Excursie de 1 zi de la Nisa la Saint Tropez

La finalul verii acestui an, am fost în vacanță la Nisa, iar de aici am reușit să ajung în câteva orașe de pe Riviera Franceză. Acum o să vă povestesc despre excursia de 1 zi cu vaporul de la Nisa la Saint Tropez.

calatorie 1 zi de la Nisa la Saint Tropez poze franta fotografii
de la Nisa la Saint Tropez cu vaporul – tarmul din Nisa

În Saint-Tropez nu există gară. Din Nisa sau Cannes poți ajunge la Saint-Tropez cu vaporașele Trans Côte d’Azur. Din Nisa, călătoria durează 2 ore și jumătate și costă 65 de euro (dus-întors). Biletul poate fi cumpărat online sau de la debarcader.

de la Nisa la Saint Tropez vapor poze fotografii calatorie franta vacanta
Portul din Nisa vazut seara dupa excursia de 1 zi de la Nisa la Saint Tropez

Vaporul pleacă din portul Nisa (harta debarcaderului) dimineața la 9 și pe la 11,30 sunteți în Saint Tropez. La întoarcere trebuie să fiți în micul port Saint Tropez pe la ora 16,15 , iar pe la 16,30 vaporul pleacă spre Nisa.

de la Nisa la Saint Tropez vaporas informatii fotografii calatorie
de la Nisa la Saint Tropez – tarmul Nisei

Pentru informații actualizate despre programul și costul biletului vă recomand să verificați site-ul companiei Trans Côte d’Azur

Altă posibilitate de a ajunge la Saint Tropez din Nisa este trenul din gara Nisa Ville până la St – Raphael (aprox 1 oră, preț minim 26 de euro dus-întors, variază în funcție de ore și grad de ocupare) apoi cu vaporul, unde biletul costă 30 de euro dus/întors.

Am înțeles că se poate face o combinație de tren cu autobuz. Din Nisa iei trenul până la St-Raphael-Valescure. De acolo se ia autobuzul 7601, care merge cam un ceas și vreo 20 de minute (biletul costă în jurul a 3 euro).

drmax.ro/

O altă posibilitate mai ”exotică” de a ajunge în Saint Tropez ar fi elicopterul de la compania Monacair sau Azur Helicoptere. Pentru informații suplimentare vă recomand acest site

de la Nisa la Saint Tropez elicopter poze informatii vacanta franta fotografii
de la Nisa la Saint Tropez cu elicopterul

Totuși pentru excursia de o zi de la Nisa la Saint Tropez am luat vaporul companiei Trans Côte d’Azur, nu doar că este direct, dar peisajul, litoralul francez, este foarte interesant. Din călătoria de 2 ore și 35 minute vă prezint un clip de aproximativ 45 minute, în care puteți vedea și:

•Marina Baie des Anges
•Marina port Vauban Antibes
•Château de la Croë deținut de omul de afaceri și proprietar al clubului de fotbal Chelsea, Roman Abramovich
•Eclipse Yacht deținut de Roman Abramovich
•Île Sainte-Marguerite Fort Royal – unde a fost întemnițat Omul cu Masca de Fier (Iron Mask)
•Corniche d’Or
•Village Agay – satul unde scriitorul/aviatorul Antoine de Saint-Exupéry, autorul Le Petit Prince“ („Micul prinț“) s-a căsătorit cu Consuelo Suncín de Sandova
•Île d’Or – micul castel inspirație pentru The Black Island – The Adventures of Tintin
•Sainte-Maxime
•Saint Tropez Citadelle

Coasta de Azur de la Nisa la Saint Tropez văzut de pe vapor:

Île Sainte-Marguerite Fort Royal Iron Mask poze cetate
Île Sainte-Marguerite Fort Royal – Omul cu Masca de Fier (Iron Mask)

poze de la nisa la saint tropez franta calatorie

poza elicopter turistic coasta de azur franta cannes
elicopter turistic

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil

Île d'Or inspiration for The Black Island The Adventures of Tintin
Île d’Or – inspiration for The Black Island – The Adventures of Tintin

poze calatorie de la nisa la saint tropez coasta azur franta

poze calatorie de la nisa la saint tropez coasta azur franta

poze calatorie de la nisa la saint tropez coasta azur franta iaht

poze calatorie de la nisa la saint tropez coasta azur franta munte

Welcome to Saint-Tropez!

de la Nisa la Saint Tropez poze calatorie vacanta coasta de azur
Saint Tropez vazut de pe vapor

În fapt este o fostă așezare pescărească amplasată pe harta turistică de Brigitte Bardot și seria de filme Jandarmii cu Louis de Funes. De fapt cei doi sunt celebrați de micul oraș.

Aproape de debarcader se află Muzeul Jandarmeriei și a cinemaului Saint Tropez, iar în fața lui, mai în stânga, este statuia actriței Brigitte Bardot, insipirată din filmul ”And God created woman” a cărui acțiune se desfășoară în localitate.

Statuie Brigitte Bardot Muzeul Jandarmeriei  cinema Saint Tropez poze
Statuie Brigitte Bardot si Muzeul Jandarmeriei și a cinema-ului Saint Tropez

Brigitte Bardot are și o vilă (numită La Madrague) în Saint Tropez. Am înțeles că ar fi de vânzare

Vila La Madrague nu este chiar aproape de Saint Tropez, iar dacă vreți să o vedeți mai de aproape, taxiul până acolo ar costa aproximativ 70 Euro.

Saint-Tropez fost sat de pescari, iar legenda spune că s-a dezvoltat în jurul unui port construit în 68 d.Hr., când un roman pe nume Tropes a fost decapitat de împăratul Nero pentru că şi-a declarat public credinţa în creştinism. Corpul lui a fost urcat într-o barcă şi trimis pe mare, dar a ajuns în locul numit acum Saint-Tropez, devenit loc de pelerinaj. Secole mai târziu, pictorul impresionist Paul Signac s-a stabilit aici, iar mulţi dintre contemporanii lui s-au mutat în Provence după ce l-au vizitat.

Saint Tropez este un oraș mic, cele 4-5 ore pe care le aveți la dispoziție dacă mergeți acolo cu vaporul din Nisa, sunt suficiente pentru o explorare a centrului localității.

În localitate nu vei găsii plaje, cu excepția unor mici petece de nisip si pietriș, aruncate te miri unde pe lângă vechiul oraș pescăresc.
Plajele sunt la sud de Saint-Tropez, la câțiva kilometri. De exemplu, până la faimosul Le Club 55 , din centrul Saint-Tropezului sunt aproape 7 kilometri, deci ai nevoie de transport.

Vă recomand să citiți: Sony HX99 si HX95 noile aparate foto compacte de calatorie

Muzeul Jandarmeriei și a cinema-ului Saint Tropez

Este clădirea unde au fost filmate secvențe din seria Jandarmii și sediul primei brigăzi de jandarmi din Saint Tropez, înființată în 1838.
Primul etaj este dedicat istorie Jandarmeriei franceze și filmelor realizate în Saint Tropez. Este prezentă și o mică sala de cinema unde sunt rulate secvențe din diverse filmele.

Muzeul Jandarmeriei cinemaului Saint Tropez poze impresii
Muzeul Jandarmeriei și a cinema-ului Saint Tropez

Sunt expuse diverse camera de filmat și accesorii dar și informații (BTS) despre realizarea filmelor.

poza aparat filmat Muzeul Jandarmeriei cinemaului Saint Tropez
Muzeul Jandarmeriei si a cinemaului Saint Tropez

Etajul doi prezintă Saint Tropez ca destinație de vacanță, atmosfera cluburilor, moda și cabinele unor actrițe. Interesante mi s-au părut prezența unui Citroen 2CV și o Simca, aranjată ca un simulator auto.

poze citroen 2cv Muzeul Jandarmeriei și a cinemaului Saint Tropez
Citroen 2CV – Muzeul Jandarmeriei și a cinema-ului Saint Tropez
simca masina poze Muzeul Jandarmeriei cinema Saint Tropez
Simca – Muzeul Jandarmeriei și a cinema-ului Saint Tropez

Biletul pentru adulți costă 4 Euro, gratuit pentru copii până la 12 ani și redus la 2 Euro pentru studenți sub 26 ani, copii 12-18 ani, jandarmi.
Pentru informații actualizate vizitați siteul oficial

poza bilete muzee saint tropez franta coasta de azur
bilete muzee Saint Tropez

Vizavi de Muzeul Jandarmeriei și al Cinemaului din Saint Tropez se află magazinul de vara Chanel.

La Citadelle de Saint-Tropez Musée d’Histoire Maritime

citadela cetate poze saint tropez franta vacanta
Citadelle Saint Tropez – Franta

În afară de Muzeul Jandarmeriei, alt loc ce merită vizitat este La Citadelle de Saint-Tropez Musée d’Histoire Maritime. De la Muzeul Jandarmeriei mergeți pe străduțe cam un kilometru până sus la citadela. Aproximativ 15 minute de mers pe jos.

f64.ro

Această citadelă este o mică fortăreață construită în 1602 pentru a prevenii atacurile spaniolilor și este amplasată pe un deal, de unde puteți vedea Saint Tropez, cu portul și împrejurimile.

Vă recomand să citiți: Recomandari alegere geanta sau rucsac foto pentru calatorii

Citadela, bine conservată, adăpostește Muzeul Istoriei Maritime. Muzeul în sine nu mi s-a părut mare lucru, dar în schimb priveliștea văzută de sus face toți banii. Orizontul este dominat de acoperișurile din țiglă, turla bisericii cu ceas și albastrul azuriu al mării.

poza peisaj coasta de azur franta vara
peisaj – Saint Tropez – Coasta de Azur

Biletul costă 3 Euro, gratuit pentru copii sub 12 ani, iar programul de vizitare poate fi consultat aici

Citește și: Samsung Galaxy Tab S7 – review tableta 11 inch cu stylus

Mie mi-a plăcut acest orașel al regiunii Provence. Farmecul Saint-Tropezului mi s-a părut că este dat de localnicii relaxați, care dau impresia că se află într-o continuă vacanță, dar și de străduțele pitorești ale centrului vechi. Contrastul dintre yahturile din port și micile case, cu rufe agățate la uscat contribuie și el la farmecul localității.

saint tropez franta poze coasta de azur motoscuter
in Saint Tropez – Franta

poza jeep saint tropez franta calatorie
Saint Tropez

Saint Tropez, ca și alte orașe de pe Coasta de Azur (Cote D’ Azur) pe care le voi prezenta în viitor, are multe flori și plante verzi sau colorate.

poze flori cladire saint tropez franta vacanta calatorie
flori
poze cacturi saint tropez franta fotografii excursie vacanta
cactusi uriasi

Legat de prețurile, văzute în viteză, la localurile din port: o salată între 16 și 20 Euro, pizza între 11 și 20 Euro, 16 Euro o supă de pește, dar parcă era și un Carrefour Express sau Monoprix, așa că aveți de unde alege. De altfel cine este interesat de magazine, micul oraș este împânzit, sunt, se pare, cam 800 de comercianți!

Orașul Saint Tropez este animat vara, în celălalte sezoane s-ar putea să fie mult mai liniștit. Mai multe fotografii din excursia de o zi de la Nisa la Saint Tropez pot fi vazute la Galeria Foto

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

4 thoughts on “Excursie de 1 zi de la Nisa la Saint Tropez”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.