Filtre foto slim cu protectie multistrat produse de Manfrotto disponibile in Romania

Manfrotto, producătorul italian cunoscut mai mult pentru trepiede și monopiede foto-video, își mărește portofoliul de produse adăugând filtre foto slim cu protecție multristrat, fiind disponibile și în România.

poza Filtre foto slim cu protectie multistrat manfrotto
Filtre foto slim cu protectie multistrat Manfrotto

Filtrele foto Manfrotto includ protecție multistrat (până la 16 straturi), montură slim antireflectivă și antistatică. Filtrele foto slim Manfrotto sunt fabricate în Japonia și includ carcasa.

fotografie carcasa filtre foto slim manfrotto
carcasa filtru foto slim Manfrotto

Filtrele oferite de Manfrotto au diametre disponibile între 52mm și 82mm, iar ca tip sunt: UV, Protecție, Polarizare Circulară, ND8, ND64, ND500.

Filtrele foto UV și chiar cele de Protecție fac subiectul numeroaselor dezbateri printre pasionații de fotografie. Întâlnim argumente pro și contra filtrelor foto UV și de Protecție.
Părerea mea este că merită să protejați lentila frontală a obiectivului, iar un filtru foto de calitate poate oferi protecția necesară fără a influența substanțial calitate imaginii. Iar în cazul în care observați o diminuare a calității imaginii sau apariția unor halouri sau alte aberații optice pur și simplu dați jos filtrul (totuși destul de puțin probabil să se întâmple așa ceva dacă folosiți un filtru foto de calitate).
Tradițional rolul de protecție a lentilei frontale a obiectivului revenea filtrului foto UV, dar pentru că aparatale foto digitale stau bine la capitolul protecție UV, au apărut filtrele de Protecție.

ishoot.ro

Desigur decizia de a folosi sau nu unul din cele două filtre vă aparține, dar să vedem ce ne spune Manfrotto despre filtrele foto UV și de Protecție.

Filtru foto UV

Filtrul Manfrotto UV Essential este un filtru multifuncțional, ce protejează obiectivul de razele UV, oferind culorii vii și clare imaginii captate. Se poate păstra pe obiectiv în permanentă pentru a-l proteja împotriva prafului, umidității, zgarieturilor și a picăturilor de apă.

Filtrul UV de la Manfrotto :

→ Oferă protecție obiectivului față de apă, praf, zgârieturi
→ Crește contrastul, saturația și reduce reflexiile nedorite
→ Are montură slim ce previne vignetarea
→ Are sticlă de calitate tratată cu multitratament în 8 straturi de protecție
→ Antistatic
→ Montură antireflectiva
→ 99% Transmisie de lumina
→ Colecția: Essential

Verifică filtrele foto UV Manfrotto aici

Filtrul de protecție Manfrotto Protect PRO

Filtrul de protecție PRO Protect este un filtru multifuncțional, ce protejează obiectivul față de intemperii. Se poate păstra pe obiectiv în permanență pentru a-l proteja împotriva prafului, umidității, zgârieturilor și a picăturilor de apă.

Filtrul Protect PRO de la Manfrotto :

→ Oferă protecție față de apă, ulei, praf, zgârieturi
→ Antistatic
→ Montură slim ce previne vignetarea
→ Montură antireflectiva
→ Sticlă de calitate cu multitratament în 12 straturi de protecție
→ 99.3% Transmisie de lumina
→ Colecția: Professional

Descoperă filtrele Manfrotto Protect Pro aici

Citește și: Tamron 18-400mm – noul zoom 22x

Filtrul de polarizare circulară

poza filtru polarizare circulara manfrotto
filtru polarizare circulara Manfrotto

Filtrul foto de polarizare circulară are rolul de a crește contrastul și saturația (ex: cer mai albastru și mai clar) și de a reduce reflexiile de pe suprafața apei, sticlă și suprafețe lucioase, etc.

Filtrele de polarizare de la Manfrotto permit distribuirea uniformă de lumină, totodată, menținând claritatea și balansul de alb în imagini, care vor avea culori plăcute.

Filtrul de polarizare circulară de la Manfrotto :

→ Crește contrastul și saturația, oferă culori vii
→ Reduce reflexiile nedorite
→ 68% Transmisie de lumina
→ Montură slim – previne vignetarea
→ Sticlă de calitate tratată multitratament în 2 straturi de protecție
→ Oferă protecție față de apă, praf, zgârieturi
→ Antistatic
→ Montură antireflectiva
→ Colecția: Essential

Descoperă filtrele foto Polarizare Circulară de la Manfrotto, pe această pagină

Filtrul ND

Filtrul neutral (ND – neutral density) permite utilizarea unor timpi de expunere mai lungi în condiții de iluminare puternică. Astfel veți putea surprinde subiecte în miscare, cum ar fi: cascade, ape curgătoare, nori, mașini, persoane, etc. cu timpi lungi de expunere în lumină puternică.
Totodată, filtrul ND permite scăderea profunzimii de câmp prin utilizarea unei diafragme deschise, ducând la separarea subiectului principal de fundal. De asemenea filtrelw ND sunt utile și videografilor.

Filtrul ND Manfrotto se găsește în următoarele trepte:

o ND8 – reduce cantitatea de lumină cu 3 diafragme

o ND64 – reduce cantitatea de lumină cu 6 diafragme

o ND500 – reduce cantitatea de lumină cu 9 diafragme

Filtrele ND Manfrotto au sticlă optică multitratament, cu 16 straturi de protecție pentru respingerea apei, uleiului și pentru o curățare mai ușoară. Au montură slim și antireflectiv.

Citește și: Hoya NDX Variable Density 3-400

Descoperă filtrele ND de la Manfrotto, pe acest site

Noile filtre sunt compatibile cu sistemul Manfrotto Xume, iar produsele Manfrotto (trepiede, monopiede, genți, echipamente pentru vlogging, etc) sunt distribuite în România de Photosetup.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

PS: Dacă îţi sunt utile informaţiile poţi susţine blogul cumpărând produsul dorit direct din link-urile sau bannerele din articol. Voi primi un mic comision din valoarea comenzii. Acest lucru nu afectează în nici un fel prețul plătit de tine. Îţi mulţumesc pentru suport!

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.