3 monitoare pentru editare video 4K

Ne bazăm pe monitoare pentru a ne arăta o reprezentare exactă a imaginilor noastre pe tot parcursul procesului de editare video. Iată câteva dintre cele mai bune monitoare pentru editare video 4K de pe piață în prezent.

monitoare pentru editare video 4K recomandari sfaturi
monitoare pentru editare video 4K

Nu toate monitoarele video sunt create la fel. Fiecare va avea aspecte pozitive și negative, în funcție de situația dvs. Așadar, vor fi explicați și câțiva dintre termenii importanți, astfel încât să puteți înțelege cum să comparați un monitor pentru editare video 4K și să decideți ce caracteristici sunt potrivite pentru dvs.
Dar mai întâi, să aruncăm o privire la cele mai bune monitoare video disponibile astăzi în mai multe categorii.

#1 Dell U2720Q

poza Dell U2720Q monitor editare video 4k
Dell U2720Q

Monitorul Dell U2720Q UltraSharp 27″ 16:9 HDR 4K IPS oferă o reproducere impresionantă a culorilor și o acoperire largă a gamei de culori. Are o rezoluție nativă de 3840 x 2160 cu o rată de reîmprospătare de 60 Hz. În plus, monitorul oferă acoperire pentru 99% din sRGB și Rec. 709 game de culori.

Dell U2720Q monitor editare foto video recomandat
Dell U2720Q

Cu toate acestea, oferă 95% din gama de culori DCI-P3. În total, monitorul acceptă 1,07 miliarde de culori și VESA DisplayHDR 400 pentru suport HDR.

Pentru preț actualizat verificați la eMag sau la evoMag sau la cel.ro sau la vexio.ro

#2 HP Z38c

HP Z38c monitor wide curbat editare video 4k
HP Z38c

HP Z38c este un monitor cu un ecran curbat cu o rază de 2300 mm care încorporează un panou IPS de 37,5 inchi cu o rezoluție nativă de 3840 x 1600 la 60 Hz. Z38c oferă 111 pixeli pe inch și un raport de aspect de 21:9. În plus, are o luminozitate de 300 nit cu un raport de contrast static de 1000:1. Suportă până la 1,07 miliarde de culori pe 10 biți, cu utilizarea tehnologiei FRC (8+2). Cu un unghi de vizualizare de 178 de grade, Z38c are o acoperire a gamei de culori sRGB de 98% și un ecran mat anti-orbire eficient.

fotografie HP Z38c monitor pentru editare video 4K
HP Z38c

Raportul de aspect de 21:9 este perfect pentru editarea video, iar ecranul său curbat lat de 37,5 inchi este mare, fără a fi prea mare. Cu un preț pe măsură, Z38c este o ”fiară” de monitor și reprezintă o zonă de lucru grozavă pentru un editor video.

Pentru preț verificați la eMag sau la evoMag sau la vexio.ro

#3 Dell UP3221Q

foto Dell UP3221Q monitor bun editare video 4k
Dell UP3221Q

Acest monitor Dell Ultrasharp HDR este foarte bun și concurează cu monitoare similare de la Apple și ASUS la un preț mai ieftin. Acest monitor special iese în evidență față de restul, deoarece ofră 2.000 de mini-LED-uri pentru lumina de fundal. Aceasta este o caracteristică excelentă pentru editori, deoarece oferă un contrast mai dinamic.

Dell UP3221Q monitor performant editare video 4k prelucrare poze
Dell UP3221Q

Acest monitor are, de asemenea, un port pentru colorimetru, care permite o calibrare mai bună. Nici funcțiile HDR de pe acest monitor nu dezamăgesc.

Pentru preț verificați la eMag sau la evoMag sau la cel.ro sau la pcgarage.ro sau la itgalaxy.ro

BenQ GW2780

BenQ GW2780 monitor editare fotografii video full hd
BenQ GW2780

Pentru un monitor desktop folosit ca al doilea monitor, BenQ GW2780 este o alegere excelentă. Are un design subțire de la margine la margine, cu difuzoare încorporate și o rezoluție de 1920 x 1080 la 60 Hz.

cel.ro

Luminozitatea sa este evaluată la 250 cd/m² cu un raport de contrast dinamic de 20.000.000:1. BenQ promite că acest monitor IPS oferă vizualizare TUV fără pâlpâire și un unghi larg de vizualizare de 178 de grade.

poza monitor performant editare foto video BenQ GW2780
BenQ GW2780

De asemenea, oferă BenQ Eye-care și luminozitate adaptivă. Opțiunile de conectare includ D-Sub, HDMI, DisplayPort.

Verificați prețul la eMag sau la cel.ro sau la evoMag sau la PCgarage sau la itgalaxy

Monitoare pentru editare video 4K – ce trebuie să știi

Pentru a obține cea mai bună calitate a imaginii în editarea video 4K, rezoluția monitorului este esențială. Monitoarele 4K, cunoscute și sub numele de monitoare Ultra HD (UHD), oferă patru ori rezoluția unui ecran Full HD, ceea ce înseamnă mai multă claritate și detalii în imaginile tale. Această rezoluție ridicată este vitală pentru profesioniștii din domeniul editării video, dar și pentru pasionații de filme și creatorii de conținut.

Caracteristici cheie ale monitoarelor 4K pentru editarea video

➤Culoare și Precizie: Un aspect crucial al unui monitor pentru editarea video 4K este precizia culorilor. Monitoarele cu o acoperire extinsă a spectrului de culori, cum ar fi Adobe RGB sau DCI-P3, asigură afișarea fidelă a culorilor. De asemenea, verifică dacă monitorul tău oferă calibrare hardware sau software pentru o precizie maximă.

Citește și: Testeaza-ti deficitul de viziune de culoare cu X-Rite Color Challenge

➤Diagonală recomandată pentru editare video

Pe scurt: cu cât mai mare este diagonala monitorului cu atât mai bine. Se pare că de la 34′ în sus e optim pentru a avea un timeline ușor de urmărit. Sau dacă bugetul și spațiul vă permite, puteți încerca cu două monitoare. De asemenea pentru editare video recomandat este și formatul ultrawide (21:9).

poza monitor led lateral miscari orizontala editare video 4k
Dell U2720Q

➤Conectivitate: Monitoarele moderne trebuie să ofere o varietate de opțiuni de conectivitate, cum ar fi HDMI, DisplayPort și USB-C, pentru a fi compatibile cu dispozitivele tale de editare video și pentru a facilita transferul de date rapid.

flanco.ro/

La editarea video în rezoluție 4K, alegerea unui monitor potrivit este foarte important pentru asigurarea unei calități impecabile a proiectelor tale. Cu o gamă largă de opțiuni disponibile pe piață, este important să înțelegi ce caracteristici să cauți și cum să alegi monitorul potrivit pentru nevoile tale.
Sper că acest articol ți-a oferit informațiile necesare despre monitoarelor pentru editarea video 4K.

Dacă îţi sunt utile informaţiile poţi susţine blogul cumpărând produsul dorit direct din link-urile sau bannerele din articol. Voi primi un mic comision din valoarea comenzii. Îţi mulţumesc pentru suport.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.