Instrumente de editare foto adaugate la Google+

Daca folositi Google+ si browser-ul Chrome puteti utiliza noua optiune de Editare Foto pentru a prelucra imaginile voastre incarcate in contul de Google+.

poza prelucrata in google+
poza prelucrata

Editorul Foto din Google+ are la baza aplicatia (app) Snapseed care poate fi utilizata separat pe smartphonu-rile si/sau pe tabletele cu Android sau cu iOS.Snapseed poate fi descarcat din Google Play sau din App Store.

Revenind la Editorul Foto din Google+ acesta va pune la dispozitie numeroase presetari precum filtre (ca de exemplu Vintage, Drama, Retrolux sau Black and White), rame, efecte foto (tilt-shift, center focus), etc,

efect foto vintage
Vintage

iar daca nu doriti sa le incercati pe toate sau va grabiti puteti folosi optiunea Auto Enhance, care de cele mai multe ori da rezultate bune, in plus aceasta setare are si slidere cu ajutorul carora obtineti efectul dorit.

Auto Enhance google+
Auto Enhance

De fapt, daca am observat eu bine, setarea Auto Enhance se aplica automat fotografiilor incarcate in contul de Google+.Apropo imaginea originala poate fi vazuta in acest album.

Editorul Foto este destul de util, avand si setarea Control Point cu ajutorul careia puteti face prelucrari pe diferite zone ale fotografiei din Google+.

control point google+
control point

Nici setare Crop sau posibilitatea de a roti poza nu lipsesc acestui Editor Foto.

crop poza
Crop

Daca doriti ca imaginea sa fie si mai clara aveti la dispozitie setarea Sharpen cu diferite presetari si slidere pentru reglaje mai fine.

sharpen foto google+
Sharpen

Sau daca doriti ca anumite zone din poza sa fie neclare aveti la dispozitie diferite setari, cum ar fi Center Focus:

efect foto center focus
center focus

Ca sa va faceti o idee cam ce se poate face cu Editorul foto din Google+ (folosind browser-ul Chrome) urmariti si scurtul film de prezentare:

De pe pagina fotografului Josh Haftel am aflat ca Editorul foto o sa fie inclus treptat in toate conturile de Google+, dar trebuie sa folositi Chrome.

One thought on “Instrumente de editare foto adaugate la Google+”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.