Erin Lefevre castiga concursul Wellcome Photography Prize 2019

Marele premiu acordat la Wellcome Photography Prize 2019 a revenit fotografei Erin Lefevre, autoarea imaginii ”I Feel Relaxed When I Play with String” (Mă simt relaxat când mă joc cu coarda). De asemenea fotografia a fost premiată la categoria Social Perspectives, iar Erin Lefevre a primit 15.000£ (lire sterline).

Wellcome Photography prize poza baiat autism 19 ani
Erin Lefevre – Wellcome Photography Prize 2019

Fotografia lui Erin Lefevre, aleasă dintre 6.000 de înscrieri la concurs, ni-l prezintă pe fratele ei de 19 ani, Liam.

Liam are autism și constată că jocul cu o coardă îl ajută să se relaxeze. Acesta este un exemplu de stimulare sau auto-stimulare – o acțiune repetitivă care îl ajută să facă față când suferă o supraîncărcare senzorială. Mulți copii din spectrul de autism folosesc acțiuni de stimulare precum aruncarea mâinilor, repetarea unui zgomot specific sau jocul cu un anumit obiect.

Fotografiile realizate de Erin au fost publicate în The New York Times, Wall Street Journal, AARP, Associated Press, ProPublica.

La categoria Hidden Worlds a fost premiat fotograful italian Simone Cerio. Cunoscut pentru abordarea intimă și delicată, el investighează identitatea socială și marginalizarea grupurilor sociale. Lucrează constant cu ONG-uri, inclusiv ONG-ul italian, “Urgență”.

fotografie artistica fete simone cerio italia
Simone Cerio – Hidden Worlds

De asemenea Simone Cerio predă la MOOD Photography în Italia șo colaborează cu diverse reviste italine sau străine. Simone a primit 1.250£.

cel.ro

La categoria Medicine in Focus a fost premiat fotograful rus, stabilit la Paris, Dmitry Kostyukov . Imaginile din această categorie trebuie să arate sănătatea și îngrijire medicală, de aproape și într-un mod personal.

fotografie batrana carucior robot medical
Dmitry Kostyukov – Medicine in Focus

Dmitry Kostyukov urmează cursurile de fotografie organizate de Royal Academy of Art (KABK) din Haga. De asemenea el a coloborat cu New York Times.

Citește și: Testul culorilor ce te ajuta sa-ti verifici ochii si monitorul

În 2019 a fost introdusă categoria Outbreaks (Focare). Imaginile din această categorie trebuie să surprindă impactul bolii pe măsură ce se răspândește. Câștigător este fotograful David Chancellor

poza foacare infectii microbi
David Chancellor – Outbreaks

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Celelalte fotografii care au reținut atența juriului pot fi văzute pe site-ul https://wellcome.ac.uk/what-we-do/our-work/wellcome-photography-prize/2019

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.