Festivalul Luminii in parcul Carol din Bucuresti

Sâmbătă, 17 mai 2014, în parcul Carol din Bucureşti a avut loc a şaptea ediţie a Festivalului Luminii, iniţiativă a Organizației Naționale “Cercetașii României”, prin grupurile de cercetași din București.

festivalul luminii 2014
festivalul luminii

Ca şi la una din ediţiile anterioare eu eram în drum spre casă, dar totuşi am poposit câteva minute în frumosul parc Carol unde am fotografiat şi eu câteva din cele 10000 de gulguțe (cutiuţă de hârtie în care se aşează lumânările) confecționate manual de către cercetași de toate vârsele.

cutiuta pentru lumanare
gulguta

Miile de lumânărele aprinse la baza Mausoleului din Parcul Carol au fost adevărate vedete, fiind asaltate de zeci de fotografi, mulţi dintre ei având un trepied în dotare.

gulgute parcul carol
gulgute – Mausoleu

Din câte am observat eu gulguţele (cutiuţele pentru lumânărele) erau confecţionate din hârtie provenită din diferite surse: din partituri, din tabele, formulare sau foi rupte din pliantele publicitare de la supermarket; nu am văzut gulguţe confecţionate din hârtie de ziar.

gulgute festivalul luminii
cutiute pentru lumanarele

lumini lumanari gulgute
festivalul luminii – parcul carol
lumini lumanari parcul carol
lumini – lumanari

Alte imagini de la Festivalul Luminii 2014 pot fi vazute la Galeria foto.

La plecare, de curiozitate am trecut pe lângă Muzeul tehnicii şi da era coadă, fiind intrarea gratuită cu ocazia Nopţii Muzeelor. Totuşi biletul costa 7 lei când l-am vizitat eu şi nu cred că s-a scumpit de atunci.

fotostefan

2 thoughts on “Festivalul Luminii in parcul Carol din Bucuresti”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.