Fotografie pe Film si metode alternative

Atelierul isi propune aducerea in prim plan a studiului asupra fotografiei pe suport clasic: film, hartie fotografica si a formatelor alternative. Pe parcursul cursului participantii vor fi initiati in universul fotografiei clasice trecand prin tot procesul: fotografiere, developarea filmelor si developarea hartiei in laboratorul amenajat in locatie.

Participantii vor avea ocazia sa foloseasca aparate de fotografiat clasice (de inceput de secol) si vor fi indrumati si in construirea si folosirea propriilor camere foto de tip pinhole (stenopa)

Acest atelier ofera posibilitatea de a experimenta notiunile fotografice de baza dintr-o CAMERA OBSCURA aplicand apoi aceste principii propriilor creatii – o oportunitate de a fi creativi utilizand un proces fotografic unic.

Atelierul include:
-notiuni de folosire a aparatelor pe film – tehnici de expunere si laborator
-teme individuale de fotografie portret/peisaj/natura statica
-tehnici de laborator – developarea negativelor si transferul in pozitiv in camera obscura
-ateliere de proiectare si construire a camerelor – invatam sa construim propriul aparat de fotografiat functional din materiale neconventionale pentru obtinerea
negativelor – film sau hartie foto
-discutii si analize

Toate materialele de baza necesare sunt asigurate de organizator – inclusiv substantele si echipamentul de laborator – fiecare participant urmand sa primeasca filme si hartie foto.
Fiecare sedinta are 3:30h si se desfasoara zilnic in zilele de 8, 9,10,11 si 12 august.
Cost: 350 ron (include materiale de lucru, mic laborator).
Alte detalii la fundatiacaleavictoriei.ro

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.