Idei de calatorie pentru vacanta de Paste si 1 Mai pentru pasionatii de fotografie

Anul acesta Paștele și 1 Mai, fiind ”legate” de weekend, sunt bune ocazii pentru călătorii în țară sau străinătate. Pasionații de fotografie și nu numai ar trebui deja să se pregătească pentru cele două mini vacanțe.

poza amsterdam centru
idei de calatorie Amsterdam – plimbare pe canal

14 idei de călătorie pentru vacanța de Paște și de 1 Mai vă ofer și eu în următoarele rânduri.

Desigur fiecare vede vacanța în felul lui. Unii vor doar să se relaxeze, alții să exploreze cât mai mult, iar alții visează la fotografiile perfecte pe care să le posteze apoi în social media (Instagram, Facebook, Twitter, YouTube, TikTok, etc).

Fiecare destinație are multe de oferit pentru orice categorie de călător, rămâne doar să vă hotorâți și să vă pegătiți de călătorie. La data publicării acestor idei de călătorie pentru vacanța de Paște și de 1 Mai, se discută mult despre Coronavirus, astfel devine legitimă întrebarea dacă mai călătorim?

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români consultarea cu regularitate a informațiilor disponibile pe pagina de internet a MAE în cadrul secțiunilor Alerte de călătorie (http://www.mae.ro/travel-alerts), Informații actualizate – COVID-19 (http://www.mae.ro/node/51759) care sunt actualizate constant, în funcție de evoluții.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară misiunii diplomatice a României din statul de destinație, iar în cazul în care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, pot apela telefonul de permanență al acesteia. Lista misiunilor diplomatice și a oficiilor consulare ale României în străinătate este disponibilă aici – http://www.mae.ro/romanian-missions.

ottobroker.ro

Fiecare trebuie să ia o hotărâre proprie referiotr la călătorie, după ce se informează din surse de încredere. Aceași abordare ar trebui să o aveți vizavi de întrebarea: ne vaccinăm sau nu când plecâm în călătorii?

Idei de calatorie pentru vacanta de Paste si 1 Mai

1. Timișoara

city break Timisoara cartier cetate catedrala ortodoxa idei calatorie
idei de calatorie – city break Timisoara – cartier Cetate

Capitala Culturală Europeană 2021, Timișoara merită vizită încă de acum, având suficient de multe atracții turistice, inclusiv artă urbană, lacătele iubirii, bere bună, parcuri frumoase, plus multe altele.

Parcul Rozelor din Timișoara – idei de calatorie:

Despre city break la Timișoara am scris mai pe larg în această postare

2. Viscri

dozemode pixabay.com romania viscri sat sasesc biserica fortificata
Idei de calatorie Romania – Imagine de dozemode de la pixabay.com

Vestitul sat săsesc Viscri poate fi o destinație pentru cei care au transport propriu și nu se sperie de gropile din șosele! Din cele povestite de prieteni, Viscri este o destinație pentru cei interesați să petreacă timp liber departe de tumultul lumii moderne.

Ofertele de sejur de Paște în România pot fi verificate aici iar dacă aveți sau veți primi un voucher de vacanță nu uitați să verificați aceste oferte

3. Glencoe, Scoția

idei de vacanta de paste glencoe scotia
Idei de vacanta Glencoe, Scotia – imagine de jimmy2820 de la pixabay.com

Secvenţe din pelicula “Harry Potter şi Prizonierul din Azkaban/ Harry Potter and the Prisoner of Azkaban” au fost filmate în Glencoe. Oferte de cazare găsiți pe acest site sau acesta

Citește și: Mdina vechea capitala a Maltei – fotografii si informatii

4. Damme și/sau Gent, Belgia

idei de vacanta de paste 1 mai damme belgia
Anton Raath – Museum dedicated to Tijl Uilenspiegel in Damme, Belgium.

În oraşul Damme, aflat în provincia Flandra de Vest, catedralele sunt punctul central de interes al fotografilor. Ofertele de cazare + bilete de avion pot fi verificate aici sau aici

Nu departe de Damme se află și orașul Bruges, renumit pentru arhitectura unică.

Tot în Belgia se află micul oraș Gent/Gand/Ghent, fiind un oraș modern, cu o moștenire istorică importantă și o arhitectură frumoasă. Gent este casa castelului Gravensteen, a unei frumoasă clopotnițe din secolul al XIV-lea și al Mănăstirii Sf. Petru.

ggent gant belgia vacanta paste 1 mai city break
Idei de calatorie – Ghent Belgia – Imagine de dimitrisvetsikas1969 de la Pixabay.com

Oferte de cazare + bilete de avion pentru Ghent pot fi verificate aici sau aici

5. Nisa, Franța

City break la Nisa poza port coasta de azur rviera franceza
City break la Nisa – portul

Orașul francez are multe avantaje, eu amintesc faptul că este amplasat pe celebra Riviera Franceză / Coasta de Azur, prețurile sunt accesibile și faptul că de acolo se poate vizita multe alte locuri interesante ( ca de exemplu Cannes, Saint Tropez , Antibes , Monaco )

Despre city break la Nisa am scris în postarea City break la Nisa – obiective turistice si fotografii

Oferte de zbor + cazare pentru Nisa, Franța găsiți aici sau aici

6. Telč, Cehia

poza telc cehia vacanta paste city break 1 mai
Idei de calatorie de Paste – Telc, Cehia
Imagine de jakubspitzer de la Pixabay.com

Când am vizitat Praga în decembrie 2019 mi se recomandase să vizitez și la Telc. Din păcate timpul nu mi-a permis, dar poate tu vei reușii să mergi. Cu o arhitectură renascentistă italiană oraşul Telč din sudul Cehiei este numit uneori Florenţa cehă. Orașul este patrimoniu mondial UNESCO.
Telč se află cam la 6 ore și 30 de minute de mers cu trenul din Praga.

Oferta de cazare + bilete de avion pentru Telc poate fi verificată aici

7. Mostar, Bosnia şi Herţegovina

ide de calatorie paste 1 mai mostar bosnia hertegovina
Mostar – Imagine de kamerman1960 de la pixabay.com

Parţial distrus în timpul Războiului Bosniac ce a avut loc în perioada 1992-1995, oraşul Mostar este bogat în istorie, însă încă poartă cicatricile trecutului. Numeroase clădiri din Oraşul Vechi au fost reconstruite sau restaurate în ultimii ani de la acordurile de pace de la Dayton. În luna mai se vor marca 25 de ani de pace.

Cea mai simbolică imagine a păcii din Mostar este Stari Most sau Podul Vechi, ce datează din secolul al XVI-lea, reconstruit în 2004.

Ofertele de zbor + cazare pentru Mostar pot fi verificate aici sau aici

activitati-cadou.ro

Vacanța de 1 Mai într-un city break în Europa – idei de calatorie

Dacă te-ai săturat de 1 mai pe litoralul românesc, poate că marile capitale ale Europei ar fi destinația potrivită.

1. Londra, Marea Britanie

idei de calatorie vacanta paste 1 mai londra noaptea
Londra – Imagine de skeeze de la Pixabay.com

Brexitul s-a realizat într-un final, dar mai avem la dispoziție câteva luni să călătorim în Mare Britanie fără complicații, iar capitala este o bună destinație pentru cei pasionații de fotografie.

Ofertele de city break în Londra pot fi verificate pe această pagină sau aceasta

2. Viena, Austria

Viena: metrou si bicicleta
Cu bicicleta la metrou – Viena – idei calatorie – city break

Palatul Schonbrunn din Viena se numără printre obiectivele pe care nu trebuie să le ratezi într-un city break în capitala Austriei. La fel de spectaculoase sunt grădinile și parcurile care înconjoară palatul și care se pot vizita gratuit.
Muzeul fotografiei , dar și alte categorii de muzee și obiective turistice sunt preserate prin orașul vienez.

O ofertă city break Viena găsiți aici sau aici

3. Praga, Cehia

Praga vazuta de sus seara castel catedrala sfantul vitus idei de calatorie
Catedrala Sf. Vitus seara – vazuta din Turnul Petrin

Capitala Cehiei vă așteaptă cu numeroase atracții turistice, atât pentru adulți cât și pentru copii. Despre Praga am scris mai multe articole aici pe blog, iar ofertele de cazare + avion pot fi verificate pe acest site sau acesta

4. Berlin, Germania

bucatarie din fosta DDR Berlin Germania
bucatarie – muzeul Comunismului din Berlin – idei de city break

De fapt Germania are multe orașe interesante, dificil de ales doar unul. Dar dacă sunteți la prima călătorie în Germania, cred că merită să alegeți chiar capitala. Poarta Brandenburg, Muzeul Fotografiei, parcuri, fragmente din Zidul Berlinului și multe alte atracții turistice vă așteaptă acolo.

Oferete de cazare + bilete de avion pentru Berlin sunt aici sau aici

5. Roma, Italia

fotografie Fontana di Trevi roma italia iarna city break
Fontana di Trevi – Roma, iarna

Cred că orice român ar trebui să viziteze măcar o dată capitala fostului imperiu Roman. Sunt multe de văzut, iar vechile clădiri fac din Roma un mare muzeu în aer liber. Dacă priviți cu atenție veți oberva și câteva statui dacice, lacătele iubirii iar despre cele șapte coline am scris aici

Oferte de cazare + zbor Roma aici sau aici

6. Barcelona, Spania

Orașul spaniol este o destinație turistică foarte populară. Dacă vrei să faci fotografii bune de Instagram ai la dispoziție atât obiective turistice, cât și plaje pitorești.

poza peisaj lloret de mar catalonia costa brava idei de calatorie
Lloret de Mar – peisaj

Oferte de cazare + zbor Barcelona pe acest site sau acesta

7. Amsterdam, Olanda

poza semn I amsterdam
I amsterdam

Capitala Olandei este un mixt interesant de obiective turistice pentru toate categoriile de turiști. Clădiri cu arhitectură interesantă, canale, artă urbană, diverse muzee și posibil ultima ocazie să vizitați Red District.
Despre Amsterdam am scris mai multe articole aici pe blog.

Oferte city break Amsterdam, cazare + bilete avion, găsiți pe acest site sau acesta

Bonus: 10 aparate foto pentru calatorii

Tu pe unde ai călătorit sau vei călătorii anul acesta? Lasă la comentarii un link către galeriile tale din vacanțe sau impresiile tale de călătorie.

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Drum bun și nu uita de asigurarea de călătorie !

PS: Dacă îţi sunt utile informaţiile poţi susţine blogul cumpărând produsul dorit direct din link-urile sau bannerele din articol. Voi primi un mic comision din valoarea comenzii. Acest lucru nu afectează în nici un fel prețul plătit de tine. Îţi mulţumesc pentru suport!

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.