Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti a găzduit, în perioada 31 august – 1 septembrie 2013, cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Tarafuri şi fanfare, o sărbătoare a muzicii ţărăneşti.

Festivalul Tarafuri şi fanfare a fost premiat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), în cadrul concursului de proiecte culturale, desfăşurat la începutul anului 2013.
Muzicanţii, descoperiţi de Grigore Leşe în căutările sale, au fost aleşi de fiecare dată pe sprânceană.Muzicianul Grigore Leşe, amfitrionul manifestării, a selectat participanţii în spiritul manifestării, pentru a nu lăsa să se stingă aceste bijuterii ale muzicii tradiţionale.

Nea Costină, lăutaru’ din Cezieni (Olt), taraful din Goicea (Dolj), Fanfara din Dârvari (Mehedinţi), muzicanţi şi horitori din Maramureşul Voievodal, Taraful Gorjului, fanfara din Boroaia (Suceava), comunitatea din Vinerea (Alba), taraful din Soporu de câmpie (Cluj), fanfara din Lăpuşnicu Mare (Caraş Severin) şi taraful din Ianca (Olt) au interpreta în cadrul festivalului cântece apărute în urmă cu sute de ani, care au fost transmise prin viu grai, de la o generaţie la alta.

Grigore Leşe ne-a spus povestea muzicilor tradiţionale alături de lăutarii care au cântat pe scena amenajată în curtea Muzeului Satului.Am folosit aceasta ocazie pentru a testa un cablu cu ajutorul caruia conectez Zoom H1 (review-ul poate fi citit aici) la un Nikon D5100.
Taraful din Goicea:
Fanfara din Lăpuşnicu Mare (Caraş Severin):
Muzicanţi şi horitori din Maramureşul Voievodal:
Festivalul Tarafuri şi fanfare a fost organizat de Asociaţia Mişcarea de rezistenţă şi Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”.
- Parcul Liniei – cel mai nou parc din Bucuresti – foto-video - 3 June , 2023
- Italiencele Orasului linga parcul Liniei - 2 June , 2023
- Vacanta in regiunea Peloponez din sudul Greciei - 1 June , 2023
One thought on “Festival de tarafuri si fanfare la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” Bucuresti”