Imprimanta pentru carti postale aromate

Li Jingxuan din China, student al Universitatii de Arta si Moda Donghua, a realizat o imprimanta dotata cu un senzor de aroma care capteaza aromele unei mancari si apoi le printeaza pe o hirtie foto de marimea unei carti postale.

imprimanta arome mincare
imprimanta arome

Dispozitivul functioneaza prin simularea aromelor captate cu ajutorul “nasului electronic” (senzorul de aroma) cu un mixt de cerneluri parfumate. Odata ce mixtul/aroma a fost realizat, cerneala repectiva este folosita pentru a printa fotografia mancarii, realizata cu un aparat foto digital, pe o hirtie foto speciala.

imprimanta cu senzor de arome
senzor arome

Hirtia foto are o pelicula de plastic subtire, care o data indepartat, elibereza aromele tiparite anterior.

carti postale parfumate
carti postale aromate

Li Jingxuan a inventat aceast multifunctional, captator de arome si imprimanta de “mirosuri”, plecind de la ideea de o oferi si prietenilor o carte postala care contine nu doar o imaginea mancarilor intilnite/degustate si fotografiate in timpul calatoriilor sau vacantelor ci si aroma respectivelor alimente.

f64.ro

Dispozitivul lui Li Jingxuan a fost premiat la concursul de design Sony student design workshop organizat in 2012 la Shanghai si nu am reusit sa aflu in ce stadiu se mai afla acest interesant concept.

Mai in gluma mai in serios spuneam de 1 Aprilie de amblajele comestibile, dar cine stie, probabil peste citiva ani, aceste ideii vor deveni obiecte uzuale folosite in activitatile zilnice.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

One thought on “Imprimanta pentru carti postale aromate”

  1. Asta chiar e ceva elegant, insa presupun ca ceva dedicat firmelor de afaceri nu studentilor care au nevoei doar de un xerox si din cand in cand sa faca un cadou special si simplist…
    Asta doar daca nu cumva este mai mult decat ieftina aceasta imprimanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.