Gradina de Citit si Copacul cu Carti

Daca sunteti pasionati de lectura sau pur si simplu doriti sa “va trageti sufletul” la racoare, in Bucuresti gasiti doua noi spatii destinate exact celor mentionate.

mascota pisica mov gradina de citit
gradina de citit

Primul loc, Gradina de Citit, se afla in curtea Bibliotecii Metropolitane Bucuresti (strada Tache Ionescu nr. 4 – Sector 1), in zona Pietei Amzei, la “doi pasi” de Piata Romana.

decoruri in gradina de citit
decoruri in gradina

Gradina de Citit va asteapta cu umbra, carti de citit, nu stiu daca au si de colorat pentru cei mici 🙂 , dar si WiFi gratuit. Intrarea este libera, iar Gradina este deschisa zilnic in intervalul orar 9 -21 (nu stiu daca si Biblioteca Metropolitana are acelasi program).

gradina de citit umbra racoare wifi gratuit
in gradina de citit

Pe linga banci si scaune, in Gradina mai este si o mica fantana arteziana, fotolii din paleti, hamace si chiar si un mic cort. Din cite am observat mascota Gradinei de citit este o pisica mov (oare cum o cheama?).

Parcul Cismigiu vine si el cu o oferta la fel de tentanta: Copacul cu Carti.

copac butaforie parc cismigiu bucuresti
copacul cu carti

cititori parc cismigiu bucuresti
la citit

Proiectul este organizat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin creArt – Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, in parteneriat cu Asociatia pentru Cultura Urbana si Mediu (A.C.U.M) si urmareste sa revitalizeze interesul cititorilor pentru cartile tiparite.

copac cu carti cismigiu bucuresti
la copacul cu carti

In jurul copacului-butaforie sunt amplasate sezlonguri pentru lectura. De asemenea, in copac veti gasi audiobook-uri, care vor putea fi ascultate pe dispozitive furnizate la fata locului.

cititoti sezlonguri parcul cismigiu
sezlonguri
audiobook parcul cismigiu
audiobook-uri

Un DJ asigura ambianta sonora pe toata perioada evenimentului, iar seara sunt proiectate filme documentare.
Copacul cu Carti se afla in parcul Cismigiu vizavi de locul numit “La Coloane” pana pe 6 august 2014, iar zona de lectura si relaxare va fi deschisa de luni pana vineri, in intervalul orar 17:00 si 22:00, iar in weekend in intervalele 10:00 – 13:00 si 17:00 – 22:00.
Iar daca doriti sa incercati puterea autosugestiei pentru racorire, va invit sa vedeti cum arata parcul Cismigiu iarna trecuta 🙂

fotostefan

One thought on “Gradina de Citit si Copacul cu Carti”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.