tehnologia heat-free folosește presiune pentru a forța imprimarea cernelii pe hârtie.

Astfel, se asigură un proces de imprimare constant, de mare viteză, mai multă fiabilitate, datorită unui număr mai mic de piese ce vor fi înlocuite, consum de energie redus și costuri mai mici de întreținere. De asemenea, această tehnologie oferă mai multă flexibilitate comparativ cu alte tehnologii cu jet de cerneală, pentru tehnologia no-heat neexistând limitări în ceea ce privește compatibilitatea cu diferitele lichide de imprimare sau materialele pe care se poate tipări.

Citește și: 9 recomandari de echipamente audio-video pentru munca de casa sau scoala online

Mai mult, Epson a creat o serie de echipamente care ajută la reducerea costurilor de imprimare. Este vorba despre seria EcoTank, imprimante cu jet de cerneală dotate cu rezervoare reîncărcabile, ce permit economii de până la 90% din costul cernelii. Imprimantele EcoTank vin cu stocuri de cerneală incluse, echivalentul a 82 de cartușe, suficient pentru a tipări până la 14.000 de pagini.

Videoclipurile distrugătorilor de mituri vor fi difuzate la nivel global și vor putea fi urmărite pe canalele YouTube oficiale și pe rețelele de socializare Epson.

Imprimantele Epson pot fi cumpărate de la eMagF64Cel.roPCgarageevoMAGFlanco

vanzare terenuri intravilane valea doftanei traisteni prahovaintravilane pret negociabil

Voi publica și alte articole, așa că poți să urmărești blogul sau să te abonezi cu un click aici și nu uita să confirmi abonarea (uneori trebuie să verifici și folderul Spam).

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.