Lumu transforma un iPhone intr-un exponometru

Daca vi se intampla sa aveti destul de des fotografii subexpuse sau supraexpuse si v-ati saturat sa tot faceti poze pina obtineti expunerea dorita, poate ar fi cazul sa apelati la un exponometru extern. Exista exponometre externe dedicate, dar daca aveti un iPhone, poate exponometrul Lumu o sa fie de ajutor.

exponometru pentru smartphone
exponometru Lumu

Exponometrul Lumu se ataseaza la un iPhone, prin mufa de casti, masoara lumina incidenta si ofera parametrii necesari pentru expunerea dorita.

lumu smartphone exponometru
lumu iphone

Exponometrul masoara lumina incidenta si calculeaza diafragma, timpul de expunere si sensibilitatea ISO, intensitatea luminii in lucsi, intervalul dinamic al scenei fotografice, poate chiar estima timpul de expunere necesar stenopei.
Dispozitivul masoara 24 mm diametru si 18 mm grosime, fiind eficient in intervalul -4 +20 IE si necesita sistem de operare iOS 6 sau superior.

Pretul pentru un astfel de exponometru este de doar 99 Euro + taxele de transport (de aici poate fi cumparat), pe cind un exponometru clasic costa intre 1140 lei si 3.200 lei

fotostefan

2 thoughts on “Lumu transforma un iPhone intr-un exponometru”

  1. Cat de mult vreau asa ceva, totuși nu înțeleg de ce nu fac chestia asta soft. Atata timp cat iphonul are un aparat foto poti sa il folosesti teoretic drept exponometru pentru lumina reflectata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.