Google Earth ofera tururi virtuale in locuri fascinante de pe planeta

Google Earth este o soluție pentru a vizita locuri fascinante de pe mapamond prin intermediul unor tururi virtuale.

google earth tururi virtuale interioare case istorice
tur virtual cu Google Earth – casa istorica

Dacă te pregătești de călătorii reale sau pur și simplu vrei să vezi locuri frumoase de pe planetă, Google Earth și Street View te pot ajuta.

Planeta are numeroase locuri interesante, unele nefiind chiar ușor de accesat în realitate, dar grație tehnologiei le putem vizita din confortul locuinței cu ajutorul tururilor virtuale.

De asemenea Google Earth poate fi un ghid turistic util celor care deja se gândesc la viitoarele călătorii reale, după ce se termină toată agitația asta cu pandemia de coronavirus.
Ca să vă bucurați de călătoriile virtuale cu Google Earth, aveți nevoie de o foarte bună conexiune la internet și recomandat este să folosiți browser-ul Chrome.

Tururi virtuale în locuri interesante de pe mapamond:

1. UNESCO World Heritage Sites

pompei unesco tur virtual google earth
Pompei – tur virtual

Descoperiți informații despre treizeci de repere istorice care au fost declarate Patrimoniul Mondial de către UNESCO. Tururile virtuale includ, dar nu se limitează la, Taj Mahal din India, peștera Jasovska din Slovacia, Turnurile din Angkor Wat din Cambodgia și Catedral de Sevilla din Spania.

2. Life in the Ocean Deep

adancurile oceanului poze video
Life Ocean

Cu Life in the Ocean Deep (Viața în Adâncul Oceanului), puteți descoperi creaturi misterioase cu ajutorul renumitului naturalist Sir David Attenborough. Acest tur Google vă duce într-o călătorie printre numeroasele creaturi ciudate, dar uluitoare, care locuiesc în oceanele noastre, cum ar fi meduzele strălucitoare și crabii uriași. Sunt disponibile o serie de videoclipuri și hărți subacvatice.

3. International Year of the Reef

calatorie virtuala recif ocean poze video google earth
Recif

Recifele de corali sunt în pericol de mai multe decenii din cauza amenințării încălzirii globale. Pentru a sensibiliza această problemă, a fost creat un tur virtual Google Maps pentru a familiariza publicul cu elementele de bază.

Odată cu Anul Internațional al recifului, puteți vedea cum se formează de-a lungul a milioane de ani aceste minunate colonii subacvatice. Fiecare capitol din tur abordează, de asemenea, subiecte fundamentale, precum diversitatea recifelor de corali. În plus, include secvențe video și imagini subacvatice, împrumutând din tehnologia Street View.

4. This is Home

tururi virtuale case istorice mapamond google street view
This is home

Cu This is Home, Google Earth vă permite să vizitați virtual case tradiționale din întreaga lume. Vei afla chiar și despre istoria din spatele fiecăruia dintre aceste locuri și vei putea vedea interiorul structurilor cu Google Street View.

5. Global Flea Markets

tururi virtuale piete targuri internationale
flea market

Vă interesează piețele, tărgurile? Experimentați-le singuri cu tururile virtuale Google Maps. Cu aceste tururi virtuale veți parcurge nouă dintre cele mai emblematice piețe din întreaga lume, cum ar fi Les Puces de Saint-Ouen din Franța, Piața Anjuna din India sau Piața Portobello din Londra.

6. Colorful Street Fests & Carnivals

carnaval mardi gras america calatorie virtuala
Mardi Gras SUA

Poate anul acesta nu vom avea ocazia să participăm la festivaluri sau carnavaluri, dar putem să ne pregătim pentru edițiile următoare. Cele mai vibrante festivaluri și carnavaluri sunt cuprinse în turururile virtuale Google Earth.

cel.ro

Aceste tururi virtuale cuprind opt dintre cele mai mari sărbători din întreaga lume. Dintre sărbători amintesc doar La Tomatina în Spania, Holi în India, Oktoberfest în Germania și Mardi Gras în New Orleans.

7. Pilgrimage to Mecca

mecca tururi virtuale ghid turistic calatorie
Mecca

V-ați întrebat vreodată cum arată un pelerinaj la Mecca? Acum aveți ocazia să faceți un tur virtual al evenimentului. Turul începe la Aeroportul Hajj Terminal Jeddah și se termină cu Masjid al-Haram.

8. Stop and Smell the Flowers

tur virtual gradina botanica new york america sua usa
Gradina botanica New York – calatorie virtuala

Acest tur virtual virtual Google Earth vă conduce într-o călătorie prin unele dintre cele mai interesante grădini botanice de pe mapamond.
Aveți ocazia să vizitați virtual unsprezece locuri, de la țări precum Rusia, Suedia, SUA, Canada, până în Olanda.
Acum văd și eu virtual Grădina Botanică din New York, căci nu am avut timp să o vizitez real când am fost în vacanță în New York City.

9. Iconic Film Locations in the Mediterranean

clu 55 saint tropez franta calatorie virtuala google earth
Le Club 55 Saint Tropes

Mă așteptam să fie ceva mai mult de 8 tururi virtuale cu locații de film, în definitiv zona Mediterana a fost decor pentru numeroase filme. Dar chiar și așa aveți ocazia să vedeți/verificați câteva locuri interesante ce de exemplu: Le Club 55 din Saint Tropez, unde s-a filmat câteva scene din filmul ”Și Dumnezeu a creat Femeia” cu Brigitte Bardot sau InterContinental Carlton din Cannes “To Catch a Thief” cu actorii Grace Kelly și Cary Grant, regizor Alfred Hitchcock.

Citește și: Excursie de 1 zi de la Nisa la Saint Tropez

10. Comic Geek Destinations

brussel comic book muzeu tururi virtuale
Brussels Comic Book Museum

Pasionat de benzi desenate sau cel puțin curios să afli câte ceva despre acest domeniu? Sunt disponibile 10 tururi virtuale cu locuri cunoscute pentru apariția în diverse universuri fictive.
Un astfel de loc este Estate Parkwood. Era un conac folosit de profesorul X-Men, Xavier, pentru școala sa „Gifted Youngsters”.

11. In Mandela’s Footsteps

calatorie tur virtual lider sud african mandela
Mandela

Acest tur vă poartă virtual prin locurile parcurse de liderul sud african Nelson Mandela.

12. Reading the ABCs from Space

pamantul vazut din spatiu calatorie virtuala
ABC space

Poate unul dintre cele mai interesante tururi virtuale disponibile pe Google Earth este citirea ABC-ului văzut din spațiu. Dezvoltat de NASA, acest tur este format din douăzeci și șase capitole care dezvăluie locații de pe planetă care formează un alfabet observat din spațiu.

13. The Beautiful Game

tur virtual stadion fotbal celebru turism
Stadioane de fotbal – vizitare virtuala

Microbiștii și nu doar ei, pot vizita virtual mai multe stadioane celebre. Destinațiile includ Allianz Arena din Munchen, Camp Nou din Barcelona și Old Trafford în Anglia.

14. National Parks of the United States

tururi virtuale parcuri naturale america de nord calatorie sua
parcuri naturale SUA – vizita virtuala

Statele Unite ale Americii nu sunt chiar accesibile pentru mulți români și cu atât mai puțin parcurile naturale existente în imensa țară. Acest tur virtual vă va conduce într-o călătorie prin unele din cele mai interesante zone ale sălbăticiei de la coastă la coastă, de la Parcul Național Acadia până la Denali.

Deși toate aceste tururi virtuale sunt absolut uimitoare, ele sunt o mică parte din câte mai sunt. Dacă parcurgeți arhiva, veți constata, de asemenea, că tururile sunt împărțite în subcategorii precum natura, cultura, educația și vederea stradală.
Alt lucru bun despre tururi este că sunt complet gratuite. Totuși o conexiune internet fiabilă, cu lățime mare de bandă, pentru vizualizarea acestora este obligatorie.

Citește și: Instant Camera Translation – aplicatia care te ajuta sa vezi lumea in limba ta

Pont: cu Google Earth puteți vedea mișcarea norilor. Chiar dacă această informație despre deplasarea norilor nu este chiar o prognoză meteo, cred că merită cunoscută.

Cum să vezi norii în Google Earth pentru Web
1. Lansați Google Earth pentru Web pe Chrome.
2. Deschideți Meniul (pictograma celor trei bare orizontale).
3. Faceți clic pe Map Style.
4. Localizați butonul Turn on Animated Clouds și activați-l.

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Dacă aveți idee și de alte tururi virtuale interesante, puteți lăsa un comentariu (Leave a Reply).

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.