Foto-video – Repetitii pentru parada militara de Ziua Nationala

Sâmbătă, 24 noiembrie 2018, în București, zona Arcului de Triumf, au avut loc repetiții pentru parada militară ce va fi organizată de 1 decembrie, Ziua Națională a României și a Centenarului Marii Uniri.

parada militara fotografii bucuresti ziua nationala romania
parada militara – repetitii pentru 1 Decembrie 2018

La repetiția generală pentru parada militară au participat 4.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii și Administrația Națională a Penitenciarelor, cu peste 200 de mijloace tehnice şi militari din mai multe ţări aliate sau partenere. care vor participa și sâmbătă, 1 Decembrie, începând cu ora 10.00, la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti.

Cei aproximativ 500 de militarii străini vor fi din Albania, Bulgaria, Canada, Cehia, Croația, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, SUA, Turcia și Ucraina.

parada militara soldati reenactment bucuresti
parada militara – repetitii Bucuresti
poze fotografii cai parada militara ziua nationala romania bucuresti
parada militara – caii

Blocul de paradă cu tehnică militară al Forţelor Terestre Române cuprinde: transportoare amfibii blindate – Piranha III și V, Piranha III MEDEVAC și HQ, maşina de luptă a infanteriei MLI-84 M „Jderul”, tancuri TR-85 M1 „Bizonul”, sisteme de artilerie – GEPARD, OERLIKON şi LAROM, vehicule blindate – HMMWV şi VAMTAC, tehnică specifică poliţiei militare – HATEHOF, motociclete Enduro şi VAMTAC

parada militara poza fotografii transportor blindat Piranha V armata romaniei
parada militara – transportor blindat Piranha V – armata Romaniei

Nu au lipsit transportoarele blindate Patria aflate în dotarea armatei Poloniei.

parada militara poze fotografi transportor blindat patria
parada militara – transportor blindat Patria – armata Poloniei

Dacia Duster din dotarea Jandarmeriei Române, acum și cu protecție sporită

parada militara poze fotografii dacia duster jandarmeria romana bucuresti
parada militara – Dacia Duster – Jandarmeria Romana

Videoclipuri realizate la repetiția pentru parada militară de 1 Decembrie – Ziua Națională a României 2018

Introducere, salve de tun și imnul național:

Vehicule și tehnică militară:

Defilarea trupelor terestre:

Că tot am menționat canalul meu de YouTube vă (re)amintesc că puteți să vă abonați (Subscribe), astfel veți fi anunțați când public filmări noi.

photosetup.ro

Parada militară de 1 decembrie, la Bucureşti

România comemorează pe 1 decembrie 100 de ani de la desăvârșirea statului național român din 1918, când provinciile Basarabia, Bucovina, Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș și Sătmar s-au unit cu România.

Aproximativ 4.000 de militari cu peste 200 de mijloace tehnice şi circa 50 de aeronave, şi militari din mai multe ţări aliate sau partenere vor participa sâmbătă, 1 decembrie, de la ora 10:00, la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti, potrivit Ministerului Apărării Naționale.

Printre noutățile paradei de anul acesta, se numară participarea avioanelor multirol F-16 Fighting Falcon, a motocicletelor enduro și ATV-urilor pentru forțele pentru operații speciale și poliția militară, precum și a unui detașament de studenți și medici militari rezidenți, anunță Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Vă recomand să vedeți: Saluting Battery si Tunelurile NATO din Malta

Oficialii menţionează că de la ora opt va avea loc ceremonia militară şi religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Bucureşti.

Festivitatea de Ziua Națională va începe la ora 11.00, în Piața Arcului de Triumf, când este programată sosirea președintelui Klaus Iohannis. Va urma salutul Drapelului de Luptă, trecerea în revistă a Gărzii de Onoare și salutul gărzii.

Carla Musat, solistă a Ansamblului Artistic al Armatei și Muzicilor militare, va cânta imnul național, acompaniată de orchestra reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale, orchestra Brigăzii 30 Garda Mihai Viteazul și a Brigăzii 1 Mecanizată ”Argedava”, și de corul studenților Academiei Tehnice Militare.

Cu ocazia Zilei Naţionale, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz. Militarii aflaţi în misiune în teatrele de operaţii desfăşoară ceremonii militare şi activităţi specifice cu ocazia Zilei Naţionale.

activitati-cadou.ro

De ziua națională a României, traficul rutier va fi închis între orele 4 și 16 pe axul central și bandă întâi a șoselei Kiseleff între piață Presei Libere și Arcul de Triumf.
De asemenea circulația rutieră va fi restricționată pe benzile 1 și 2 pe sos. București- Ploiești pe sensul piață Presei- fântână Miorița și pe benzile 3 și 4 în sens invers.

Totodată va fi restricționat traficul prin pasajul Presei Libere, pe sensul de deplasare dinspre Piața Presei Libere către Arcul de Triumf.
Între orele 7 și 16 va fi închisă total circulația mașinilor pe sos. Kiseleff între piață Presei și intrarea în piață Victoriei până la semaforul care face legătură cu bd. Aviatorilor și str. Paris precum și pe străzile adiacente.

vivacredit.ro

Pentru buna desfăşurare a Paradei militare organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României, Brigada Rutieră Bucureşti va dispune măsuri pentru asigurarea fluenţei în trafic şi informarea conducătorilor auto asupra restricţiilor rutiere pe arterele care converg către Piaţa Arcul de Triumf, pentru zilele de 24 noiembrie şi 1 decembrie.

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil

Folosirea dronelor (Remotely Piloted Aircraft Systems – RPAS) în spaţiul aerian unde se desfăşoară manifestările dedicate Zilei Naţionale este interzisă, conform prevederilor articolului 12 din Hotărârea de Guvern nr. 912/2010.

Se recomandă publicului spectator să meargă la paradă, pe cât posibil, fără bagaje voluminoase. Probabil vor fi controale de securitate, ca la aeroport.

Mai multe fotografii de la antrenamentul general pentru parada militară de Ziua Națională a României pot fi văzute la Galeria Foto

Pozele au fost realizate cu compactul Canon G7 X Mark II (review), iar videoclipurile cu Nikon D5300 (review). A fost o vreme mohorâtă, departe de condiții bune de fotografiat, dar cam așa s-a întâmplat de cele mai multe ori de 1 Decembrie !

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.