Expozitia de fotografie „Happiness” parte a Festivalului National de Teatru 2017

Sâmbătă, 21.10.2017, la ARCUB Gabroveni a avut loc lansarea expoziției de fotografie „Happiness”, semnată de Dimitra Stasinopoulou. Expoziția face parte din seria de manifestări organizate de Festivalul Naţional de Teatru (FNT) 2017.

poze expozitie foto „Happiness” Dimitra Stasinopoulou Arcub Bucuresti Festivalul National Teatru FNT 2017
„Happiness” – Dimitra Stasinopoulou – Arcub – FNT 2017

Expoziţia de la ARCUB Gabroveni, Sala „Lipscani”, poartă titlul „Happiness” şi surprinde fericirea acolo unde te aştepţi cel mai puţin să o întâlneşti. Zâmbetul nu ţine cont de bogăţie sau de confort. El vine din suflet şi luminează toată fiinţa, fără a putea fi oprit sau umbrit.

poze fotografii portrete Happiness Dimitra Stasinopoulou  Arcub BucurestiFestivalul National de Teatru FNT 2017
„Happiness” – Dimitra Stasinopoulou – Arcub – FNT 2017

Dimitra Stasinopoulou, fotografă originară din Grecia, este autoarea imaginii pe care Festivalul Naţional de Teatru o foloseşte ca logo în ultimele patru ediţii.

poza afis festivalul national teatru bucuresti 2017
afis Festivalul National de Teatru FNT 2017

„În urmă cu patru ani, căutam o fotografie pentru logo-ul Festivalului Național de Teatru. Am căutat niște luni de zile o imagine puternică, la fel de puternică precum cea pe care am avut-o în urmă cu mulți ani. Căutând, căutând, cu Irina Tapalagă și negăsind ce am fi vrut, la un moment dat, cu multă sfială, Irina îmi propune o fotografie spectaculoasă. Am rămas, într-adevăr, la ea. Am supus-o în mod democratic alegerii întregii echipe și întreaga echipă a spus Asta e!. Și de patru ani purtăm ca însemn al festivalului o fotografie cu o femeie spectaculoasă care se închină lumii, dar și spectatorilor, și care umple orașele, sălile de teatru, de expoziție, canalele media”, a explicat, în deschiderea vernisajului, Marina Constantinescu, director al festivalului, povestea logo-ului FNT.

poze arcub Irina Tapalagă, Dimitra Stasinopoulou și Marina Constantinescu
Irina Tapalagă, Dimitra Stasinopoulou și Marina Constantinescu

Primele fotografii au fost realizate în România

poza portret fotografa Dimitra Stasinopoulou Arcub Bucuresti
Dimitra Stasinopoulou – Arcub, Bucuresti 2017

„Am început să fac fotografii când eram în România. Când am împlinit 50 de ani, fără să iau cursuri de fotografie, am luat camera în mână, cu intenția să arăt prietenilor din Grecia cât de specială este România. Sunt foarte mândră că România a devenit a doua țară a mea și îi sunt recunoscătoare pentru o mulțime de lucruri. Cu aceste fotografii, am încercat să documentez fericirea în locurile în care te-ai aștepta cel mai puțin”, a declarat Dimitra Stasinopoulou.

poze expozitie fotografie arcub bucuresti
la expoziti

poza fotograf telefon mobil arcub bucuresti fnt
Hapiness

Fotografiile din expoziție, selectate din albume realizate în urma călătoriilor acesteia în zone greu accesibile din India, China, Butan, Papua-Noua Guinee, Etiopia, reprezintă oameni surprinși în varii ipostaze ale vieții – o viață aspră, în cele mai sărace zone de pe Glob – cărora li se citește fericirea pe chip. O mamă cu un copil în brațe, un veteran de război oferind camerei foto și întregii lumi un buchet de ghiocei, o tânără fată asiatică zâmbind intimidată, un bărbat din tribul masai căruia îi vezi în ochi curajul sunt tot atâtea ipostaze care reflectă fericirea.

Campanie umanitară în sprijinul copiilor bolnavi de cancer

În continuare, Marina Constantinescu a lansat un apel public de alăturare la o campanie de fundraising în sprijinul copiilor bolnavi de cancer.

poza portret fete arcub Irina Tapalagă Dimitra Stasinopoulou Marina Constantinescu
Irina Tapalagă, Dimitra Stasinopoulou, Marina Constantinescu (tricou alb)

Cei care vor să facă donații, pot trimite SMS la numărul 8844 cu mesajul „spital” (2 euro). Donațiile online se pot face pe www.bursadefericire.ro, iar pentru redirecționarea a 20% din impozitul pe profit, se completează formularul din secțiunea „Sponsorizează” de pe site.

Dimitra Stasinopoulou s-a alăturat campaniei, propunând ca o parte din miile de fotografii realizate de ea să fie vândute la licitație, iar banii strânși să fie donați pentru spital.

poze vernisaj expozitie foto arcub fnt 2017 bucuresti
expozitie foto – Arcub – FNT 2017

Și apropo de licitație și cei de la Artmark organizează o licitație prin care se strâng bani pentru artiștii aflați în suferință, sprijină și campania de fundraising pentru construirea primei Clinici integrate de Oncologie și Radioterapie la Spitalul de Copii “Marie Curie” din București.

photosetup.ro

Festivalul Naţional de Teatru, ediţia a 27-a, se va desfăşura în perioada 20 – 30 octombrie, va oferi publicului un număr record de reprezentanţii – 91 – în 16 spaţii din Capitală. Vor fi prezentate 53 de producţii, realizate în 40 de teatre din Bucureşti şi din ţară, creaţii ale unor importanţi regizori români şi străini.

Selecţia spectacolelor îi aparţine criticului de teatru Marina Constantinescu, directorul artistic al festivalului.
În fiecare an, FNT omagiază o personalitate marcantă a teatrului românesc, ediţia din acest an fiindu-i dedicată actorului Victor Rebengiuc.

Spectacolele și evenimentele conexe din cadrul festivalului vor avea loc la Teatrul Național “I. L. Caragiale”, Teatrul Odeon, Teatrul “Lucia Sturdza Bulandra”, Teatrul “Nottara”, Teatrul Mic, ARCUB, Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis, Teatrul ACT, Teatrul Excelsior, Teatrul de Artă București, Green Hours, Replika, Linotip, Spice Club & Pub, Creart.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Vezi AICI programul complet al Festivalului National de Teatru (FNT) 2017.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.