Foto-video: Ziua Unirii Principatelor Române comemorata la Muzeul Militar National „Regele Ferdinand I”

Cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, miercuri 24 Ianuarie 2018, Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” din București a organizat o manifestare istorico-militară cu participarea asociațiilor “6 Dorobanți”, “Tradiții Ostășești”, „Tradiţia Militară” și “Clubul de Istorie Militară”. Dacă doriți să vedeți câteva imagini (foto-video) vă invit să citiți mai departe.

poze militari uniforme epoca muzeul militar bucuresti
Ziua Unirii Principatelor Române – Muzeul Militar National „Regele Ferdinand I”

Pe 24 ianuarie 2018 s-au împlinit 159 de ani de la Unirea Principatelor Române. Cunoscut şi sub numele de “Unirea Mică”, acest major eveniment este considerat a fi primul pas important pe calea înfăptuirii statului naţional unitar român, după ce, la 5/17 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza este ales în unanimitate domn al Moldovei, iar la 24 ianuarie/5 februarie, este ales şi domn al Munteniei. Ţelul comun de unire a românilor într-un singur stat a fost atins la 1 decembrie 1918, când a avut loc Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România.

poza militari uniforme epoca muzeul national militar bucuresti
uniforme de epoca

Dacă anul trecut, de Ziua Unirii Principatelor Române, am fost la muzeul Cotroceni, anul acesta am ales să merg la Muzeul Militar National „Regele Ferdinand I” din București.

fotografie grup militari uniforme epoca romania muzeul militar bucuresti
fotografie grup – 24 ianuarie

Aici am asistat la prezentări și demonstrații de instrucție de front (“Școala Soldatului”) și tactică (“Școala de Ploton”), cu respectarea întocmai a regulamentelor militare de epocă.

fotografie grup ostasi militari uniforme epoca muzeul militar bucuresti
aniversarea Zilei Unii Principatelor Romane de la 1859 – Muzeul Militar, Bucuresti

Asociațiilor “6 Dorobanți”, “Tradiții Ostășești”, „Tradiţia Militară” și “Clubul de Istorie Militară” au recreat (sau cum se mai spune reenactment) detașamente de ostași echipate în uniforme din epoca domnitorului Alexandru Ioan Cuza (1859-1866).

Ne-au prezentat inclusiv modul de tragere cu armamentul perioadei amintite.

poza militar uniforma epoca incarcare pusca cremene muzeul militar
incarcare pusca
poza foto tragere pusca cremene muzeul militar bucuresti
tragere

f64.ro

fotografie incarcare pusca cremene arma muzeul militar bucuresti
pregatire incarcare arma
poza fotografie ostas uniforma epoca pusca arma muzeul militar bucuresti
praf de pusca

Așa cum puteți vede în videoclipul de mai jos, nu era chiar simplu să tragi cu o pușcă cu creme. Bănuiesc că la vremea respectivă soldații făceau multe repetiții, astfel ca manevrele necesare tragerii să fie executate corect în condiții de luptă și mai ales să se evite ratarea tirului.

Publicul vizitator a mai putut vizita bivuacul ostășesc instalat în holul Muzeului (Pavilionul A), la demisol, a putut asista la ceremoniale de depunere a unor coroane de flori la monumentele domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi Mihail Kogălniceanu și al generalului Ioan Emanoil Florescu, aflate în curtea Muzeului. În plus accesul în muzeu a fost gratuit.

fotografie depunere coroane flori Muzeul Militar National Regele Ferdinand I
depunere coroane flori- Muzeul Militar National „Regele Ferdinand I”

poza fotografie ceremonie muzeul militar bucuresti
ceremonie – Muzeul Militar National Regele Ferdinand I – Ziua Unirii Principatelor Române

Vă recomand să citiți: Zilele Muzeului Militar National „Regele Ferdinand I”

De asemenea, cei interesați au văzut și chiar au putut participa, dacă doresc, la “șmotrul” ostășesc, ce s-a desfășurat în curtea Muzeului.

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil

Metroul bucureștean a fost alt loc interesant care a marcat Ziua Unirii Principatelor Române. Dar asta s-a întâmplat în urmă cu câțiva ani pe peronul stație Unirea.
Intrarea la evenimentele de la Muzeul Militar din București a fost liberă. Mai multe fotografii, realizate cu Canon G7 X Mark II, pot fi văzute la Galeria Foto.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

One thought on “Foto-video: Ziua Unirii Principatelor Române comemorata la Muzeul Militar National „Regele Ferdinand I””

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.