Google Maps si Facebook Messenger permit utilizatorilor sa arate prietenilor harta cu locatia unde se afla

Perioada vacanțelor se apropie în ritm rapid, iar la categoria pregătiri ar trebuie să se afle nu doar metode/aplicații de a ține legătura cu familia sau prietenii, dar și metode simple de a vă regăsii cu ei dacă vă despărțiți în timpul unei călătorii. Răspunsul la întrebarea ”Unde ești?” poate fi acum mai ușor de oferit cu Google Maps și Facebook Messenger.

Live Location harta Facebook Messenger
Live Location – Facebook Messenger

Google Maps are funcţia partajarea localizării în timp real (în engleză: real time location sharing), iar persoana (sau persoanele) cui veți da această informaţie va/vor putea vedea în orice moment unde vă aflați pe hartă şi cât mai aveți până la întâlnire. Opţiunea poate fi dezactivată oricând, cu un singur click, sau poate fi activată pe o perioada determinată.

share location google maps harta
share location – Google Maps

Funcţia „share location” este disponibilă în aplicaţia gratuită Google Maps de la Android şi iOS, dar şi pe versiunea ei de desktop.

real time location sharing harta partajata prieteni google maps
real time location sharing – google maps

Cum să folosești funcţia partajarea localizării în timp real: dacă vrei ca cineva – prieten, membru al familiei, persoane cu care urmează să te întâlneşti, regrupezi – să ştie unde eşti în orice moment, trebuie să accesezi opţiunea „Share location” din meniul din stânga al aplicaţiei Google Maps sau să apeşi pe cercul albastru care te identifica pe hartă, iar apoi să alegi aceeaşi opţiune. Următorul pas este să alegi cui permiţi să-ţi cunoască poziţia pe hartă şi cât timp să fie activă funcţia de „share location”.

Oamenii cărora le-ai dat poziţia ta pe harta te vor vedea pe harta lor. Faptul că ai împărtăşit poziţia ta pe harta cuiva îţi va fi indicat de o pictogramă ce va apărea deasupra busolei, pe hartă. Poţi să opreşti funcţia de „share location” în orice moment.

Cum sa le trimiti prietenilor si familiei locul unde te afli, in timp real, pe Google Maps
harta partajata cu prietenii

Partajarea localizării se poate face cu oricine. Poţi selecta persoane din contactele telefonului, din agenda Google sau poţi trimite un link către un prieten printr-o aplicaţie de mesagerie sau social media.
Pentru a putea utiliza funcţia de „share location” trebuie să ai un cont de Google. Cei cărora le partajezi nu trebuie însă să aibă neapărat un cont de Google, le poţi trimite acest lucru printr-un link.

Dacă întârzii la întâlnire poţi trimite timpul estimat până la destinaţie, că să ştie cealaltă persoană când ajungi. Pentru această trebuie să apeşi butonul „More” în interfaţa de navigare şi să selectezi opţiunea „Share trip”. Persoana (sau persoanele) căreia ai partajat aceste informaţii va vedea în timp real cât timp mai ai până ajungi şi te pot urmări pe drumul către destinaţie. Partajarea se încheie automat când ai ajuns la destinaţie.

cel.ro

Similar funcţiei Google Maps, funcţia Live Location din Facebook Messenger oferă utilizatorilor posibilitatea să trimită coordonatele locaţiei în care se află folosind un singur buton prezent in interfaţa aplicaţiei.

Live Location harta prieteni Facebook Messenger
Live Location din Facebook Messenger

Accesarea funcţiei Live Location se face selectând butonul More, urmată de opţiunea Location, iar pe ecran va apărea o hartă în care locaţia actuală este marcată cu o bulină albastră.

Facebook Messenger live location harta partajata cu prietenii
Facebook Messenger – Live Location

Folosind opţiunea Share, locaţia în care ne aflăm va fi vizibilă prietenilor timp de 60 minute, sau până când dezactivăm această funcţie.
Harta interactivă va permite şi fixarea unei locaţii de întâlnire trăgând simbolul de culoare roşie prezent în colţul dreapta-sus.

Vă recomand să citiți: Calatorii virtuale cu Google Street View

Cele două aplicații mi se par ușor de folosit și cu siguranță sunt de folos atunci când suntem pe teren și dorim să ne întâlnim cu prietenii sau familia sau dorim să ajungem la o întâlnire cu cineva într-o zonă mai puțin cunoscută.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

5 thoughts on “Google Maps si Facebook Messenger permit utilizatorilor sa arate prietenilor harta cu locatia unde se afla”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.