Godox MF12 – sistemul modular de blituri macro universal compatibile

Godox MF12 este noul sistem de blituri macro compatibil aparatele foto Nikon, Sony, Canon, Fujifilm, Olympus și Panasonic. Blițul MF12 poate fi declanșat cu ajutorul unităților Godox XPro, X1, X2.

poza Godox MF12 blituri macro wireless modular
Godox MF12 blituri macro

Godox a ajuns să fie un producător important pe piață blițurilor pentru aparate foto DSLR și Mirrorless. Chiar dacă nu este un producător de top, totuși oferă calitate peste medie pentru cei ce caută blițuri pentru camera foto.

Sistemul MF12 acceptă până la maxim 6 blițuri. Acest sistem ingenios de blituri macro oferă posibilitate de utilizare a blițurilor și în alte configurații nu doar pentru macro fotografie.

foto Godox MF12 lumini obiectiv macro fotografie
Godox MF12

Autonomia unui bliț este până la 500 declanșări la 1/1, fiind asigurată de un acumulator reîncărcabil prin USB-C. La putere maximă reîncărcarea unui bliț macro se face în 1/7 secunde.

foto blituri macro fotografie
4 blituri macro fotografie

Unul dintre avantajele aranjării luminilor în jurul obiectivului cu un sistem de declanșare a blițului este că puteți controla puterile luminilor în grupuri.

Acest lucru vă oferă diverse opțiuni de iluminare asimetrice pe care nu le obțineți cu un bliț macro standard. Doriți să aveți ceva mai multă lumină pe o parte? Nici o problemă. Doriți să reduceți puterea doar a uneia sau a două lumini care provoacă probleme de reflecție ciudate? De asemenea, nici o problemă. Atât timp cât blițurile macro sunt în grupuri diferite, le puteți controla prin intermediul declanșatorului wireless, la distanțe de până la 30m.

poza blit macro fotografie
Godox MF12

Godox MF11 sistem de blituri macro – specificațiile principale:

→ Număr Ghid: 16
→ Durată bliț: 1/1200 to 1/34000 Secunde
→ Reîncărcare bliț: între 0.01 și 1.7 Secunde
→ Ajustare putere între 1/128 și 1/1
→ Lumină de modelare inclusa
→ Declanșare Radio ( TTL/Manual pe 32 de canale cu 5 grupuri )
→ Acumulator reîncărcabil pentru 500 declanșări 1/1
→ Reîncărcare prin USB-C
→ Bracket circular
→ Dimensiuni: 81.0 x 76.5 x 64.3 mm
→ Greutate: 144 grame

Cred că este interesant și util faptul că cei de la Godox au găsit o soluție de a veni în ajutorul fotografilor care mai fac și macro fotografie ocazional. Godox MF12 este compatibil cu alte blițuri Godox, astfel puteți realiza iluminări foarte interesante.

Citește și: Samsung Galaxy Tab S7 – review tableta 11 inch cu stylus

Godox MF12 este un sistem bliț macro compact care în combinație de 2 sau 4 sau 6 unități va oferi putere suficientă pentru o mulțime de subiecte fotografiate cu obiectiv macro

Godox vinde un bliț la aproximativ 110$, iar un set de 2 blițuri macro cu filtre și alte accesorii la 1.365 lei. Un set complet de 4 blituri macro cu inel adaptor, declanșator și alte accesorii ajunge cam pe la 700$, dar pot fi folosite în multe alte scenarii, astfel prețul devine rezonabil. Ca termen de comparați sistemul Nikon R1C1 cu unitate de comanda SU-800, inel adaptor SX-1 și 2 blițuri SB-R200 costă 3.700 lei.

f64.ro

În România acest Godox MF12 urmează să fie disponibile curând la Photosetup sau la iShoot sau la F64 .

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

One thought on “Godox MF12 – sistemul modular de blituri macro universal compatibile”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.