Testul culorilor ce te ajuta sa-ti verifici ochii si monitorul

Dacă ești fotograf sau lucrezi într-un domeniu unde culorile sunt importante, îți prezint mai jos testul culorilor ca sa verifici dacă percepi culorile mai bine față de ochii unei persoane obișnuite. Scurtul test al culorilor este o bună ocazie să verifici și monitorul.

testul culorilor monitor calibrat
testul culorilor

Aici pe blog am mai discutat despre importanța unui monitor calibrat. Există metode gratuite (dar nu foarte exacte) pentru verificarea sau chiar calibrarea monitorului sau pentru o calibrare ca la ”carte” puteți închiria un colorimetru DataColor

După ce ați verificat monitorul ar trebui să încercați și testul culorilor, numit ”Colour is in the eye of the beholder (Culoarea este în ochii privitorului)” . Sau puteți face testul înainte și după verificarea monitorului, iar concluziile ni le puteți spune la rubrica Comentarii (Leave a Comment).

test culori Lenstore monitor
Lenstore – intrebare culori

Testul culorilor realizat de firma britanică Lenstore are 10 întrebări la care puteți răspunde mai jos sau pe această pagină

Eu am obținut 10 din 10, dar recunosc am folosit un monitor calibrat și eram odihnit. Mai târziu am încercat din nou testul culorilor pe un monitor necalibrat și am obținut 9 din 10. Potrivit Lenstore, este un scor mai mare decât 98% dintre persoanele care au încercat testul culorilor.
Tu ce scor ai obținut?

rezultat test online perceptia culorilor
rezultat test Lenstore

Vă recomand să vedeți: Imprimanta pentru carti postale aromate

Testul culorilor realizat de Lenstore a constatat că aproximativ 50% din populația generală oferă aproximativ 5 sau 6 răspunsuri corecte, în timp ce doar 0,2% dintre persoane au răspuns corect la toate cele 10.
O altă constatare a fost că femeile par să perceapă o culoare mai bine decât bărbații – femeile au înregistrat o medie de 57,7%, în timp ce bărbații au obținut 53,8%.

cel.ro

Totuși eu adaug, încă o dată, faptul că un monitor necalibrat poate influența negativ scorul.

test perceptia culorilor gratuit online
ce numar vezi?

În plus, nu doar monitorul necalibrat influențează scorul testului. Alți factori pot fi:
– vârsta
– iluminatul ambiental
– efectul fundalului – capacitatea ochiului uman de a percepe corect culoarea este afectată de culorile din jur, un fenomen cunoscut sub numele de contrast simultan
– memoria culorii slabă – creierul nostru poate avea probleme să-şi amintească de specificul unei culori date

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil

Cercetătorii de la firma britanică spun că și limbajul poate avea o influență. Cei care vorbesc o limbă străină au obținut un punctaj mai bun, iar cei care vorbesc două limbi stăini s-au descurcat chiar mai bine.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Dacă vă plac astfel de teste puteți încerca și Testul deficitului de viziune de culoare

fotostefan