Ziua Armatei Romaniei celebrata la mall

Sâmbătă, 21 octombrie 2017, mergând la mall-ul AFI Cotroceni am aflat de la intrare că are loc evenimentul “Armata României la Mall”. A fost o expoziţie de tehnică şi echipament militar, standuri de promovare a carierei militare şi concert al Muzicilor militare cu ocazia celebrării în avans a Zilei Armatei României.

poze foto Armata României la MALL Afi Cotroceni
Armata României la MALL

Dacă doriți să vedeți câteva poze, realizate cu telefonul LG G4, la
evenimentul #ZiuaArmateiRomâniei la #AFICotroceni vă invit să citiți mai departe.

poze foto uniforme militare armata romana mall afi cotroceni
Uniformele armatei Române

Ziua Armatei României va fi sărbătorită anul acesta printr-o serie de manifestări organizate în principalele garnizoane de pe teritoriul naţional, ţările în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării şi în bazele militare din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militari români.

poze arme armamanet armata romaniei mall afi cotroceni bucuresti
arme la mall

Potrivit MApN, în Bucureşti, activităţile vor avea loc după următorul program:

* 25 octombrie, ora 10,00 – Monumentul Eroilor Patriei de la Universitatea Naţională de Apărare “Carol I” – ceremonie militară de depuneri de coroane de flori;

* 25 octombrie, începând cu ora 11,00, Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol – spectacole folclorice şi ale muzicilor de fanfară, expoziţii (tehnică şi echipamente militare, standuri de carte, fotografie şi de promovare a carierei militare), ateliere de tir cu arcul şi de instrucţie pentru promovarea carierei militare – “Military Boot Camp”, ceremonii militare de depuneri de coroane de flori şi depunerea jurământului militar de către elevii şi studenţii instituţiilor militare de învăţământ;

poza aparatura militara ziua armatei romaniei mall afi cotroceni bucuresti
tehnica militara

ishoot.ro

poza copil arma militar roman afi cotroceni bucuresti
instructie

* 25 octombrie, ora 19,00 – retragere cu torţe pe traseul Mormântul Ostaşului Necunoscut – Palatul Parlamentului – Palatul Cotroceni – sediul Brigăzii 30 Gardă “Mihai Viteazul” din bulevardul Timişoara;

Vă recomand să citiți: Ziua Armatei Române – retragere cu torțe

* 25 octombrie, ora 21,45, Berăria H din Parcul Herăstrău – concert al Muzicii Reprezentative a MApN.

poza militar roman fortele speciale dotari tehnica miltara mall bucuresti
dotari
poza fotografie fata vesta antiglont militara afii cotroceni bucuresti
vesta antiglont
poze fotografii Armata României MALL AFI Cotroceni Ziua Armatei Bucuresti
instuctaj

În garnizoanele din ţară, la monumentele eroilor, vor avea loc pe 25 octombrie ceremonii de depuneri de coroane de flori în memoria celor care s-au jertfit pentru patrie.
De Ziua Armatei României, statele majore ale categoriilor de forţe ale armatei, comandamentele, marile unităţi şi unităţile militare de pe întreg teritoriul ţării organizează Ziua Porţilor Deschise, activităţi cultural-artistice şi sportive, simpozioane, întâlniri cu veteranii de război, expoziţii, gale de filme, spectacole şi activităţi de îngrijire a cimitirelor şi monumentelor eroilor.

poza robot militara armata romaniei mall afi bucuresti
robot
poza lunetist camuflaj militar fortele speciale romania
discutii
poza tehnica militara lunetist camuflaj afi cotroceni bucuresti
Armata României la MALL – AFI Cotroceni – Ziua Armatei

De asemenea, în teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militari români se vor desfăşura ceremonii militare, activităţi cultural-educative, videoteleconferinţe şi competiţii sportive alături de invitaţi ai armatelor partenere, precizează un comunicat transmis joi Agerpres

poza interior humvee armata romaniei
interior Humvee
poze foto humvee armata romaniei mall afi cotroceni bucuresti
Humvee – la mall

activitati-cadou.ro

poze Armata României MALL AFI Cotroceni Ziua Armatei Bucuresti
standuri
poza statie radio RF-5800V armata romaniei
statie radio RF-5800V

În efortul de război, România a pierdut circa 170.000 de ostaşi, alte sute de mii fiind răniţi sau daţi dispăruţi. Eliberarea teritoriului naţional, la 25 octombrie 1944, a fost obţinută prin lupta a peste 520.000 de militari români.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Armata României a continuat apoi să lupte pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei şi Austriei, alături de trupele aliate, contribuind, prin noi jertfe şi sacrificii, la marea victorie obţinută la 9 Mai 1945, ce a marcat sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial în Europa, menţionează sursa citată.

Potrivit MAPN, Armata României începe un amplu proces de înzestrare cu sisteme moderne de armament pentru toate categoriile de forţe şi se prezintă ca o structură modernă şi adaptată provocărilor momentului, garantă a suveranităţii, independenţei şi integrităţii teritoriale a ţării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.